Artur1x Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Dlatego, że nie wiem czym to jest spowodowane i jak to naprawić pytam. Dlaczego oryginalna bateria G&P do takowej broni, nagrzewa się do tego stopnia, że topi otuline baterii i kabla tak, że widać przewód. Replika jest po tuningu. Czyżby bateria była za słaba ? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Jaka batka, jaki tuning, jaka replika? Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Zwarcie? Posprawdzaj kabelki w replice czy się gdzieś nie zagięły albo załamały i się stykają. Kolega załatwił w swoim AK 3 bateryjki w ten sposób. Quote Link to post Share on other sites
Artur1x Posted December 20, 2008 Author Report Share Posted December 20, 2008 (edited) Dzięki Max najpierw posprawdzam kable a potem zobacze co to za bateria, tuning i replika ;-) Nie no joke, replika to M4 od G&P, tuning do 450 fps a batka to 10,8V 2200 mAh również od G&P. Oby to były kable bo u mnie to już druga bateria :/ Edited December 20, 2008 by Artur1x Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 To możesz już 3 kupić , nie wróże jej nic dobrego jak zaczął z kabli spływać plastik . Quote Link to post Share on other sites
Artur1x Posted December 20, 2008 Author Report Share Posted December 20, 2008 Tak tak, to jest logiczne gdy bateria jest zła trzeba kupic nową. Tego by się dzieciak domyślił, ALE... w tym poście nie chodzi mi o to, czy kupić nową baterię, czy nie, tylko dlatego tak może sie dziać. Quote Link to post Share on other sites
Zahir Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) Ja miałem podobnie w swojej broni. Bateria też nagrzała bardzo mocno (ale nie spaliło kabli, czy stopiło tej foli) tylko była bardzo, bardzo gorąca, nie mogłem nacisnąć spustu do końca i kulki nie wylatywały. WyjĄłem akumulatorki naładowałem i cacy. Wszystko chodzi dobrze. Edited December 30, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Pierwsza i najprostrza możliwość to rzeczywiście przetarte kable, powodujące zwarcie. Powoduje to jednak nadmierne i stałe nagrzewanie się baterii, od chwili podpięcia jej do repliki. Jeśli bateria grzeje się podczas strzelania, to powodem może być za słaby, lub uszkodzony silnik, w stosunku do reszty upgradu. Dziwne jest to, że nie piszesz nic o przepalonym bezpieczniku, a to powinno być pierwszym objawem zwarcia lub przeciążenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts