TbaRt Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Cześć, Chciałem kupić ładownice do M16/4, np. MIWO (mam już dość upychania magazynków w "pokrowiec na manierkę" - hałas człowiek wtedy robi, jakby był obwoźnym handlarzem garnkami ;) Kłopot w tym, że takie ładownice mają mocowanie 20/25mm. Używam oporządzenia BW. I teraz pytanie - gdzieś można dostać jakąś przejściówkę na te systemy - czyli 20mm/BW albo 25mm/BW? Szukałem na Allegro, szukałem w sklepach ze szpejem i na forum, ale nie znalazłem czegoś takiego. Może ktoś miał podobny kłopot, i może pomóc? :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 (edited) Poproś w miwo o doszycie takiego poziomego paska materiału na mocowanie: A złączkę możesz kupić np. tu: http://rangershop.pl/product-pol-3604-Zacz...ek-BW-oliv.html lub tu: http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...products_id=750 Tylko sam zmierz sobie wymiary tego doszycia ;) Edited November 3, 2008 by mag Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Ato nie lepiej kupic te zapiecia i zapytać w miwo czy by zanitowali? Wkomplecie do zapiecia zdaje sie sa nity i podkladka wkladana do srodka ladownicy Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 (edited) W tych zapięciach nie ma "tyłu" ani nitu (kompletne można dostać za około 2x tyle w pln). Jakkolwiek kupowanie i wysyłanie do miwo, żeby zanitowali wydaje mi się mocno czasochłonne i nie wiem czy się zgodzą. Już wolałbym kupić sobie nitownicę za kilkanaście pln i samemu to zrobić. Tu docieramy do innego problemu - żeby nity się nie wyrwały z materiału, to w zasadzie przydałaby się jakaś wstawka usztywniająca. Dlatego najprostsze wydaje mi się rozwiązanie, które podałem, zwłaszcza, że niektóre ładownice mają już naszyte coś takiego. Poza tym wystarczy poprosić żeby naszyli taśmy tak: I już mamy kompatybilne i z molle i z s95 (bw) ;) Zapinka BW przechodzi w tym układzie pod dwoma palsami (taśmami). Edited November 3, 2008 by mag Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 1. Po co Ci nitownica? Ona do zupelnie innego typu nitow. Nity kaletnicze bo takie sa uzywane w systemie S95 mozna zanitować mlotkiem lub specjalna prasą ktora kosztuje sporo kasy. 2. Powszechnie stosuje sie w kaletnictwie to takich nitow podkladki do śrub duzej srednicy z małą dziurką po to zeby sie nie wyrywaly. 3. Takie cos jak pokazujesz stosuje także Tac Gear. Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 (edited) 1. Nie wiedziałem, że takie nity można inaczej ;) 2. Dobry pomysł. 3. Wiem, stąd propozycja ;) Co do samej ładownicy - może uprośćmy sprawę. Po co szukać na miwo, skoro można kupić gotowe ładownice np. właśnie TacGear'a np. tą: http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...roducts_id=3937 Wyjdzie tyle co miwo, a masz gotowe wszystko. Edited November 3, 2008 by mag Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Albo póść do krawca ciężkiego lub kaletnika, żeby na miejscu za przysłowiowe 10 zł zanitował to od ręki i pod nadzorem ;) Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Ja to wdomu robie na kowadełku albo kopycie szewskim w zaleznosci od dostepnosci miejsca do zanitowania ;) Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 Teoretycznie ładownice do G3 pasują. Średnio, ale jednak. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 A to nie lepiej kupic te zapiecia i zapytać w miwo czy by zanitowali? Wkomplecie do zapiecia zdaje sie sa nity i podkladka wkladana do srodka ladownicy Wygląda to w następujący sposób: Wystarczy kawałek twardego podłoża, młotek i zapięcie zostaje połączone z płytką w trwały i orginalny sposób . Nie potrzeba żadnej pomocy ;-) Quote Link to post Share on other sites
dawid_o Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 no ale po co kombinować skoro można kupić gotową ładownic jak zauważył słusznie "mag" ja wiem że bycie małym majsterkowiczem jest fajne ale... Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Oczywiście że można.To zależy tylko od osobistych chęci i nastawienia majsterkowicza. Teac Gear jest dobrą firmą, wręcz godną polecenia. Nie zmienia to faktu, że w opisany sposób można większość rzeczy przypasować do systemu S95 ;-) Quote Link to post Share on other sites
TbaRt Posted November 9, 2008 Author Report Share Posted November 9, 2008 Teoretycznie ładownice do G3 pasują. Średnio, ale jednak. Dzięki za porady! Miałem okazję dzisiaj sprawdzić, jak magazynki od emki wchodzą do kontraktowej ładownicy dla G3 BW... No więc wchodzą idealnie ;-) Zbłaźniłem się nieprzeciętnie, nie zamawiając ich od razu. Już naprawiłem błąd 8) Quote Link to post Share on other sites
mag Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 No nie powiedziałbym. To, że wchodzą idealnie na grubość, to ok. Ale co z szerokością? Tracisz sporo miejsca na pasie. Oczywiście jeżeli potrzebujesz ładownicy na dwa-trzy hi-cap', to da radę. Przy większych wymaganiach potrzeba czegoś lepiej dopasowanego i pojemniejszego ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts