karolb Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Witam jestem w trakcie tuningu mojej snajperki PSG-1 (kupilem zestam Systemy FTK-26) Duzo czytalem na temat luf precyzyjnych i przyznam otwarcie,ze mam straszny metlik w glowie.Jest tyle roznych firm,przeprowadzonych bylo wiele testow i jak to zwykle bywa opinie uzytkownikow sa bardzo podzielone. Wiem ze sa produkowane w dwoch podstawowych dlugosciach 590mm,650mm. Ktora z nich jest lepsza do Psg-1?Ktora zwiekszy zarowno celnosc jak i zasieg. Czytalem ze 650 zwieksza celnosc ale moze skrocic zasieg.Czy to prawda? Prosze o porade dzieki Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 jeśli masz nieprawidłowy cylinder możne ująć kilka fps. Ale w PSG nie ma obawy. Możesz wsadzić nawet 705mm. Wymaga to z tego co pamiętam modyfikacji wewnętrznego tłumika. Albo coś takiego. Co do luf: PDI 6,01, promyk 6,03. Ew eksperymentuj z DF 6,02 (są chyba jeszcze 705mm) ale to DF i ile ona faktycznie ma- trudno powiedzieć. Generalnie na lufie nie oszczędzaj. Quote Link to post Share on other sites
karolb Posted October 29, 2008 Author Report Share Posted October 29, 2008 jeśli masz nieprawidłowy cylinder możne ująć kilka fps. Ale w PSG nie ma obawy. Możesz wsadzić nawet 705mm. Wymaga to z tego co pamiętam modyfikacji wewnętrznego tłumika. Albo coś takiego. Co do luf: PDI 6,01, promyk 6,03. Ew eksperymentuj z DF 6,02 (są chyba jeszcze 705mm) ale to DF i ile ona faktycznie ma- trudno powiedzieć. Generalnie na lufie nie oszczędzaj. Nie chce wywalac jakiejs tam niebotycznej kasy ale jak juz wsadzilem 240$za Systeme to wysuplam jeszcze te kilka zlotych na lufe.Pieniadze sa sprawa drugorzedna (choc milionerem nie jestem )jak kazde hobby kosztuje,ale wie o tym kazdy maniak airsoftu.Chce po prostu byc zadowolony z calosci. A co jesli chodzi o ryzyko zaciecia?Z reguly wszyscy zalecaja 6,03... A czy przy lufie 650mm wymagana jest modyfikacja tlumika??? Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Mam promyka 650 mm. Trzeba było nieco rozszerzyć tłumik wewnętrzny aby się zmieściła. Niestety nie można dostać jej w Polsce. Nie sądzę aby zasięg był mniejszy niż na 590 mm. Gdyby cylinder nie był w stanie zapewnić kulce ciśnienia na całej długości lufy byłoby to mocno widoczne w fpsach. U mnie natomiast wszystko jest ok. Używam przede wszystkim kulek G&G, wystrzelałem już koło 8 tysięcy. Żadnej zacinki nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Z braku Promyka proponuję to: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1932 przy 750 fpsach sprawdza się na medal ;) Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Zacznie Ci się teflon zdzierać to przestaniesz zachwalać ;) Quote Link to post Share on other sites
karolb Posted October 30, 2008 Author Report Share Posted October 30, 2008 Z braku Promyka proponuję to: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1932 przy 750 fpsach sprawdza się na medal ;) PRZY 750 fPSACH????????????????wow az tyle?Nie mwiem jak upgrade Systemy wplynie na ilosc fpsów ale nie sądze zeby dal az tyle. Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 thor_ mówił o swoim ramie, a nie o PSG Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Zacznie Ci się teflon zdzierać to przestaniesz zachwalać Wypluj :P Quote Link to post Share on other sites
Cygano Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Wypluj :P STFU xD Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 Mam PDI. Używałem G&G, Blasterów,TM. Żadnych zacinek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts