Rambo93 Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 (edited) Witam. Chciałbym zwiększyć osiągi mojej repliki (mniejsza o model) i na początek chciałbym poprawić szczelność mechanizmu i uszczelnić go teflonem. Proszę tylko o konstruktywne wypowiedzi, gdyż wasze wypowiedzi mogą się przydać dla wielu osób, w tym mnie. Najbardziej interesuje mnie: - co trzeba uszczelnić, - jak uszczelnić, - itp, ale nie ot :-F Pozdrawiam serdecznie, Rambo93 PS. Kurde sorry, szukałem i nie znalazłem ale 2 strony dalej jest o tym temat 4-stronicowy :poddanie: Edited December 7, 2008 by Rambo93 Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Połączenie lufy z gumką, pod gumke, na gumke i obok gumki :-P Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Najpierw sprawdź szczelność i dopiero jak wykryjesz jakieś nieprawidlowości to baw się w uszczelnianie. Uszczelnianie szczelnej repliki nic nie da... możesz conajwyżej coś nieumyślnie uszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
habib Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 http://www.airsoftforum.com/board/aeg-Teflon-Mod-t79921.html jedna z możliwych wersji, chociaż sam uszczelniałem po środku gumy i też działa Quote Link to post Share on other sites
Rambo93 Posted December 8, 2008 Author Report Share Posted December 8, 2008 Wątpię żeby AK47 był szczelny od Cymy. Nie chcę na razie robić tuningu, więc chciałbym zacząć od wysmarowania i uszczelnienia repliki. Nie będę tego robił sam tylko z kumplem. Quote Link to post Share on other sites
Oli_32 Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Było....... wiele razy. Teflon fix to nie jest: "owinięcie taśmą teflonową łączenia komory hop-up z lufą" tylko gumki HU z lufą.1 - tam gdzie wypada koniec gumki (ten szeroki koniec) nakładasz cienką, ale równomierną warstewkę silikonu sanitarnego (biały, śmierdzący). 2 na silikon nie wyschnięty nawijasz jedną warstwę taśmy teflonowej, ale tak żeby nie owijała lufy, a żeby kończyła się przy tym rowku i nie weszła do niego. Najlepiej dociąć ją żyletką żeby nie poszarpać. Optymalna grubość - 0,1mm. 3 - teraz naciągasz gumkę i tam gdzie się kończy wcierasz silikon sanitarny. 4 - Czekasz aż silikon zaschnie i nakładasz w dwóch miejscach koszulki termokurczliwe 1- szeroka na około 3mm tuż przy miejscu gdzie wypada na lufie koniec tego otworu na HU ( koszulka oczywiście na gumce) i 2 koszulka (1cm szer.) tam gdzie kończy się gumka (tam uprzednio z silikonu powstała "rampa". Połowa koszulki na gumce, połowa na lufie). 5 - Zgrzewasz koszulki i powstaje niesamowicie szczelna gumka. 6 - pryskasz gumkę olejem silikonowym i wkładasz bardzo powoli, bez wkręcania w komorę. 7 - Gdy jesteś pewny że weszło bez skrzywień, kołnierz leży równomiernie i że dzyndzel jest w dziurze, posmaruj silikonem sanitarnym pod plastikową zaślepką komory (i znowu rampa). 8 - bez czekania aż silikon zaschnie nakładasz zaślepkę i tworzysz kolejną rampę z silikonu tym razem tam gdzie kończy się komora (na styku z lufą). 9 - czekasz aż silikon wyschnie, nawijasz tyle taśmy teflonowej na łączenie lufy i komory, aby komora po włożeniu w body siedziała "na styk" i aby zamknięcie upper receivera z lower receiverem wymagało użycia znacznej siły (to gwarancja dobrego przylegania komory i gearboxa). Można też nawinąć jedną warstwę cienkiej taśmy teflonowej na zaślepkę uprzednio wysmarowaną gęstym smarem.” Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 A jak to się robi w AK? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Ja to robię tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3cf0b2b6df20c5ce.html Czerwone to pasek taśmy izolacyjnej. Do rowka wciskamy ją nożykiem. Potem ciężko troszkę złożyć to do komory ale się da. Daje świetne rezultaty. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts