Plutonowy Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Ciekawa sprawa mam Madbulla na 108 kulek i chętnie bym porównał go z tym Twojej produkcji. Jeżeli za prawie pół ceny osiągi będą podobne to masz klienta na kilka sztuk ;-) . PS. Może pierwszą partie puścisz po niższej cenie? Przychylność pierwszych posiadaczy pozyskasz a to istotne może być dla dalszej przyszłości Twoich granatów ;-) . PS2. Może oznaczenia dasz na nich jeszcze? Fajnie by to wyglądało ;-) . Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted January 7, 2009 Author Report Share Posted January 7, 2009 W piątek powinienem je odebrać z anodowania, weekend poświęcę na testy i sądzę że od poniedziałku pójdzie pierwsze 15 sztuk. Jeżeli one szybko zejdą ruszam z produkcją większej partii (Te już pojawią się szybciej) Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Rufin a prowadziłeś może testy przed anodowaniem, takie wstepne? I jak będzie z dystrybucją, dostaną je najbliźsi koledzy, czy ludzie spoza Krakowa też mają szansę na zakup? I jak w przybliżeniu będą wyglądać testy, ileś tam wystrzałów, zmiana oringów, co2 greendaz ? Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 granaty śliczne , jestem chętny . Czekam na testy i na odpowiedzi na wyzej wymienione pytania Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted January 8, 2009 Author Report Share Posted January 8, 2009 Granaty są przystosowane do GG i CO2 itp. gazów. Jedyne co może, się stać przy użyciu mocniejszego gazu to rozszczelnienie się jakiejś uszczelki. Do granatu będzie dołączony komplet zapasowych kulek, oraz uszczelek (O-ringów) Testy będą na GG i CO2 jeżeli uda mi się dorwać coś mocniejszego, to też sprawdzę. Oprócz mnie testy będzie robił też inny człowiek. Będziemy chcieli sprawdzić zasięg, wytrzymałość i jakość. Oczywiście granaty będą ogólnodostępne, nie tylko dla jednego środowiska i tak jak pisałem wcześniej, jeżeli pierwsza mała seria rozejdzie się szybko to ukaże się druga już dużo większa. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Ktoś sprawdzał jak zachowują się madbulle HP na gazie do paintballa, nitro jakoś zdaje się. I wrażenia miał nieziemskie, ponad 50 m zasięgu, tylko uszczelki od razu do wymiany. Ale to przecież ekstremum, taka ciekawostka:D Taka moja małą sugestia: proponuje zrobić testy zasięgowe na gg i CO2 z full kulek, i np 70% załadowania. Część osób nie ładuje granatów do końca, aby zwiększyć zasięg. Już się nie mogę doczekać :D Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Mała sugestia - skoro jest to seria próbna, w małej ilości, postaraj się posprzedawać je różnym osobom, po 1, max 2 na głowę/środowisko. Wtedy będą bardziej miarodajne testy w różnych sytuacjach i warunkach... Jak cała 15 pójdzie do 2-3 osób niewiele wyjdzie z testów. A jak będą dobre to też pewnie bym był zainteresowany ;) Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Tak raczej będzie. Po pierwszych testach się wypowiem ;) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 A czy autor planuje wykonanie granatów w ciut mniejszym rozmiarze? Bo 12cm juz nie przypasuje do XM203S :( Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 I jak testy? Wszyscy ( a przynajmniej ja) sięniecierpliwią :) Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted January 19, 2009 Author Report Share Posted January 19, 2009 Tyle zajęć ostatnio, że zapomniałem napisać że firma anodująca miała małe opóźnienia, i nadal czekam na odbiór. To już któreś z kolei opóźnienie, ale jeszcze chwilę cierpliwości. Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 To wszyscy czekamy. Ja się piszę na granat :D wiadomo juz kiedy ? Quote Link to post Share on other sites
szary_16 Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Widzę tutaj dobrze zapowiadający się granat:) Też się pisze na niego:D Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted January 20, 2009 Author Report Share Posted January 20, 2009 Sam czekam z niecierpliwością na informację że mam jechać i odebrać :D Quote Link to post Share on other sites
Katana Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Ruffin na litość Boga napisz że masz je już u siebie :) Quote Link to post Share on other sites
tomcajs Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 No to już prawie miesiąc mija, a z wielką chęci bym sobie przynamniej jeden taki granat sprawił ;). Daj znać Ruffin jak tam postępy ;) Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted February 19, 2009 Author Report Share Posted February 19, 2009 (edited) No i są :twisted: Jeszcze na oczy ich nie widziałem, ale w poniedziałek będę miał w je ręce. Może uda mi się załatwić jakieś fotki, przed poniedziałkiem. Za opóźnienia przepraszam, ale firma, która zajmowała się anodowaniem, na co dzień robi dużo większe rzeczy i mieli kłopot z dorobieniem odpowiednich zawieszek. > Czy któryś z modów/admów usuwa stąd jakieś posty ? Usuwa i będzie usuwał. Jak ktoś nie jest w stanie zrozumieć powyższej wypowiedzi i pisze w stylu "to kiedy te testy", albo wręcz jakiś yntelygent "to jak poszły testy", to nie widzę powodu, żeby jego posty tu wisiały. Takie jest prawo dżungli i nie widzę powodu, żeby pytać "czy ktoś usuwa" skoro było a nie ma (to już tak ogólnie, a nie do Ciebie, bo często takie pytania padają). Edited February 20, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
kubasekekek Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 (edited) witam kiedy będzie coś wiadomo o tych granatach? czy ty człowieku nie zrozumiałeś co jest napisane w poście wyżej na czerwono??? Edited February 26, 2009 by Chopin Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted March 19, 2009 Author Report Share Posted March 19, 2009 LINK Zdjęcia dwóch granatów, reszta też już gotowa. Opóźniło się, ponieważ o-ringi miały inne wymiary niż były zamówione, więc musiało to przejść z powrotem przez firmę itd. Jutro będę miał resztę, jeszcze nie mogłem sprawdzić tych 2 bo jakimś cudem ukręciłem zawór od nabijania (jedyny który miałem w domu), a reszta zaworów jest jeszcze w firmie. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 (edited) No to tak. Granaty są bez wątpienia takiej samej jakości jak madbulla. Przy testach spokojnie wytrzymują ciśnienie ok 800psi czyli kapsułki z CO2. Zasięg przy nabiciu do pełna (104 kulki) jest w granicach 40-50m, strzały wykonywane pod kątem ok. 45 stopni. Na razie trzeba jeszcze tylko wymienić 2 uszczelki i sprężynkę od zaworu i będą już gotowe do sprzedaży. Będzie możliwość obejrzenia ich 5 kwietnia na imprezie Bravo Two Zero na Śląsku. Prawdopodobnie też będzie możliwość zakupu, ale to zależy od Rufusa. Edited March 26, 2009 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
Filiop Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 Można liczyć na dokładniejszą wycenę tych cacek? :) możliwy zakup w krakowie? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Pewnie tak. Jeszcze drobne poprawki i będą całkiem gotowe. Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Z tego co czytam będzie dostępna sprzedaż np. przez Allegro? Z niecierpliwością czekam na pierwsze testy użytkowników, i kupuje jedną z rzeczy dostępną do AS Made in Poland :] Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 Na pewno wystawie na allegro, bo tak będzie dla mnie łatwiej prowadzić sprzedaż. Na razie czekam na zdjęcia od Kicpy co muszę poprawić (tak to on teraz opóźnia :wink:) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Wiadomo może coś więcej? Jakiś update? :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts