yoyo Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 A wiec chlopaki ASG w Holandii jak najbardziej legalne. Od dwoch lat bo od dwoch lat ale jest. Faktycznie maja zaostrzone te przepisy, w koncu policyjne panstwo. Ale jako ze wracam do sportu chcialem sie dowiedziec jak to jest i to czego sie dowiedzialem z pierwszej reki czyli swieze informacje na dzien 16.09.2015 Hi Marcin Sadly in the Netherlands we do have a lot of restrictions for Airsoft. · if you are living in the Netherlands you need to be a member of the NABV (www.nabv.nl) o you can join 6 times a year as intro – and you then need to loan a replica form an NABV member, · if you living outside the Netherlands and want to play legally in the Netherlands you need to request an “exception” from the NABV FPS Rules 360 FPS voor AEG 450 FPS for DMR sniper 500 FPS for bolt action sniper No Piro of smoke are allowed, only No replica bomb, grenade’s, claymore etc. are allowed. traveling with replica should be in locked case or bag with BBs and mags separate. hoops this helps you further ! Met vriendelijke groet, Mark & Yolanda Stakenburg Critical HIT Airsoft Events Dla osob ktore sporadycznie odwiedzaja Holandie lub po prostu nie maja tutaj meldunku powinien byc ciekawy ten list: Dear Marcin, It is possible for you to play in the Netherlands. Go to the website of the Dutch Airsoft Foundation, www.nabv.nlCheck by "evenementen" to whcich event you want to go to.There you found the button "Request Exception" klick on it and fill in your personel datat like name, adres, zip code, city date of birthprint it out and take ik with you to the event. It is a legal document for the Dutch police if they check you on a traffic stop.Take the printout together with a valid ID to the event and show it at the front desk. Most events wants a prior reservation, so check it out on the website. Most of the times, there's a link to sign in. You can use the Reqest Exception button al many as you want. No limits for you. Take care and have fun ! Met vriendelijke groet Sander van't Hof NABV Airsoftsport Provincie Coördinator Zuid Holland Repliki nie sa niebieskie, nie musza miec czerwonej koncowki. Moze byc auto ale jest limit FPS na dane kategorie. Nie mamy miejscowek jak w polsce pelno wszedzie. W Holandii nie ma praktycznie lasow a jak sa to pilnowane jak dziedzictwo narodowe. Sa firmy ktore maja teren i organizuja takie zabawy. Mozna przyjsc pobawic sie od 20e za pare godzin "wynajmu" miejsca typowego pod scenariusze ASG i Paintball. Osoby ktorej nie maja meldunku musza wejsc na strone internetowa www.nabv.nl i wedlug instrukcji wybrac na jaki "event" chcemy sie udac. Jest tam cala lista imprez. Chyba kazda taka impreze trzeba zglosic przez ta Holenderska Fundacje Airosft i dzieki temu mamy wszystko w systemie. Wybieramy impreze, wybieramy cos na wzor dopuszczenia poza regulaminem ze wzgledu na miejsce zamieszkania gracza inne niz Holandia i jedziemy sie strzeelac. Z tym papierkiem i waznym dowodem policja nic nam nie robi a nas wpuszczaja na plac zabaw. Z autopsji jak wyglada cala taka zabawa tutaj napisze za pare dni jak sie wubiore. Z tego miejsca chcialbym zapytac sie czy sa tutaj ludzie mieszkajacy w Holandii ktorzy chcieliby sie zorganizowac i razem jezdzic sie strzelac tworzac walki Polska kontra Reszta Swiata :) ? Quote Link to post Share on other sites
yoyo Posted September 17, 2015 Report Share Posted September 17, 2015 (edited) Pokazcie kto aktywnie bierze udzial w wydarzeniach airsoft w Holandii www.asgwholandii.fora.pl Pora zebrac nas do kupy :icon_smile: Zapraszam! :icon_smile: Edited September 17, 2015 by yoyo Quote Link to post Share on other sites
bartoslav Posted October 6, 2015 Report Share Posted October 6, 2015 pomysł zacny, sam już się zarejestrowałem. Patrząc na ten temat, myślę, że całkiem sporo jest nas, graczy, za holenderską granicą i może warto byłoby coś z tym zrobić :) Quote Link to post Share on other sites
yoyo Posted October 12, 2015 Report Share Posted October 12, 2015 No tez tak mysle, forum ruszylo, temat o wspolnym spotkaniu juz na forum www.asgwholandii.fora.pl wiec zobaczymy ;) Quote Link to post Share on other sites
donpablos Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Witam. Pracuję w Holandii 6 lat i drugi rok jeżdżę z holendrami do Belgii na strzelanki . Nie ma tu łatwego życia , ale dla chcącego nic trudnego , raz lub dwa razy na miesiąc moi znajomi holendrzy organizują sobie wyjazd do Belgii na zakupy , odwiedzają tam sklepy airsoftowe i tam też swój sprzęt trzymają , tzn dogadali się z belgami i wynajmują u jednego z nich schowek (komórkę) na swoje zabawki . Nie należą do żadnej org. typu NABV , nie mają pozwoleń tzw licencji na replikę broni (bo z tego co mi tłumaczyli tak to się nazywa) i z powodzeniem organizują strzelanki nawet 50 osobowe . mieszkam w belgii i chetnie z wami pobiegam dajcie znac Quote Link to post Share on other sites
yoyo Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 siemka wejdz na www.asgwholandii.fora.pl zarejestruj sie i daj nam tam znac. Praktycznie latamy co niedziele. Elo ;) Quote Link to post Share on other sites
donpablos Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Jest grupa na fb "strefa kr PJM asg Belgia i Holandia " Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 27, 2017 Report Share Posted March 27, 2017 To ja napiszę coś ciekawego w tym temacie: jestem w Holandii. I jakby co to będę serwisował ;-) . Właśnie kupiłem sobie SCARa z CA, worek magów i resztę szajsu. W stare oporządzenie się jeszcze chyba wciskam. Jestem w trakcie robienia licencji NABV. Quote Link to post Share on other sites
PkBany Posted April 10, 2018 Report Share Posted April 10, 2018 Witam wszystkich. Ciepło się robi i chyba czas uwolnić trochę kompozytu!!! Nie przywykłem krzyczeć "hot ver domme" więc pisze tu xD Quote Link to post Share on other sites
Venom Snake Posted September 8, 2018 Report Share Posted September 8, 2018 Również witam z Holandii, akurat jestem stałym rezydentem w tym "nudnym" kraju. Właśnie kończę sprawy związane z NABV, potem pozostaje zakupić replikę i rozpocząć treningi. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Lustufones Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 czyli jak pracuje w holandii ale nie mam meldunku to nie mogę wyrobić sobie karty w tym NABV tylko muszę brać udział w strzelankach jako gość i swoich replik też nie mogę zabrać ze sobą do Holandii bo jak mnie zatrzyma policja to pójdę siedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Venom Snake Posted February 19, 2019 Report Share Posted February 19, 2019 Teoretycznie jest sposób na załatwienie NABV bez meldunku (jestem w trakcie sprawdzania tego "myku"). Żeby zostać członkiem NABV musisz mieć VOG Verklaring. Ten VOG załatwia się przez Digid. Żeby mieć Digid trzeba być zameldowanym. Szperając po stronach rządowych NL natknąłem się na informację o tym że VOG można załatwić również dla osób przyjezdnych. W tym celu należy ze strony Rijksoverheid pobrać wniosek, wysłać do NABV i poprosić o wypełnienie, następnie wraz z kopią swojego paszportu/dowodu oraz potwierdzeniem przelewu na kwotę 43 euro wysłać do ministerstwa sprawiedliwości i odczekać do 8 tygodni. Kiedy dostaniesz VOG verklaring, wysyłasz go do NABV. Nigdzie w statucie NABV nie jest napisane, że musisz mieć meldunek. Jeżeli trzepnie Cię policja z repliką w Holandii, bez członkostwa NABV to jesteś traktowany jako nielegalny posiadacz broni palnej. W najlepszym wypadku zapłacisz grzywnę, "jedyne" 4000 euro. Jak chcesz się czegoś więcej dowiedzieć, pisz PRIV. Piona! Quote Link to post Share on other sites
bancarz Posted March 12, 2019 Report Share Posted March 12, 2019 Witam. Z chęcią bym ruszył zadek i troszkę postrzelał. Zapisać się do NABV mogę ale jakoś z samymi "wiatrakami" to nie bardzo mi się uśmiecha ganiać. Ktoś blisko Rotterdamu??? Ma zgraną ekipę i szuka "przybłędy". Quote Link to post Share on other sites
Venom Snake Posted April 26, 2019 Report Share Posted April 26, 2019 Jest ekipa ale częściej strzelamy w BE, z kazirodcami tak nie bardzo chociaż byliśmy na CQB w Helenaveen i w Dark Forest. 11 maja lecimy do Huy, Chambers, świetna lokalizacja, ja jestem z Schiedamu, jeden kolega z Vlaardingen. Trochę trzeba jeździć ale warto. Jak coś to daj na priv namiar na siebie (najlepiej nr. tel to się zgadamy) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
bancarz Posted April 28, 2019 Report Share Posted April 28, 2019 Jakoś wyskakuje mi bład 404 więc nie wyślę Ci PW. Może tobie się uda to napisz do mnie PW i się zgadamy Kiedy/Gdzie :) Quote Link to post Share on other sites
Reico Posted May 17, 2019 Report Share Posted May 17, 2019 Wiosna w Pełni ,sezon się otworzył, jacyś chętni na wspólny wypad ? Quote Link to post Share on other sites
Kitt Posted November 23, 2019 Report Share Posted November 23, 2019 Cześć. A wiecie coś może o uczestnictwie w grupach zajmujących się rekonstrukcją historyczną? Gdzie nie spojrzę tam tylko USMC z WWII a ja akurat rekonstruuję z 2004 roku. Macie coś na ten temat? Quote Link to post Share on other sites
Lanser92 Posted January 11, 2020 Report Share Posted January 11, 2020 Cześć Razem z kolegą szukamy polskiej grupy asg działającej na terenie Holandii. Posiadamy członkostwo nabv. Quote Link to post Share on other sites
winegre Posted January 25, 2020 Report Share Posted January 25, 2020 Poszukaj przez portale polonijne https://glospolski.nl/kategoria/spoleczenstwo/ fora lub ogłoszenia. Quote Link to post Share on other sites
ReiKO_PL Posted February 12, 2020 Report Share Posted February 12, 2020 Witam , ja rowniez jestem czlokiem NabV i mam sprzet na miejscu, jakby byly checi piszcie , cos sie wymysli i gdzies pojedzie postrzelać . Quote Link to post Share on other sites
FuTuR Posted February 14, 2020 Report Share Posted February 14, 2020 W dniu 12.02.2020 o 23:43, ReiKO_PL napisał: Witam , ja rowniez jestem czlokiem NabV i mam sprzet na miejscu, jakby byly checi piszcie , cos sie wymysli i gdzies pojedzie postrzelać . Cześć, zbieram sprzęt i szukam chętnych do stworzenia teamu lub dołączenia. Quote Link to post Share on other sites
6sT Posted October 15, 2020 Report Share Posted October 15, 2020 Siemka ktos gra na terenie holandii? ? PW Quote Link to post Share on other sites
Ater Benelux Posted July 22, 2021 Report Share Posted July 22, 2021 Witam jesli ktos szuka drużyny z która moze postrzelac to zapraszam. Wszystkich chetnych zapraszam do kontaktu na meila benio01041985@gmail.com badz fb #ater benelux. serdecznie pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ater Benelux Posted July 22, 2021 Report Share Posted July 22, 2021 W dniu 15.10.2020 o 10:18, 6sT napisał: Siemka ktos gra na terenie holandii? ? PW Zapraszam do kontaktu Quote Link to post Share on other sites
Ater Benelux Posted July 22, 2021 Report Share Posted July 22, 2021 W dniu 14.02.2020 o 19:36, FuTuR napisał: Cześć, zbieram sprzęt i szukam chętnych do stworzenia teamu lub dołączenia. Zapraszam do kontaktu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts