mcrobb Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Witam Mam pytanie odnośnie tych ładownic na gunsmoke.pl widziałem filmik i mam pytanie czy mid-capy będzie się z nich również bez problemu wydobywać. Czy uważacie iż są przydatne czy jest to tylko zbędny balas który bądź co bądź będzie zabierał wiele miejsca. Quote Link to post Share on other sites
Radzio Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Magazynek to magazynek, low/mid/real wszystkie takie same ;) Będą pasować. Co do ładownic, to fajny gadget. Możesz pokombinować i zamontować jedną ładownice na broni, żeby skrócić czas zmiany maga ;) Przydatność moim zdaniem mała, przy odrobinie treningu ze zwykłej ładownicy można bardzo szybko zmienić magi. Może napisz jeszcze na czym chcesz nosić te ładownice. Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Tego typu ładownice mają tą zaletę, że można w nich nosić magazynki "do góry nogami" i dzięki temu można bez problemu wyciągnąć magazynek z takiej ładownicy umieszczonej na plecach. Quote Link to post Share on other sites
mcrobb Posted October 5, 2008 Author Report Share Posted October 5, 2008 Wiem, widziałem to na filmie, Jestem zdecydowany zamówie dwie sztuki zobaczymy czy przypadną mi do gustu. Jak na ta chwile przypne je do pasa. Jestem na etapie kompletowania oporządzenia USMC i szukam czegoś kontarktowego. Posiadam Sr25 dlatego chodzi mi on mid-capy(żeby nie trzeba było nakręcać....brrr).Widziałem kamizelki na allegro ale cena 1500-1800 zł mnie przeraziła. Dlatego poczekam na jakąś okazje. Do pasa mam serpe z Berettą M9A1. Mundur marpat desert. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 A czy przypadkiem sr25 nie jest na magi 7.62 zamiast 5.56? Bo z tego co pamiętam to te ładownice są przystosowane do magazynków STANAG 5.56. Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
mcrobb Posted October 6, 2008 Author Report Share Posted October 6, 2008 (edited) A czy przypadkiem sr25 nie jest na magi 7.62 zamiast 5.56? Bo z tego co pamiętam to te ładownice są przystosowane do magazynków STANAG 5.56. Pozdr. Słuszna uwaga o tym nie pomyślałem, Sr25 ma magi 7.62 to fakt, ale na stronie nie ma dokładnego opisu a ze zdjęć co najwyżej widać iż mogi mają delikatny luz. Ale trzeba pytać zeby nie było wtopy. Wielkie dzięki. Edited October 6, 2008 by mcrobb Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Jedna podstawowa wada - zajmują bardzo dużo miejsca... Z przodu 6 magazynków to max, a i z tym może być problem, i nie masz miejsca. A w miękkich ładownicach spokojnie zmieścisz nawet 12. A szybkość przeładowania to sprawa treningu. Quote Link to post Share on other sites
mcrobb Posted October 6, 2008 Author Report Share Posted October 6, 2008 (edited) Jedna podstawowa wada - zajmują bardzo dużo miejsca... Czyli myślimy podobnie...Czekam za odpowiedziĄ ze smoka odnośnie magów do Sr jeżeli będzie okej to jednak wezme ze dwa. Tak może dla lansu, ale co tam raz się żyje.... Ps. wie ktoś może o kontraktowym sprzęcie na sprzedaż, może byc używany.. Edited October 6, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Sprzęcie czyli? Czego szukasz? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Podstawowa sprawa. Te ładownice nie mają służyć jako główne ładownice. Mają być one uzupełnieniem. Na plecaku, na plecach, do górny nogami. W miejscach gdzie masz PALS'y, dostęp jako taki, ale na tyle utrudniony, że zwyczajna ładownica może być problemem. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Jedna podstawowa wada - zajmują bardzo dużo miejsca... Z przodu 6 magazynków to max, a i z tym może być problem, i nie masz miejsca. A w miękkich ładownicach spokojnie zmieścisz nawet 12. A szybkość przeładowania to sprawa treningu. Przyjdzie Catch i powie "Zawsze można zamontować je na shinglach." W czym się z nim zgadzam :D Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 No tych pudełek FASTmagów to na shinglach nie ponosisz. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 No tych pudełek FASTmagów to na shinglach nie ponosisz. A czemu? Że niewygodne czy techniczna niemożliwość? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Bezsensowne obsługowo i ergonomicznie. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 (edited) aha. Czyli się da ;) Edited October 6, 2008 by Wukasz Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Ponaczepiać kieszenie na zestaw kapelana na shinglach, albo natrzeć się smołą i wytarzać w puchu też się da... pytanie po co? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Nie wiem. Pytaj się tych, którzy takiego gadżetu potrzebują. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts