frozenfish Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu ale mam pytanie. Jak myślicie? Czy coś może się stać jeśli pomaluję cylinder w moim L96a1 well'a na przykład na czarno? będzie to miało jakikolwiek wpływ na działanie repliki? Chodzi mi o reakcje ze smarem i czy się syf nie zrobi. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 A od wewnątrz chcesz go malować? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 raczej od zewnatrz :D Farba szybciuuutko oblezie, zapewniam. Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted November 6, 2008 Author Report Share Posted November 6, 2008 (edited) eee no nie... Od zewnątrz, żeby wyglądał tak pro jak te które teraz sprzedaje PDI:) Edit: Hmm no może i odlezie... Chyba że użyję czegoś bardziej trwałego jak np lakier samochodowy:P Edited November 6, 2008 by frozenfish Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 i tak odlezie. Zwłaszcza w warriorku gdzie metal trze o metal bezpośrednio. Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted November 6, 2008 Author Report Share Posted November 6, 2008 Neee Nie trze o metal. Te pierścienie które trzymają cylinder są z plastiku. Przynajmniej takie było moje wrażenie. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Nie chce mi się teraz robić zdjęcia mojego M6 ale jak pomalujesz to licz się z tym że predzej czy później będziesz miał pięnie "porysowany" cylinder, równe i gęste rysy równoległe do ruchu cylindra w trakcie przeładowania. Nie ma bata podrapie sie na 100%. Ale co tam jak chcesz maluj. Ja poprostu olałem sprawę malując całą replikę i nie zasłoniłem cylindra ;) Acha nawet jeżeli pierścienie sa platikowe czy z innego teflonu to i tak porysuje się ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 od piasku i pyłu. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Generalnie od UŻYWANIA :D Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 A może kilkukrotne oksydowanie? Z czego w Warriorku jest cylinder? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Oksydowanie to długi, skomplikowany proces, który trzeba wykonywać w szczególnych warunkach. Wszelkie oksydy na zimno są o kant tyłka obić. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 6, 2008 Report Share Posted November 6, 2008 Najlepiej pomalować i powiesic na ścianie będzie na 100% długo OK;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 cylinder jest z jakiegoś gównolitu. Prawie jak folia aluminiowa. Oksyduje sie stopy z żelazem, aluminium mozna od biedy najpierw anodować a potem dopiero barwic. Taka powłoka jest dość trwała ale na ile? Quote Link to post Share on other sites
mimek Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Po zabarwieniu powłoka powinna się trzymać równie długo jak w M700 TANAKI. Quote Link to post Share on other sites
rdk Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Na jakimś forum o wiatrówkach czytałem kiedyś o gotowaniu części w oleju. To mogło by zadziałać ;) Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted November 7, 2008 Author Report Share Posted November 7, 2008 Słyszałem że jak się pomaluje Hamerajtem (nie wiem jak to się pisze...) Tak na parę warstw to trochę wytrzyma. Ech... Zobaczymy panowie. Jak pomaluję, postrzelam z 200 razy i foty wrzucę. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 RDK, nie jestem pewien czy gotowanie czy wrzucanie rozgrzanych do oleju. Różnica. Tak czy siak tyczy się to części stalowych. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Fish jakpomalujesz kilkoma warstwami to nie będzie się "suwało" albo za pierwszym razem zedrze wszystko ;) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Wrzuca się gorące do oleju. W takiej kolejności ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts