KARY Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Właśnie przed chwilą skończyłem wymianę lufy na precyzyjną Systemę 394mm oraz gumki również na systemę. Pierwsze testy (okienne) wskazują że replika stała się perfekcyjnie celna, aż sam jestem w szoku. Nie ma też żadnych problemów z dubletami lub pustostrzałami, wywaliłem na singlu prawie całego hi-capa i nie było żadnych nieprawidłowości. Stockowa gumka którą wyciągnąłem jest bardzo słabej jakości - rwie się w rekach. Zalecam wymianę bo inwestycja niewielka a efekt powinien być znaczący. Quote Link to post Share on other sites
frorider Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 (edited) A ja rano sprawdziłem na szybko i po założeniu systemy dublety co dwa, trzy strzały i zasięg spadł gigantycznie. :???: Dystanser jest od gumki Guardera, może to to? Edited April 8, 2009 by frorider Quote Link to post Share on other sites
KARY Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Trudno powiedzieć, ja założyłem dystanser stockowy i podkręca całkiem nieźle przy najbardziej skręconym ustawieniu. Quote Link to post Share on other sites
barryzlasu Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Czy da się zamontować granatnik m203 krótki do naszego gnata? Zastanawiam się czy ktoś produkuje odpowiedni uchwyt do pofwiesenia? Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 (edited) Jak na razie musisz przymocować szynę do otworów pod gripem i na tej szynie montować granatnik, ale wcześniej raczę gripa przykręcić do korpusu, bo sam plastik nie utrzyma granatnika. Szyna od G36 która jest u krakmana nie pasuje niestety. Prawdopodobnie pasuje ta szyna z gunfire.pl >> SZYNA << i ja planuje sam kupić. Edited April 9, 2009 by Lechu2K Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Moja replika wzbogaciła się o kolbę typu HK i kolimator Aimpoint Comp M4 i wygląda teraz tak: Rzeczywiście wystarczyło tylko użyć trochę taśmy izolacyjnej na prowadnicy i nie ma żadnych luzów, kolba siedzi pewnie, nie telepie się. Wygląda na to, że niepotrzebnie kupowałem osobne metal body, trzeba będzie opchnąć :) Niedługo będę jeszcze miał magpulowską kolbę CTR, zbaczymy jak będzie z nią wyglądać. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Założył może ktoś kolbę zwykłą do m4 ? Bo chciałbym zobaczyć jak wygląda z taką kolbą ;) Quote Link to post Share on other sites
habib Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Złóż sobie sam http://dragonflyteam.free.fr/pimpmyairsoft/ :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Hehe fajna stronka :D Quote Link to post Share on other sites
bloodian Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Żeby wymienić gumkę hop-up i lufę na precyzyjną muszę pozbyć się plomby gwarancyjnej ? To jest trudna operacja, czy lepiej wysłać do taiwangunu żeby mi to zrobili ? Zauważyłem ostatnio że kulka jak leci, skręca jakby w prawo ;/ Zasięg jest ogromny, ale troszkę zezowato strzela. Na 0.2 i na 0.25 Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 (edited) U mnie troche w lewo odbijają, a tak dzisiaj co zauważyłem że Mag sie troche podcina, jakby żebatka się przekręca, kręcisz nią - stawia coraz wiekszy opór ale nie podaje mocniej kulek, dopiero jak sie wyjmie maga stuknie czy coś to jakby sprezyna środku się na nowo nakręca i jest git. Czas zakupić mid cappy albo reale. Dzisiaj na softcie biegałem z tłumikiem , wizualnie zajebioza. Ale żeby jakaś różnica super była w dźwięku to nie... Edited April 9, 2009 by M_Qba Quote Link to post Share on other sites
KARY Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Żeby wymienić gumkę hop-up i lufę na precyzyjną muszę pozbyć się plomby gwarancyjnej ? To jest trudna operacja, czy lepiej wysłać do taiwangunu żeby mi to zrobili ? Zauważyłem ostatnio że kulka jak leci, skręca jakby w prawo ;/ Zasięg jest ogromny, ale troszkę zezowato strzela. Na 0.2 i na 0.25 Plomba jest tylko na GB więc przy wymianie gumki i lufy nie przeszkadza. Operacja jest dla średnio zaawansowanych. Jeśli to Twoje pierwsze doświadczenie z rozkładaniem repliki działaj ostrożnie. ;-) Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Mi również kulka kręci w prawo... A najgorsze jest to, zebylem dzisiaj u Krakmanow osobiscie zeby cos z tym hopkiem zrobili. ok, niby cos zrobili, precke 6,03 założyli i... Kur dwa. Kulki lecą może metr dalej? I zakręcają w prawo po jakiś 20 metrach. Odrobinkę irytujące trzeba powiedzieć. Sam rozłożę replikę i sam dojde co jest nie tak. Jak coś zepsuje - trudno. Trace cierpliwość już na chinolach. Czas pomyśleć o czymś markowym... Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Hmm u mnie problem ma się trochę inaczej, kulki minimalnie skręcają w lewo ale tak przy samym celu... U mnie wina lufy wewnętrznej, kupie se precke. Po za tym sprzęcik się sprawdza świetnie na softach tylko mnie wkurza zaczep i wciskokropki które się ciągle wykręcają z body. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 A jaki jest potrzebny imbus(rozmiar imbusu) żeby odkręcić tłumik płomienia i muszkę ? Quote Link to post Share on other sites
KARY Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 A jaki jest potrzebny imbus(rozmiar imbusu) żeby odkręcić tłumik płomienia i muszkę ? 1,5mm Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Tłumik - 1,5mm Muszka - 2,5 albo 3mm, nie jestem pewien. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Rozkręcając to cos( koledze sie kulki blokowaly) załamałem sie nad przeszkodami na drodze do wyjecia komory hop up.Jezu,to jest jak alcatraz. Po wsadzeniu gumki guardera nowy LR strzelal lepiej niz ICS ze sprezyna m120 innego kumpla.Boże,cudna maszyna:) Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 To ciekawe, bo mój LR po rozłożeniu przeze mnie, przesmarowaniu, przepimpowaniu i złożeniu spowrotem... strzela na tym samym poziomie, na którym strzelał. Krew zalewa. U krakmanów byli, pogrzebali. Też nic. Czy tylko ja mam takie szczęście do "czadowych" egzemplarzy replik? Quote Link to post Share on other sites
habib Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Sprawdź czy masz dobrze gumkę i dystanser założone, wg tego http://asgshop.pl/hopup_lufa.php Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 habib - taaak, wg tego dzisiaj sie babrałem z tym i nic, ciągle tak samo. Ale myśle że musze nowy dystanser i gumkę kupić i to rozwiąże problem... Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 (edited) Nie wymaga komentarza chyba ;) Edited April 11, 2009 by cyku Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Wygląda super :) kable przeciągnąłeś do tyłu i tam masz baterię czy zostawiłeś w frontgripie ?? Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Wesołych Świąt i smacznego jaja wszystkim posiadaczom LR ;D Quote Link to post Share on other sites
mateusz__w Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Czy takie cudo http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1057 bedzie pasowalo do LRki? Wesołych świąt :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts