Guest wyso Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 (edited) Witam. Mam pytanie może głupie ale no lepiej sie upewnić. Pod choinkę dostane AEG'a i słyszałem że baterie zamarzają a gdy taka bateria zamarznie i potem wróci do temp pokojowej to będzie działać normalnie ? Obawiam sie tego że bateria zamarznie i zepsuje sie w czasie transportu. W końcu jest zimno. Sorki jeżeli to głupie pytanko. Edited December 12, 2008 by wyso Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 (edited) Zwykle baterie mają mniejszą wydajność na mrozie. Niektóre z tych kiepskich chińskich rozładowują się bardzo szybko w niskich temperaturach. Wszystko zależy od marki,firmowe batki nie świrują na mrozie. Zepsuć ? Nie powiedziałbym,raczej spadek wydajności. EDIT: W temperaturze pokojowej oczywiście batka odzyska swoje właściwości,tylko nie podgrzewaj jej na siłę przy kominku ! Edited December 12, 2008 by splinter Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Poza tym szczerze wątpię, by towary w trakcie transportu narażne były na kontakt z ujemną temperaturą aż tak długi, by się mogły same wychłodzić poniżej zera. Jeśli jednak nawet, to sadzę, że przed reklamacjami klientów, którzy zakupili akumulatory airsoftowe, odezwaliby się Ci, co zamowili coś płynnego w szklanej butelce... Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Ja od siebie jeszcze polecę żebyś sprawdził co zrobić z batką na zimę żeby nie marzła i nie spadała jej wydajność :) poszukaj a znajdziesz na pewno. Quote Link to post Share on other sites
baczus Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 W Zakopanem gramy czasem przy minus 10 i strasznie szybko siadają. ale to tez nie jest zasada, że markowe dłużej działają, koledze najdłużej trzymała stockowa batka w AK CYMY, dłużej od jakiś tam markowych ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts