snip Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 witam w sieci ogólnie dostępne są dwa speedloadery do kulek asg 6mm o pojemności 100kul i o pojemności 470kul te i poj. 470 podobno się zacinają ja jestem posiadaczem 1x 100kul chciałbym sobie dokupić jeszcze jeden, tylko nie wiem który proszę o opinie. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Jakie magazynki masz ochotę ładować? Bo jak 20-60 kulkowe to nie widzę sensu kupować coś większego jak te na 100 kulek. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 (edited) No i zależy ile masz magów ja sam staram sie w BBloaderach mieć tyle BB żeby zapełnić wszystkie magi przy sobie . Co do tego dużego , znam 2 osoby które to miały , oba się rozpadły szybko . Edited December 14, 2008 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Ja mam ten Boyia na 470BB i tylko ten mi wystarcza(te co są po 100BB to co, tylko 2 low-capy góra załadujesz...). Mogę polecić, ale należy uważać by nie urwać tej dźwigni co wpycha kulki :) . Dodatkowy + za wbudowany adapter do ładowania magazynków do sprężynowych replik karabinów wyborowych(np. L96a1 well'a). Quote Link to post Share on other sites
snip Posted December 14, 2008 Author Report Share Posted December 14, 2008 zamierzam sobie kupić ze 4 po 19kul to razem będzie 5*19= 95 kul przy czym nie wiem ile moge wystrzelać na strzelance ze shotguna springa. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Więc nie warto nic ponad standardowe 100 sztuk. Dosypanie kulek trwa chwilę wiec zawsze znajdziesz moment żeby w loaderze uzupełnić kulki. Quote Link to post Share on other sites
łosiu Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 (edited) Jak dla mnie duża szybkoładowarka jest nie trafionym pomysłem. Przy jej całkowitym napełnieniu tnie się straszliwie - ta dźwigienka, która popycha się kulki ma na sobie takie wypustki - nie wiem do czego miały służyć ale to jest główny powód, kulki wchodzą w te wypustki i żeby zaczęła podawać trzeba nią potrząsnąć robiąc przy tym masakrycznie dużo hałasu. Dlatego zakupiłem sobie tą na 100 kulek - bez zarzutów, a dużą traktuje jako pojemnik. Pozdrawiam Edited December 26, 2008 by wojtass071 Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 (edited) Jestem posiadaczem bbloadera na 470 bb i ... leży w szafie. Powód ? ułamywanie się zaczepu mocującego spręzynę, bez przeróbki kulki wpadały pod dźwigienkę zapobiegającą wypadaniu kulek przez dolny otwór (blokowały dźwignię i trzeba było opróżniać bbloader i wydłubywać kulki) a teraz ma problemy z wogóle podawaniem kulek - najlepiej się sprawuje jednak na 100bb ale warunek dobrej firmy - przykład? dodawane do chińskich aepów - blokada dźwigienki na którą naciskasz palcem by wpychać kulki do maga sama się zwalnia czego powodem jest samoczynne jej wyskakiwanie. Chyba produkcji SRC trzeba potrząsać przy ładowaniu by kulki wpadały pod popychacz który wciska kulki do maga. Edited December 14, 2008 by kermit Quote Link to post Share on other sites
snip Posted December 15, 2008 Author Report Share Posted December 15, 2008 danke temat wyczerpany pozdrawiam :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Pies Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Próbował ktoś ładować lowy od p90 speedloaderami? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Próbował ktoś ładować lowy od p90 speedloaderami? Ciężko je nabić na maksa. Do szybkiego doładowania na polu walki mogą być, ale jak chcesz załadować te 68 kulek to pozostaje tylko rurka. A tak apropo szybkoładowarek, ja mam od 3 lat starą chińską (chyba pierwsze jakie wypuścili, nie przezroczysta) i nigdy nie miałem z nią problemów :) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Próbował ktoś ładować lowy od p90 speedloaderami? Tak, ładuję low'y speedloaderem (chińskim i "markowym" SRC), ładują się do końca bezproblemowo. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Te duże ładowarki są straszne. Psują się błyskawicznie. Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 (edited) A w dodatku w połowie opróżnione grzechoCZĄ masakrycznie. Edited January 5, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts