Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Uszczelnianie teflonem.

Recommended Posts

Witam.

Chciałbym zwiększyć osiągi mojej repliki (mniejsza o model) i na początek chciałbym poprawić szczelność mechanizmu i uszczelnić go teflonem.

Proszę tylko o konstruktywne wypowiedzi, gdyż wasze wypowiedzi mogą się przydać dla wielu osób, w tym mnie.

Najbardziej interesuje mnie:

- co trzeba uszczelnić,

- jak uszczelnić,

- itp, ale nie ot :-F

Pozdrawiam serdecznie,

Rambo93

PS. Kurde sorry, szukałem i nie znalazłem ale 2 strony dalej jest o tym temat 4-stronicowy :poddanie:

Edited by Rambo93

Było....... wiele razy.

Teflon fix to nie jest: "owinięcie taśmą teflonową łączenia komory hop-up z lufą" tylko gumki HU z lufą.

1 - tam gdzie wypada koniec gumki (ten szeroki koniec) nakładasz cienką, ale równomierną warstewkę silikonu sanitarnego (biały, śmierdzący).

2 na silikon nie wyschnięty nawijasz jedną warstwę taśmy teflonowej, ale tak żeby nie owijała lufy, a żeby kończyła się przy tym rowku i nie weszła do niego. Najlepiej dociąć ją żyletką żeby nie poszarpać. Optymalna grubość - 0,1mm.

3 - teraz naciągasz gumkę i tam gdzie się kończy wcierasz silikon sanitarny.

4 - Czekasz aż silikon zaschnie i nakładasz w dwóch miejscach koszulki termokurczliwe

1- szeroka na około 3mm tuż przy miejscu gdzie wypada na lufie koniec tego otworu na HU

( koszulka oczywiście na gumce) i 2 koszulka (1cm szer.) tam gdzie kończy się gumka (tam uprzednio z silikonu powstała "rampa". Połowa koszulki na gumce, połowa na lufie).

5 - Zgrzewasz koszulki i powstaje niesamowicie szczelna gumka.

6 - pryskasz gumkę olejem silikonowym i wkładasz bardzo powoli, bez wkręcania w komorę.

7 - Gdy jesteś pewny że weszło bez skrzywień, kołnierz leży równomiernie i że dzyndzel jest w dziurze, posmaruj silikonem sanitarnym pod plastikową zaślepką komory (i znowu rampa).

8 - bez czekania aż silikon zaschnie nakładasz zaślepkę i tworzysz kolejną rampę z silikonu tym razem tam gdzie kończy się komora (na styku z lufą).

9 - czekasz aż silikon wyschnie, nawijasz tyle taśmy teflonowej na łączenie lufy i komory, aby komora po włożeniu w body siedziała "na styk" i aby zamknięcie upper receivera z lower receiverem wymagało użycia znacznej siły (to gwarancja dobrego przylegania komory

i gearboxa). Można też nawinąć jedną warstwę cienkiej taśmy teflonowej na zaślepkę uprzednio wysmarowaną gęstym smarem.”

• 4 months later...