Errhile Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Ja z kolei nie miałem nigdy LBV'ki. Szelki w KP-9 są dość szerokie (na oko - ciut szersze, niż "szelki-dusicielki", jak widizsz na zdjęciach, mieszczą dwie komórki PALS'ów wszerz, i to komórki znacząco szersze, niż systemowe 20mm - czy szersze, niż 25mm, w tej chwili już Ci nie pwoeim, bo kamizelkę sprzedałem), i miękko wyściełane. Nigdy nie uważałem ich za niewygodne. Jedyny raz, kiedy mnie barki bolały, to cały dzień kwestowania na WOŚP w pełnym oporządzeniu. Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Jeśli ktoś by nie znalazł sam to TUTAJ [click] jest opis KP-9(różnica to plecy z taśmami w KP-9) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Bartek88 Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 LBV ma na karku połączenie pomiędzy szelkami i to chyba cała przyczyna.. w KP-8 nie ma więc powinno być w porządku :) Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 (edited) Szelki od KP8 sa wezsze od LBV bodajze o okolo 3-4cm (teraz nie mam przy sobie KP8 znajomego, wiec nie moge sprawdzic). Swoja droga szerokosc szelek LBV dla mnie bylo wlasnie zaleta (do dzis mam przerobiona ALICE z podkladkami pod szelki zrobionymi z szelek do LBV) Edited November 26, 2008 by kthulhu Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Czy pod KP-8 da się podpiąć taki pas: http://www.miwo-military.net/-produkty/pid.../Pas-OPERACYJNY Jeśli tak, to w jaki sposób ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Nie da się, chyba, że poprosisz o doszycie szlufek w kamizelce Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Jeśli szukasz takiej kamizelki żeby można było podpiąć pas to może KP-9, jest praktycznie taka sama, ma szlufki i mały tylni panel a w cenie nie ma bardzo dużej różnicy. Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Heh szkoda ;( Pytałem, bo już mam kp-8 i ostatnio zastanawiałem się nad rozszerzeniem jej o pas taktyczny. No nic, bede musial sobie jakoś inaczej poradzić. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Kup pas, kup szelki ucieczkowe (płaskie) i masz gotowe rozwiązanie dużo lepsze niż spięcie pasa z kamizelką. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts