danyboy Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Witam! Na zdjęciach i wielu innych internetowych źródłach widać, że w użyciu przez BW jest LLM01, czyli Laser Light Module 01 : http://www.hksystems.com.au/laserlight.htm Moduł ten ma wbudowane: - lampę halogenową; - lampę podczerwoną; - celownik laserowy (światło widzialne); - celownik laserowy (podczerwień); (proszę mnie skorygować jeśli źle coś zrozumiałem/przetłumaczyłem). Pytał o dostępność oryginału nie będę (szukałem ale nie znalazłem) - ale obawiam się, że cena może być astronomiczna. Mam pytania inne: a) Czy widział ktoś gdzieś jakąś replikę tego? b) Lub coś w miarę podobnego (zależy mi na latarce)? c) Jakie inne latarki taktyczne używają w BW? Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Swego czasu szukałem tego repliki - niestety nie znalazłem. Szukam też bocznej szyny do granatnika na której LLM01 powinno być zamontowane w moim przypadku. Jak na fotce: http://hydepark.hevre.co.il/upload07_7/060...g36_ag36_01.JPG Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Elementy do mocowania tego cacka na broni się niekiedy pojawiają na ebayu, ale bardzo rzadko i osiągają astronomiczne ceny. Same urządzenie kosztuje kilkaset euro i nie jest dostepne na wolnym rynku dla zwykłego śmiertelnika. Replik tego też nigdy żadnych jeszcze nie widziałem, sądze że przyczyną tego mogą być jakieś przepisy, abo po prostu nikt tego jeszcze nie skopiował na potrzeby AS. Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 Może inaczej... Producenci nie widzą sensu w produkowaniu takiej kopi dla tak nielicznej grupy potrzebujących. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Bardzo dyplamatyczne stwierdzenie. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Sajgonek Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Podeślij pomysł do jakiegoś chińskiego producenta z delikatną sugestią :D może za jakiś czas zobaczysz newsa na głównej stronie "Cyma Laser Light Module 01" :wink: Quote Link to post Share on other sites
pjo1 Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Cześć Znalazłem to coś na Ebay-u numer aukcji : 300414612925 ciekawe skąd to ma Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Gość wystawia go już któryś raz z kolei - za tę cenę będzie mu naprawdę ciężko znaleźć kupca. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Do tego jeszcze ta karteczka z podpisem :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 No ja już mówiłem,że Ronin szmugluje sprzętem z czarnego rynku tylko ceny kosmiczne daje,no niestety tak to pan nie zarobisz :-P Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 (edited) Gość wystawia go już któryś raz z kolei - za tę cenę będzie mu naprawdę ciężko znaleźć kupca. Ronin Kurcze..:D Ronin czy aby napewno to nie Ty??;P Edited September 2, 2010 by CptInzMathias Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 No ja już mówiłem,że Ronin szmugluje sprzętem z czarnego rynku tylko ceny kosmiczne daje,no niestety tak to pan nie zarobisz :-P No, nie zgodzę się :) Fakt, wystawia graty za 200% wartości, często buja się z nimi po kilka miesięcy... ale sprzedaje je koniec końców :) Jak mu nie zależy na czasie, to swoje wyciąga :) Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 (edited) No, nie zgodzę się :) Fakt, wystawia graty za 200% wartości, często buja się z nimi po kilka miesięcy... ale sprzedaje je koniec końców :) Jak mu nie zależy na czasie, to swoje wyciąga :) To taka przenośnia pół żartem do kolegi Ronina z AWR ;-) Fakt faktem nadal uważam,że w końcu chinole skopiują LLM01 to tylko kwestia czasu jak z innym sprzętem,a czas pokaże. Edited September 2, 2010 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 No tak, sie nie pomyślało sie :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Ze swojej strony proponuję Wam napisać do EBB, albo od razu do Elementa, z pytaniem czy będą robić takie kopie - jeśli parę osób wyśle takie e-maile, to wydaje mi się, że coś się w temacie ruszy ;) Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 - http://www.world-element.com/ Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...em=170536835949 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 Ze swojej strony proponuję Wam napisać do EBB, albo od razu do Elementa, z pytaniem czy będą robić takie kopie - jeśli parę osób wyśle takie e-maile, to wydaje mi się, że coś się w temacie ruszy ;) Hahahaha http://wmasg.pl/pl/news/show/95784 Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: ja cchceee tooo... :blink: :blink: Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 Faaajnie... Ciekawe ile czasu zajmie im wprowadzenie tego na rynek. Ronin Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted January 15, 2011 Report Share Posted January 15, 2011 poczekam.. byle by cena była w miarę przyswajalna..^^ :happy: Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 Mam nadzieje, że więcej szczegółów dowiem się podczas pobytu na tegorocznych IWA, chociaż nie pamiętam stoiska tej firmy, ale może ktoś będzie miał ich w ofercie. Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 gdzie się odbywają w tym roku IWA? ^^ Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Tam gdzie w zeszłym. I w poprzednim. I pięć lat temu i dziesięć. W Norymberdze. Jeśli planujecie wyjazd to lepiej zapoznajcie się z niniejszą stroną: http://www.iwa.info/en/visitorinfo/proof_of_eligibility/ lub http://www.iwa.info/de/besucher/fachbesucherlegitimierung/ (dla szprechających) Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 (edited) OMFG..... wie ktoś gdzie można dostać wejściówki?^^ Nurnberg to praktycznie mój drugi dom... ^^ przydało by się jakoś dostać.. :happy: Edited January 17, 2011 by CptInzMathias Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts