michalll Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 A jak się przedstawia sprawa z szerokością wewnętrzną komory? Możliwe jest, że ta komora BOYi jest po prostu szersza w środku niż inne (analogicznie, skoro dysza jest szersza)? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Sprawdziłem szczelność dyszy G&P w komorze Boyi z gumką Systemy - zatkałem palcem wylot lufy oraz okno komory przez które podawane są kulki, nacisnąłem spust, tłok bez problemów wykonał uderzenie. Dysza najprawdopodobniej nie uszczelnia sie w komorze :( Sama komora (na łączeniu z lufą) jest 100% szczelna, podobnie głowica tłoka i cylindra. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 A dysze boyi w ten sposób sprawdzałeś? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Nie, dzisiaj będę w ten sposób sprawdzał dyszę BU CA. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 To ścięcie powoduje właśnie dobrą szczelność przy wystrzale. Hmm zależy jak to "ścięcie" wygląda i jakie ma "rozmiary". ;) Quote Link to post Share on other sites
Airking Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Zauważyłem spadek mocy i zasięgu w czym może tkwić problem. Czy lekkie wgniecenie na części głowicy cylindra, na którą wchodzi dysza może być, powodować nierówną pracę dyszy tzn. raz dochodzi do komory HU raz nie? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Najlepiej by było, jakbyś fotkę wrzucił. Możliwe, że dysza się prawidłowo nie uszczelnia, albo doszło do "zmęczenia" oringa. Czasem i tak bywa. Quote Link to post Share on other sites
Airking Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Już po problemie. Na innej głowicy cylindra wszystko działa prawidłowo, więc sprawcą było to wgniecenie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts