hightower Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 1. Czy mogę napełnić magazynek czymś innym niż GreenGas? Bp. gazem do zapalniczek, lub sprężonym powietrzem? 2. W replikach o napędzie elektrycznym zazwyczaj są baterie 1200 - 1500 mha Czy mogę włożyć tam silniejsze 3200? Nie uszkodziło by to broni? Quote Link to post Share on other sites
eere Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 2. Jeżeli ci się zmieści to możesz (nic się nie stanie) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Im większa pojemność, tym więcej kulek na jednym ładowaniu wystrzelisz. Woltaż zwiększa szybkostrzelność. A jeśli chodzi o gaz, to możesz używać propanu (nie propan-butanu) oraz CO2, ale ten drugi spowoduje szybsze zużycie się repliki. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Gaz do zapalniczek też sie nadaje bo to tylko butan. Ale jest bardzo suchy, pozbawiony dodatków smarujących, więc częściej trzeba smarować gumki i uszczelki by nie sklapciały. Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Tak podpinając się do tematu... Jeszcze rok temu mogłem nabyć butlę z propanem (bernzomatic) za 36 zł w Praktikerze. Jako że właśnie mi się zapas do gazówek skończył, szukałem tego gazu po sklepach internetowych bo do najbliższego sensownego Praktikera nie chce mi się 50km jechać ;) Na allegro i w paru sklepach internetowych znalazłem identyczną butlę za... 80zł! Czy to możliwe żeby podrożały aż dwukrotnie? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Wszystko jest możliwe. Dwie pewne rzeczy to śmierć i podatki ;) Jeśli w Praktikerze jest tańsza to kup tam, bo to jest to samo. Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Gaz do zapalniczek nie ciągnie BlowBacka. Kulkę jako taki mi wystrzeliwał ale przeładowywać musiałem ręcznie xD Zrobiła mi się gazowa "sprężynka". Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Nadaje się do replik bez BB, ale z powodu tego że jest bardzo suchy, uszczelki znacznie szybciej się zużywają... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts