ebola_85 Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 Jak w temacie. Kolega jest zdecydowany na G36C jednej z tych firm. Nie może się zdecydować której... Ja wiem tylko tyle że różnią się tworzywem, podobno CA ma lepszy abs (bardziej matowy). Jakie jeszcze różnice znacie ? Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted October 21, 2008 Report Share Posted October 21, 2008 TM. Lepsza kultura pracy(ciszej chodzi np.), większa bezawaryjność. W CA masz niby kilka fps więcej, ale tm ma lepszy hu więc to nadrobi a te wzmocnione części, które są w ca na wiele się nie zdadzą, bo widzę, że mieszkacie za granicą i pewnie macie ograniczenia, więc tuningu wielkiego na szczęście nie zrobicie. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Tm potrafia bujac bez mydła przez 5 lat. Nie ruszane. Dla mnie to dosc jesli nie ma w planach tuningu. Quote Link to post Share on other sites
Wombat Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 A nawet z tuningiem TM buja lepiej niż CA. Wstawiasz m100, do tego doliczasz nową głowicę tłoka (i ewentualnie łożyska, ale niekoniecznie) i masz szturmówkę-marzenie z 340-345 fps na lata. Quote Link to post Share on other sites
DeFFik Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 A wg mnie to TM ma lepszy ABS, kolega ma właśnie TM i jedną jedyną część z CA - Przedni chwyt z CA powiększany - co by bata Large weszła, jedynie na to narzeka, z tuningiem level 1, preca, gumka silikonowa Systemy, Mosfetem, silnikiem Systema turbo i zębatkami high-speed, wzmocniony tłok, batą large Intellect 4200 mah, 8,4V, i wymienione okablowanie i bezpiecznik,(pojechał po bandzie z tą Gietą, wiem) śmiga jak mała kosiarka :D no i z tymi ~360 fps zasięg około 55m i rofem 22 bb/s daje radę. Jedyny minus jest taki, że czasem brakuje siły żeby przebić się przez nawet źdźbła trawy, no ale jest (prawie) idealna do CQB (wiem o 10fps silniejsza niż standardy przewidują) Nawet przed włożeniem silniku Turbo i zębatek HighSpeed niesamowicie dobra była, kultura pracy jak i głośność bez zarzutu. Polecam TM, jako właściciel AUGa z TM(370fps, trochę za długa lufa i konfiguracja o wiele gorsza od tej powyżej), i osoba, która miała do czynienia z Gietą. Quote Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted February 17, 2009 Author Report Share Posted February 17, 2009 Mam ochotę wychłostać tego szpecjalistę co mi jako początkującemu CA poradził :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts