Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

speedloadery

Recommended Posts

witam

w sieci ogólnie dostępne są dwa speedloadery do kulek asg 6mm

o pojemności 100kul i o pojemności 470kul

te i poj. 470 podobno się zacinają

ja jestem posiadaczem 1x 100kul

chciałbym sobie dokupić jeszcze jeden, tylko nie wiem który

proszę o opinie. :uśmiech:

Ja mam ten Boyia na 470BB i tylko ten mi wystarcza(te co są po 100BB to co, tylko 2 low-capy góra załadujesz...). Mogę polecić, ale należy uważać by nie urwać tej dźwigni co wpycha kulki :) . Dodatkowy + za wbudowany adapter do ładowania magazynków do sprężynowych replik karabinów wyborowych(np. L96a1 well'a).

Jak dla mnie duża szybkoładowarka jest nie trafionym pomysłem. Przy jej całkowitym napełnieniu tnie się straszliwie - ta dźwigienka, która popycha się kulki ma na sobie takie wypustki - nie wiem do czego miały służyć ale to jest główny powód, kulki wchodzą w te wypustki i żeby zaczęła podawać trzeba nią potrząsnąć robiąc przy tym masakrycznie dużo hałasu. Dlatego zakupiłem sobie tą na 100 kulek - bez zarzutów, a dużą traktuje jako pojemnik.

Pozdrawiam

Edited by wojtass071

Jestem posiadaczem bbloadera na 470 bb i ... leży w szafie. Powód ? ułamywanie się zaczepu mocującego spręzynę, bez przeróbki kulki wpadały pod dźwigienkę zapobiegającą wypadaniu kulek przez dolny otwór (blokowały dźwignię i trzeba było opróżniać bbloader i wydłubywać kulki) a teraz ma problemy z wogóle podawaniem kulek - najlepiej się sprawuje jednak na 100bb ale warunek dobrej firmy - przykład? dodawane do chińskich aepów - blokada dźwigienki na którą naciskasz palcem by wpychać kulki do maga sama się zwalnia czego powodem jest samoczynne jej wyskakiwanie. Chyba produkcji SRC trzeba potrząsać przy ładowaniu by kulki wpadały pod popychacz który wciska kulki do maga.

Edited by kermit
  • 2 weeks later...
Próbował ktoś ładować lowy od p90 speedloaderami?

Ciężko je nabić na maksa. Do szybkiego doładowania na polu walki mogą być, ale jak chcesz załadować te 68 kulek to pozostaje tylko rurka.

A tak apropo szybkoładowarek, ja mam od 3 lat starą chińską (chyba pierwsze jakie wypuścili, nie przezroczysta) i nigdy nie miałem z nią problemów :)