kryk Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 (edited) Ok, mam już pewność, że "stockowa" komora jest walnięta - gumka i dystanser guardera. Zmieniony, przestrzelany i wynik - puste strzały, dublety, kulkę znosi na prawo, że o ja cię kręce, przy maksymalnym hopku kulka leci na 1,5metra... Cóż, czas zamawiać nową. Ach i kulki - 0,25 Tokio Marui... Edited April 14, 2009 by kryk Quote Link to post Share on other sites
boloxxx Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Czyli najlepiej przy zmianie gumki wsadzić komorę CA/KA? A i takie pytanie, czy taka zmiana komory spowoduje, że FPSy staną się stabilniejsze? Ps. A nadałby się tutaj 2 częściowa komora TM? Bo niby ta magia TM, tylko jak się 2 częściowa komora zachowa przy ponad 400 fps, nie będzie rozszczelnienia? Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Komora od TM jest plastikowa z czego sie orientuję... Może mniej pożyć. Komora KA jest lepsza od CA a podobne ceny mają. Fpsy stabilniejsze - cóż, najbardziej na fpsy wpływa sprężyna, nie wiem czy komora ma wpływ na stabilność ich... Tutaj musi się wypowiedzieć ktoś, kto już testował inną komorę niż stockową. Quote Link to post Share on other sites
boloxxx Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 No, że spring wpływa na liczbę FPS to i ja wiem, ale od komory jest uzależniona chyba szczelność? Co wpływa na celność... Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 No tak, jak jest nieszczelna to fpsy spadają (i wtedy chińczycy dają lepszą sprężynę bo nie chce im się doszczelniać komor... :P ) Na celność wpływa też lufa precyzyjna oczywiście. Wkładał ktoś do LRki batkę mocniejszą niż stockową 9,6? Quote Link to post Share on other sites
dominafc Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4623 taka komora chyba da rade w 100% ?? wie ktos moze gdzie jest dostepna obecnie?? Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 No tak, jak jest nieszczelna to fpsy spadają (i wtedy chińczycy dają lepszą sprężynę bo nie chce im się doszczelniać komor... :P ) Na celność wpływa też lufa precyzyjna oczywiście. Wkładał ktoś do LRki batkę mocniejszą niż stockową 9,6? Testowane na 10,8, ale oddanych tylko kilka strzałów i parę serii. W sumie 1 hi-cap. Na auto działa jak maszynka do mięsa marki Suuuuzuuuukiiiii ;) No i problem gdzie to upchnąć ... Quote Link to post Share on other sites
KARY Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Wkładał ktoś do LRki batkę mocniejszą niż stockową 9,6? Używam Lipo 11,1 C15, daje ok. 17 ROF, z GB póki co nic się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
KARY Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 (edited) http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4623 taka komora chyba da rade w 100% ?? wie ktos moze gdzie jest dostepna obecnie?? Identyczną sprowadzam z HK, z wysyłką w przeliczeniu 80PLNów wychodzi. Link TU Edited April 14, 2009 by KARY Quote Link to post Share on other sites
dominafc Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 dzieki ;) Quote Link to post Share on other sites
rapekk Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Kupiłem lr 300 od krakmanów. Replika niby nie ma "luzów" wszystko wygląda super, ale jeśli chodzi o celność to albo ja coś źle porobiłem, albo dostałem szrot... Od razu zaznaczę, że replika stock kupowana w promocji na tajwanie, bez wymiany HU itp. Strzelałem na kulkach G&G 0,25g, Guarder 0,25 i na PJ 0,25. Pierwsza rzeczy jaka mi rzuciła się w oczy to to, że kulki zacinają się w magu (posiadam ten z kompletu z repliką) te od PJ zacinały się co 5-10 wystrzelonych... Te od G&G i Guardera trochę rzadziej, ale też im się zdarza... Wracając do celności mojej repliki to w porównaniu do http://www.taiwangun.com/shop,show,1336 jest zerowa... Ciężko trafić w puszkę po piwie z odległości ~5 m ... Jakieś pomysły co może być nie tak? Quote Link to post Share on other sites
KARY Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Widocznie jak to z chińskimi replikami zależy jak trafisz. Moja po wyjęciu z pudełka od razu była bardzo celna, po wymianie lufy i gumki celność bliska ideałowi. Quote Link to post Share on other sites
habib Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 @rapekk: Pierwsza sprawa, weź użyj wyciora, tylko delikatnie i na HU ustawionym na "zero". Każda nowa lufa, nawet precka jaką miałem w łapach, zawsze była brudna w środku (no z wyjątkiem luf Systemy). Druga sprawa to czy HU ci nie podkręca kulek do góry, czy może kulki lecą w bok... Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Stockowa lufa kończy się praktycznie w połowie lufy zewnętrznej, więc bardzo możliwe, że kulki obijają się o nią w czasie przelotu. Zdejmij lufę i wtedy sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
frorider Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Co do "vietnamskich" MAGa http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4492 kupiłem jednego do testów i na razie wszystko O.K. Quote Link to post Share on other sites
frorider Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Nie mogę już edytować a zapomniałem dopisać że luz jest większy niż w przypadku seryjnego maga jeżeli to komuś bardzo przeszkadza. Przy samym wejściu luz na boki to 1,5 -2mm. Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Fajnie - dopiero co dałem sobie radę z hopkiem, że teraz dobrze kręci to rozwaliło mi się coś w gearboxie - przy strzale jest okropny pisk i wyraźnie czuje drganie w chwycie pistoletowym. (a replika nie strzela ofc). Cóż, z GB się bawił nie będe, replika idzie znowu do krakmanów... Ajć ajć, coś mi mój egzemplarz się bardzo chiński trafił... :P Quote Link to post Share on other sites
barryzlasu Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Mój był na tuningu lekkim. Podkładkowanie, łożyskowanie, smarowanie i uszczelnianie, tłok do tego sprężynka 130. Serwis u mojego znajomego we wrocławskim gunfire. Gwarancję szlag trafił ale to dobrze bo i tak do krakmanów nic nigdy więcej nie poślę do robienia. Okazało się, że środku, po zmielonych zębatkach nie uprzątnięto wszystkich zębow, z których jeden wbił się w tłok. Podkładki na zębatki pozakładane były na odwrót. Replika totalnie rozszczelniona. Nie dziwię się teraz czemu po ich naprawie gwarancyjnej gnat strzelał o 40-50 fps słabiej w stosunku do jego stanu sprzed usterki. Może trafiłem na słabego serwisanta co nie zmienia faktu że krakman ma u mnie dużego minusa. Zawodnik sknoci ale to drużyna przegrywa. Polecam natomiast serwis gunfire pod Wrocławiem. Mega konkretni i mili ludzie. Do tego widać, że naprawdę znają się na rzeczy bo gnat po ich serwisie strzela średnią prędkością 435fps (plus minus 5). Aż miło się robi :) Pozdro LR'owcy! P.S. Szacun dla Lucka z 22SAS Wrocław i GF Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 No chyba serio masz pecha, u mnie narazie nic... Oprócz kiwającego się lekko maga (który jest troche lewy) i odpadającej zaślepki od selektora która już przykleiłem. Hopek stockowy śmiga v nice i z gb żadnych problemów nie ma. Zdrowia życzę twej replice ;] Quote Link to post Share on other sites
dominafc Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 musze sie zgodzic z barryzlasu co do servisu GF pod wrockiem, niedawno wyslalem do nich karabin, wszystko wrocilo szybko, pieknie poskladane, przesmarowane, przestrzelone, kontakt telefoniczy itd. naprawde super 8-) Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Dzięki Qba :) Cóż, dziś - jutro idzie na serwis LRka, może do następnej niedzieli przyjdzie spowrotem. Mam nadzieję, że po tej interwencji panów z Krakmana już nie będzie żadnych problemów. Nowa komora będzie, nowa guma, nowy tłumik (w swoim czasie ale w niedalekiej przyszłości) no i to, co wymienią/naprawią z gearboxem. I tak z ciekawości zapytam - ma ktoś numer seryjny LRki powyżej 1000? :P (mój jest 000096) Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Mój jest wczesny ma 000026 i już zamówiłem precke systemy 394mm, teraz wycisne z tej repliki całą jej moc, potem troche Teflon Fix żeby nic nie uciekało bokami:) Quote Link to post Share on other sites
KARY Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Cóż, z GB się bawił nie będe, replika idzie znowu do krakmanów... Ajć ajć, coś mi mój egzemplarz się bardzo chiński trafił... :P Nie ma sensu wysyłać. Przekręć 1-1,5 obrotu w prawo śrubę która jest od dołu wkręcona w chwyt pistoletowy. Śruba ta odpowiada za dociskanie zębatki silnika do zębatki silnikowej w GB. 99,9% że to usunie Twój problem. Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Nie ma sensu wysyłać. Przekręć 1-1,5 obrotu w prawo śrubę która jest od dołu wkręcona w chwyt pistoletowy. Śruba ta odpowiada za dociskanie zębatki silnika do zębatki silnikowej w GB. 99,9% że to usunie Twój problem. Śruba silnikowa - zupełnie zapomniałem o czymś takim. Tak, rozwiązało to problem. :lol: Dzięki KARY, jak się kiedyś tam spotkamy to ci wiszę kolejkę :P Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 (edited) I tak z ciekawości zapytam - ma ktoś numer seryjny LRki powyżej 1000? :P(mój jest 000096) Ja posiadam 000123 ;] Jestem przezadowolony że ją nabyłem. Jak często smarujecie ją silikonem? Edited April 16, 2009 by M_Qba Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts