Burt15 Posted November 21, 2008 Report Share Posted November 21, 2008 Witam. Zainteresował mnie ostatnio pistolet sprężynowy Umarexa. Oto on: http://www.bron.pl/bron_pl/asg/produkty/pi...erations_0_07_j W granicy stówki moge mieć jakiś pistolet TM serii HG ( najwyżej bym dołożył ze 3 dychy), coś z KWC, coś z Cyber Guna serii HPA, lub tańsze a bardzo fajowe repliki HFC, UHC. Jak widać wybór jest duży, pistolety, które wymieniłem (firmy TM, CG, HFC i UHC.) to bardzo dobre pistolety sprężynowe. Pytanie czy ten Walther Umarexa z tymi fajowymi dodatkami dorównuje wykonaniem i osiągami replikom TM, CG, czy innym... skoro kosztuje tyle co one powinien dorównywać, ba mógłby być w czymś nawet lepszy :-P Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Wydaje mi się, że jest to zupełnie nieopłacalna replika, gdyż: 1. UMAREX na replikach ASG nie zna się za bardzo. 2. Tłumik dołączony to zapewne atrapa. 3. Pistolety firm, które wymieniłeś wyżej mają według producentów zwykle od 200 do 250 fps. Ten Walther, wg danych ze strony, którą podałeś ma.. 80 fps o_0. Ciekawi mnie jedna kwestia - magazynek na 100 kulek? Czyżby hi-cap do pistoletu? :) Link to post Share on other sites
okult Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 No niestety. Umarex robi świetne wiatrówki ale niestety w ASG należy tej firmy unikać. Wykonanie badziew i za szerokie lufy połączone z małą prędkością wylotową. Link to post Share on other sites
Recommended Posts