Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam! Nie znalazłem żadnych informacji dotyczących Berett od KSC. Interesuje mnie głownie ten model:

http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i..._KSC%20Handguns

Posiada ktoś taki wynalazek? Jak z wykonaniem, trademarkami, ergonomią użytkowania? Może się podzielicie zdjęciami?

Teraz mam Berettę od HFC, ale czas na nową, taką, która bardziej będzie pasowała do rekonstrukcji.

Pozdrawiam,

Szarak

Mam zwykłe M9 z tej serii, nawet miałem reckę napisać ale ciągle jakoś się zebrać nie mogę :).

Powiem Ci tak: wykonanie bardzo spoko, odwzorowanie szczegółów świetne, metal (okiem laika) w miarę dobry... Jedna tylko wada - mimo, że wgc pisze, ze są to pistolety full metal, to niestety w moim egzemplarzu lufa zewnętrzna jest z plastiku, i to takiego sobie. Szkielet i zamek metalowe, tylko lufa z ABS-u. W sumie to nie przeszkadza, ale jednak wkurza.

Dodatkowo wadą mojej dziewiątki jest to, że oznaczenia ma na zamku nie wybite, tylko naniesione laserowo, na biało. A1 ma normalne, jak widać na wgc.

Poza tym jak to w KSC - hop-up regulowany kluczem, strasznie ciężko go ustawić dobrze ale jak już się uda to trzyma i strzela ładnie. Blow back nie jest jakoś bardzo mocny, ale za to skok zamka jest szybki. Odgłos strzału bardzo głośny, głośniejszy niż w berettach KJW.

Całość hula na nowym systemie gazowym KSC, SYSTEM7 :) , i - co najdziwniejsze - to widać. Nie spotkałem się jeszcze z tak równo strzelającym gaziakiem. Zwykle jest tak, że kilka ostatnich strzałów na końcówce gazu pistolety oddają anemicznie, zamek jest odkopywany do połowy, następuje jeden strzał bez odrzucenia zamka, po nim jeszcze jeden wyrzut gazu i dopiero wtedy koniec. W moim ma się to tak: cały czas strzela równo, następują jeden-dwa ciut słabsze strzały i koniec. I to nawet w temp. ok 5 stopni. Przyjemna sprawa.

Lepiej dopytaj wgc o lufę :D A poza tym szczerze polecam.

EDIT: Aha, pytałem madoniona o magi M9 SYSTEM7, mają je mieć w ofercie (sam pistolet już mają :) )

Edited by Vimes
  • 4 months later...

Witam betka w domu jak pisałem we wczesniejszym poscie (ehh skasowanym...) Pierwsze wrażenia aluminium CNC made idealne spasowanie wage 1kg :) czuć jeszcze nie strzelałem nie miałem okazji ale jak bede mial to napisze hmm Vimes cieszyłbym sie jakbym miał "namalowane" oznaczenia ... na moim są wygrawerowane ale jest to tak słabe że trzeba pod słońce patrzeć żeby coś dojrzeć ... pocykam niedługo foteczki :)

Pozdrawiam MoNiT

Pierwsze wrażenia strzela dość daleko nie mierzyłem nie miałem jak kopie pozytywnie bardzo szybki zamek nie spotkałem podobnego u gaziaków a tymbardziej jak sie wystrzeli w innych jednego maga to drugi już wolniej cofa a ten na drugim magu strzela jak na początku czyli potwierdza się to co napisał kolega :)

Kulki raczej tylko 0.25 mam 0.23 i hopka trzeba ustawic na 1 kreske ponad minimum ... na 0.25 śmiga świetnie hmm jedno nabicie gazem starczy na 2-3 magi na wywaleniu 2 magów strzał za strzałem spokojnie wywala 2.5 maga hmm trader marki mogły by być wyraźniejsze nie wiem co jeszcze napisać jak ktoś coś chce wiedzieć pw odpowiem z chęcią :)Fotki niebawem jak skołuje pstrykałke :)

Garść nowych newsów :) prócz systemu gazowego różni się jeszcze kilka rozwiązań w budowie ( w środku) w podawaniu kulek z maga do komory ( ale o tym jak fotki zrobie) dziś testowana moja beretta m9a1 vs beretta m9 elite KSC z metalowym zamkiem hmm zasięg nie mierzony ale w porównaniu do tej "starszej" beretki wyraźnie większy ładne kilka metrów porównanie na tych samych kulkach prawie tak samo ustawionym hopku ( wiadomo w 100% sie nie da ) i na tym samym gazie :) wygrywa moja m9a1 S7 :) następne zamek duuuużo szybciej odskakuje w mojej niż w "starszej" i kopie nawet chyba mocniej ( tamta beretka to beretka z hardkickiem :) ) różnica w wadze spora tam plastikowy korpus wiec wiadomo :) a i jeszcze beretka "nowa" jest głośniejsza :)

to masz fajną starą :) no nie wiem różne odczucie mi sie wydawało ze moja kopie mocniej bynajmniej na wyprostowanej ręce tak sie czuje apropo zamka ehh twój nie jest masywniejszy ... trzymałem oba w łapkach i różnica żadna a nawet na koszt mojej bym stawiał albo raczej IMHO to samo :) Misiek czemu cena ? twoja "stara" beretka z metalowym zamkiem oscyluje w granicach 460-500zł a tu za stówke więcej masz metalowy korpus i system 7 wiec ?:/ Na różnych sklepach można m9 system 7 z metalowym zamkiem absowym korpusem za 500zł kupić ... wybór IMHO oczywisty :)Aha dziś mimo że nie było koniecznie najcieplej zdażało mi sie ze 1 nabicie stykło na 3 magi z czego ostatni strzał był delikatnie słabszy ale zamek do tyłu kopło :)

Edited by MoniT

napisałem moja starsza o berettce (i dobrze o tym wiesz) nie moja stara STARA więc uważaj co pie*dolisz ok ... czasami toleruje twoją głupią gadke ale to juz spora przesada z twojej strony... lepiej sie zastanów co piszesz zanim to napiszesz ...

Licz się ze słowami.. Radzę.

Chopin

• 4 years later...

Odświeżam :icon_smile:

Doszła do mnie beretka KSC (M9A1, System 7). Zakupiona w WGC 15.05, jeśli odjąć weekend i poniedziałkowe święto, to paczka z Hong-Kongu wędrowała zaledwie 3 dni :icon_biggrin: (niestety koszt przesyłki gigantyczny :icon_neutral2: ).

Pierwsze wrażenie po wyjęciu klamki z pudełka - WAGA, przez duże W :icon_mrgreen: Ponad kilo stali uformowanej w gnata robi niesamowite wrażenie. Wykonanie świetne. Czytałem, że jest dobrze wykonana, ale nie spodziewałem się, że aż tak :icon_smile:

Realizmu dopełniają oznaczenia. Nie są malowane, nie pokrywają połowy klamki i na szczęście nie kłują w oczy białym kolorem!

Za wrażenie ogólne daję 9/10. Gdyby nie plasticzana lufa to byłoby pełne 10/10 :icon_cry:

Jak postrzelam to dopiszę ciąg dalszy i wkleję jakieś obrazki :icon_wink:

EDIT: od kiedy to KSC robi stalowe szkielety? :icon_razz: PJ

Edited by pidzejfat

Wykonane są ładniej niż oryginały, to fakt. Natomiast z recenzją, ochami i achami wtrzymać się zaproponuję do pierwszej awarii i konieczności zakupu jakiejkolwiek części zamiennej.

System 7 jest świetny, wykonanie bardzo ładne, waga bardzo w porządku, fpsy niezłe jak na gaziaka (KSC z systemem 7 mają około 20fps wiecej niż odpowiedniki sysstemu TM), taka sobie lufa i gumka HU, ogólnie rozwiązanie komory HU średnio udane. Przyznam, że nie kupił bym chyba, że do gablotki :P.

Najwyżej będą się cieszyć inni posiadacze tego modelu. Jak się zepsuje to wystawię części na bazarek :icon_wink:

Kilka uwag po paru magazynkach.

Gazu wystarcza na 2 magazynki z hakiem. Raz wypróżni ponad połowę trzeciego, innym razem tylko 5 kulek i zdycha. Nie wiem od czego zależy ta rozbieżność (może źle nabijam maga gazem...).

Celność:

Na 5 metrów można uznać, że cel wielkości 1zł jest 100% powtarzalny. Na ca. 10m cel wielkości 4.5cm. (kulki 0.20g, gun sztywno przykręcony do statywu, zero wiatru :icon_wink: ).

Pewnie da się lepiej po dopasowaniu HU (strzelałem na ustawieniu stockowym).

Na 10m. muszka i szczerbinka są świetnie ustawione (prawo-lewo). Trzeba natomiast strzelać zakrywając sobie cel (góra-dół).

Nie występują żadne anomalie podczas szybkiego strzelania. Strzela równo i nie syfonuje (ca. 13st.C)...

Problem pojawia się podczas strzelania z drugą ręką ułożoną pod magazynkiem (klasyczna pozycja strzelania gnatem oburącz).

Dociśnięty lekko magazynek powoduje, że pompka odbijająca zamek (nie wiem czy to się jakoś zwie) przycina się na nim i nie zabiera z powrotem kulki z maga :icon_neutral2: (jest jakieś 1.5mm luzu między stopką maga a rączką)

Zamek naciąga młotek, powraca i można oddać strzał. Tyle, że na pusto...

To tyle uwag na tą chwilę. Jak się pobawię dłużej to coś dopiszę. Jeszcze jakaś fotka :icon_biggrin: :

M9A1.jpg

M9A1a.jpg

Edited by philip100

Jeśli przez okreslenie "klasyczna" rozumiesz postawę strzelecką z pistoletu oburącz z mniej wiecej 50 lat przed powstaniem tego modelu beretty to owszem, takiej postawy uczono w USA w latach '40. Współcześnie natomiast druga ręka robi już coś zupełnie innego.

Dociskanie maga do góry w klamkach GBB pomaga czasami jak zatrzask maga jest już wyrobiony i mag nie siedzi dość głęboko w klamce lub szyny zamka-szkieletu sa starte. Pozwala to postrzelać jeszcze troszkę przed wywaleniem najczęściej beretki WE bądź klocka KWA do kosza.