Wolf Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Wystarczy przeczytać powyższy post i zawarty w link :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Tutaj mam takie zdjątko... http://h-3.abload.de/img/fernspherstuffb30l.jpg I chodzi mi o pierwsza gietę od dołu... ona ma takie coś na LLM01 przy lunecie... i teraz takie pytanie.. Czy to jest cała taka luneta z montażem czy może jakiś taki montaż który można sobie kupić założyć i będzie ładnie wyglądało? :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Pierwsza od dołu to MP5, więc chyba chodzi ci o pierwsze G36 :icon_biggrin: Jest to montaż, pewnego rodzaju obejma, którą montuje się dodatkowo. Jest to wynalazek obustronny, tzn można zakładać z lewej lub prawej strony lunety na rączce transportowej. Bywały swojego czasu na www.egun.de, ceny były nawet przystępne, ale już od dłuższego czasu nigdzie nie widziałem. Lepiej widać to tutaj: Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 (edited) http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=special&item=VFC-VLT-VLM01-BK01&search=special&rs=New+Release&catid&cat#.TnoXROEI3dE.facebook Kto był by chętny zamawiać jak bedzie dostępne(z tego co pisze to w następnym tyg)? Cena 92$ wiec nie jest chyba jeszcze tak źle, w porównaniu do oryginału to rozdają je za pół darmo xD Tak wgl to mowa oczywiście o LLM01 od VFC <3 :) Edited September 21, 2011 by CptInzMathias Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Już jest Panie i Panowie :) http://imageshack.us/g/202/pa050065.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/543/pa050047.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/835/pa050048.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
dasep Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Wiem, że to spełnienie marzeń rekonstrukcyjnych, ale jaką wartość użytkową ma VLM01? Sprawdza się jako oświetlenie taktyczne? Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Sprawdza się do budynków. Do lasu strumień światła jest troszkę zbyt punktowy, ale też daje radę :) Co do lasera, to moim zdaniem używanie jakichkolwiek laserów w ASG jest niebezpieczne dla oczu... No ale też działa i widać go z daleka. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Dodajmy tylko, że oryginał jest zasilany bateriami 2 x 3 V a tu jest 1 x 3 V więc światło jest odpowiednio słabsze. W porównaniu do mojego oryginalnego modułu UTL do pistoletu - który jest na 2 x 3 V - światło jest dość słabe. Ronin Quote Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted November 20, 2011 Report Share Posted November 20, 2011 Jest LLM jest lans.. nawet jak by nie swiecił to i tak jest LLMem..:P Laser działa... ma regulacje... ale w dzien sie do niczego nie nadaje nie widać go ^^ ale to chyba nic specjalnie nowego :) W nocy swieci daleko... wystarczająco, jestem w stanie świecić sąsiadowi po domu z 150m co do większej odległości to się okaże :) Latarka swieci też, i swieci dobrze. Jak już Waść Moris wspomniał nadaje sie tylko do budynków.. ja i tak raczej z latarką bym po lesie nie latał z oczywistych powodów :) Czasami potrafi mi się sama wyłączyc lub przygasnąć ale to wydaje mi sie ze wina tego pstryczka na kabelku. Jako tako wykonanie stoi na wysokim poziomie do tego oryginalne oznaczenia i naklejki dla wersji brytyjskiej czy niemieckiej wiec jest wszystko ok. :) Latarka także nie wygląda jak by się miała rozlecieć po pierwszym trafieniu. Ostatecznie mogę gorąco polecić. :) Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Fakt, że jest to jedyne rozsądne i dostępne rozwiązanie dla naszych potrzeb. Oryginały są sporadycznie dostępne, ale ceny przekraczają granice zdrowego rozsądku. Mająć jednak w ręku oryginał a teraz wersje AS, to płakać się chce widząc rożnice w działaniu, ale muszę przyznać, że optycznie replika jest bardzo dobrze wykonana. Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Tak sobie przeglądam forum i widzę, że nie ma tu nic o Elemencie, a że ostatnio ze znajomymi mamy porównanie Elementa i VFC to coś napiszę. Mówiąc krótko - kopia elementa jest tańsza i lepsza. Po pierwsze zasilanie jest w postaci dwóch baterii i świeci to naprawdę MOCNO. Próbowaliśmy jakichś dzikich taktyk na nocne strzelanie w lesie: przy świeceniu tym w stronę wroga z 70-80m nie ma on szans zobaczyć czegokolwiek, poza źródłem światła po prostu jedno mleko. Laser świeci spoko i jest łatwo regulowany. W budynkach mogłoby być użyteczniejsze niż kolimator, ale niestety nie mamy takich miejscówek, by użyć tego w boju. Najlepsza funkcja to dawanie radości w nocy w lesie, daje bardzo fajną wiązkę, gdy jest lekka mgła ^^ Kopia elementa ma też wskaźnik oraz latarkę IR. Co ciekawe, działają one, chyba nawet nie tak słabo, bo nawet przez ekran aparatu cyfrowego można zobaczyć jakąś poświatę (co prawda w domu, z bliska). Najprawdopodobniej uda mi się dorwać noktowizor, to przetestuję jak to się sprawdza. Jeżeli chodzi o wady: - to podobno wersja holenderska (?) - nie wiem, nie zagłębiam się w takie szczegóły - na pierwszy rzut oka montaż jest trochę inny i przycisk żelowy na kablu - rozładowuje baterie nawet wyłączony - trzeba wyciągać, bo można się załatwić... Komplet baterii kosztuje prawie 40zł :/ Wspominając zalety: - LLM ^^ - świetnie działa, duża moc - NISKA CENA! Podczas, gdy u nas kosztuje 400zł (LOL), zakup z Chin wraz z przesyłką wyniósł 150 ;-) Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Tyle że jest to wersja holenderska :icon_biggrin: i nie nadaje się do rekonstrukcji BW. Na czym polega różnica (?) - na średnicy oraz zakończeniu głowicy latarki. Wersja BW posiada diodę LED, w związku z czym głowica jest szersza i ma wąską krawędź. Wersja holenderska ma żarówkę halogenową w związku z czym głowica jest węższa i ma szersze krawędzie z dziurkami umożliwiającymi montaż filtra podczerwieni. Zasadniczo chodziło o to, że Holendrzy zażyczyli sobie opcję używania latarki w charakterze podświetlacza IR (dioda LED nie emituje takiego światła i wersja dla BW nie spełniała takiego wymogu) - trzeba było w związku z tym zamontować żarówkę i dostosować krawędź głowicy do montażu filtra. Wersja holenderska: (z zamontowanym filtrem, ale po jego zdjęciu jest taka krawędź jak w Elemencie - szeroka i z dziurkami). Wersja BW ma inną: http://www.defensereview.com/stories/adt/CloseLLM01.jpg - dokładnie taką jak w VFC. Ronin Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Dzięki, teraz faktycznie widać różnicę ;-) Niemniej jednak jest ona tak kosmetyczna, że mnie np. nie przeszkadza :P Kwestia priorytetów i zaangażowania w całą ideę prawdziwej REKONSTRUKCJI. Daleko mi jeszcze do tego, ważniejsza dla mnie jest nadal użyteczność niż takie detale, więc tym się dzielę, niech ludzie wiedzą jak jest :-) Akurat wersja od VFC jest pod tym względem gorsza, w ogóle egzemplarz, który widziałem był strasznie awaryjny i "tandetny" już od momentu wyciągnięcia z pudełka, ale może to przypadek. Wracając do tego czy się nadaje do rekonstrukcji, VFC to też tylko tania kopia - nie nadaje się! ;-) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Mój piękny LLM01 odmówił posłuszeństwa na całej linii, najpierw lampka, potem laser, na końcu się sfajczył. W środku to tragedia, kabelki chyba 0.000000001mm wszystko się rwie momentalnie. W związku z tym, że się masakrycznie zniechęciłem - ponawiam pytanie z początku tego tematu. Czy używane są jakiekolwiek inne latarki? Szukam funkcjonalnej do ciemnych partii budynków w CQB... Swoją drogą, gdyby ktoś chciał zakupić samą skorupę + diody w celach "dekoracyjnych" to zapraszam do komisu... Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Za to moj gorszy I drozszy VFC nadal dziala bez zarzutu :). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Mój działa dobrze bez kabla. Jak tylko dokręcę kabel z przyciskiem to zaraz zaczynają się problemy (mruganie, zanikanie światła, itp). W ogóle to włączając lampkę kabelkiem, dioda słabiej świeci aniżeli włączając pokrętłem na obudowie :D Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Zauważyłem, że przy dokręcaniu kabelka do LLM od VFC faktycznie lampka wiariuje. Ale jak porządnie dokręciłem kabelek to wszystko wracało do normy. Tylko przy przykręcaniu kabelka z przyciskiem miałem taki problem. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 (edited) Może ktoś ma na sprzedaż LLM?? :icon_smile: Szukając znalazłem taki deal http://airsoftcart.com/149-element-llm01-tan.html czyli 54$ i free shipping. Edited November 1, 2014 by marcin_d Quote Link to post Share on other sites
Movrid Posted November 1, 2014 Report Share Posted November 1, 2014 Zamówiłem swego czasu w Gunfire replikę, również Elementa. Wykonanie średnie, nie działał żaden z modułów. Ostrzegam, że nie odważyłbym się teraz zamówić ze źródła, które nie daje gwarancji i opcji zwrotu. Ale chętnie poczytam jak doświadczenia innych użytkowników kopii LLMki. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted November 2, 2014 Report Share Posted November 2, 2014 Dzięki, to raczej na VFC będę polował m Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 Element lepiej świeci :P No i ma kabelek nowszej generacji. Tylko że wizualnie to chyba holenderska wersja. VFC to droga kupa, ale wygląda lepiej. Ostatnio kolega dorwał 6 oryginałów :D Schodzą powoli z ceny. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted December 22, 2014 Report Share Posted December 22, 2014 LLM doszedł. Wszystko działa, świeci dość mocno. Laser ma jakieś refleksy, ale i tak nie mam zamiaru używać co by kogoś nie oślepić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts