alchemik193 Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Witam! Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o SG tzn. chodzi mi o to jakie używają kamizelki ,uzbrojenie,umundurowanie itp. Pomoże mi ktoś? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Masz na myśli FENIKSa? Quote Link to post Share on other sites
alchemik193 Posted November 15, 2008 Author Report Share Posted November 15, 2008 Tak.Zauważyłem , że używają multicamo ale oprócz tego co jeszcze? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Używają MultiCama Tru-Spec'a gwoli ścisłości ;) Quote Link to post Share on other sites
alchemik193 Posted November 15, 2008 Author Report Share Posted November 15, 2008 Wiesz może jakie używają kamizelki, hełmy i w ogóle całe oporządzenie taktyczne? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 To są chyba stare kamizelki Kajmana (takie jak miały GRy) ale mogę się mylić. Gogle Bolle X800, do pokazów AKMSy - chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego? :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
alchemik193 Posted November 15, 2008 Author Report Share Posted November 15, 2008 Widziałem te foty całkiem , całkiem nakolanniki to chyba alty nie? A jak jest z ładownicami , panelami udowymi i torbami? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 Jak widać ładownice są na stałe przyszyte - nakolanniki to Alta. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 do pokazów AKMSy - chyba nie trzeba tłumaczyć dlaczego? :mrgreen: może jednak ? :D Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 Bo Polska biedna kraj i ma mnóstwa amunicji ślepej do AKM. ;> Quote Link to post Share on other sites
urquell Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Sorry za odkopanie ale dopiero znalazłem zdjęcie, które kumpel cyknął mi na pikniku lotniczym na lotnisku Wilanowo koło Kętrzyna. Nie wiem gdzie mam resztę Może się przyda :P Quote Link to post Share on other sites
Teh Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 (edited) A że tak zapytam, jest gdzieś w polsce sklep z takim zestawem MultiCam Tru-Spec, hełmem kamizelką i całą resztą jak na zdjęciu? (Nie chodzi mi o wierną replike za 600zł, ale coś w miare podobnego). Edited March 8, 2009 by Teh Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 A może warto byłoby samemu troszkę poszukać? Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 A że tak zapytam, jest gdzieś w polsce sklep z takim zestawem MultiCam Tru-Spec, hełmem kamizelką i całą resztą jak na zdjęciu? (Nie chodzi mi o wierną replike za 600zł, ale coś w miare podobnego). Masz bana na google? http://tinyurl.com/bvlsqt Quote Link to post Share on other sites
Teh Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 To teraz przeczytaj wyniki i powiedz mi gdzie widzisz taki zestaw w polskim sklepie.. Zresztą kajmana kamizelek też nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Chcem wyglondać jak Ci na zdjenciu. Nie chce mi sie szukać a chcem kupić wszystko w jednym sklepie. Pomocy! Odrobina samodzielności... Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 To teraz przeczytaj wyniki i powiedz mi gdzie widzisz taki zestaw w polskim sklepie.. Zresztą kajmana kamizelek też nie widziałem. Czyli nie tylko masz bana na google, ale i urwane ręce? Biedne dziecko. Quote Link to post Share on other sites
Teh Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 (edited) Czujesz się teraz lepiej? Ulżyło ci? Skoro ktoś nie potrafi czegoś znaleźć, a jest to takie łatwe, mógłbyś podać link, zamiast się wymądrzać. Ze znalezieniem bluzy, spodni nie było problemu - na przykład na military.pl - Jednak mundur ma inny odcień. Kamizelki - nie widziałem. Hełmów - też nie. Jedynie nagolenniki. Skoro pisze na forum, to znaczy, że nie mogę znaleźć. A posty jak wasze w niczym nie pomagają. Więc jeśli ktoś ma jeszcze zamiar napisać : 'Sam poszukaj", to dziękuje, ale jeśli ktoś znajdzie i poda link, będę wdzięczny. Edited March 9, 2009 by Teh Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Ze znalezieniem bluzy, spodni nie było problemu - na przykład na military.pl - Jednak mundur ma inny odcień. Poczytaj sobie co to jest balans bieli w fotografii cyfrowej. Hełmów - też nie.Ja hełmów w MC też nie widziałem. Chyba nikt nie widział. Co innego pokrowce na hełm. Widzę również, że wpisanie w google "multicam kamizelka" i "multicam hełm" oraz zaznaczenie opcji "Szukaj na stronach kategorii: język polski" przerasta Twoje możliwości. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Ja widziałem kiedyś IBH w MultiCamie. Serio serio, było gdzieś na Military photos bodajże... ale czy ktoś tego używa - albo hełmów serii TC - na bank nie. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Tyle że te hełmy w MC to są customy, np. ma militarymorons.com. Teh cieszę się, że udało Ci się jednak namierzyć sklep military.pl i ich ofertę w zakresie Tru-Spec'a. Jednocześnie zapewniam Cię, że kolor tych mundurów nie odbiega - jest to wina naświetlenia, wspomnianego balansu bieli i jeszcze innych czynników związanych ze światłoczułością i oświetleniem. Nakolanniki Alta już znalazłeś co nie mniej mnie cieszy. Co do kamizelek to niestety z tym będzie troszkę kłopot, ale jak mniemam i z tym sobie poradzisz - czego z całego serca życzę. Hop. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Co to za naszywki (czerwono-białe)? Wyglądają jak flaga nurkowa, ale trochę jest coś nie tak z proporcją :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Odblaski. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 http://krugler-tacphotos.blogspot.com/2012/09/maskpol-hbk.html Czyżby SG przeszła na HBK? :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Zakupiła dla wydziałów zabezpieczenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts