HustleR Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 (edited) Witam, Czytałem trochę o tym już na tym forum ale nie mam jednoznacznych odpowiedźi Posiadam: LINK Podejrzewam, że jest to to samo co to: LINK2 W każdym razie jest tam GB V3, i podejrzewam, że sprężyna to M130 Interesuje mnie zwiększenie ROF'a (bez redukcji sprężyny) - Nie chodzi mi tu o nie wiadomo jaki ROF, nawet nie powiem konkretnie ile kulek na sekundę mnie interesuje. Chodzi mi tylko o możliwość stosowania baterii 9,6V bez ryzyka zjechania części. Nie mam syndromu "ciężkiego palca", nie korzystam z hajkapów, nie strzelam jakbym był operatorem KM'u 8) Pytania są dwa: -Czy można po prostu włożyć tam to 9,6V bez wymiany części. -Jeżeli trzeba wymieniać części to czy za wyjątkiem tłoka i zębatek, TRZEBA zmieniać coś jeszcze (np. prowadnicę sprężyny, cylinder, głowicę itp) (chodzi mi o wytrzymałość czyli nie mam tu na myśli kabli) Teraz właśnie wymyśliłem, że jak wstawię 9,6 i popracuje tak trochę to po pewnym czasie sam się dowiem się co TRZEBA wymienić - Wnętrze gearboxa mi o tym powie :lol: No ale załóżmy, że nie byłbym zadowolony jakby się to stało na jakiejś większej imprezie. Generalnie sprawa wygląda tak - Chcę tam włożyć tam 9,6 i chcę, żeby to się nie posypało - Co jest konieczne do wymiany do zwiększania wytrzymałości aby wytrzymać taki woltaż ! ROF schodzi tu na dalszy plan Pozdrawiam i dzięki za ew. pomoc Edited November 19, 2008 by HustleR Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Możesz wpakować 9,6 bez żadnych obaw. Ludzie osiągają tak kosmiczne ROFy, ze sie w pale nie mieści i działają ;-) . Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Możesz wpakować 9,6 bez żadnych obaw. Ludzie osiągają tak kosmiczne ROFy, ze sie w pale nie mieści i działają ;-) . Dokładnie, w replice BOYI miałem 12v baterie i wszystko pięknie chodziło przez 10000 kul. Podzespoły boyi są słabsze od JG, tak więc bez przeszkód możesz wsadzić mocniejszą baterię lub mocniejszy silnik i układ MOSFET, wtedy usłyszysz ROF na b.dobrym poziomie :) Quote Link to post Share on other sites
danielosik Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 (chodzi mi o wytrzymałość czyli nie mam tu na myśli kabli) To źle że nie masz na myśli bo jak byś tak wymienił je na miedziane głośnikowe to rof był by jeszcze większy. Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted November 20, 2008 Author Report Share Posted November 20, 2008 Dzięki wszystkim za cenne rady. Bardzo się przydały :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Stary, ja na stocku (m100) z wymienionymi kablami na 2mm i batką 9,6 śmigałem,wiec bez obaw;) Co prawda CA ale teraz to już kwestia oryginalnych oznaczeń bo bebechy to niektóre chinole mają o głowę lepsze! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts