greloGPZ Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 (edited) Siemka wszystkim mam pytanie odnośnie długości lufy. Chce wstawić lufę 410 do emki z cylindrem 2. Czy nie będzie za długa i będzie działać ok ? do emek z cylindrem 2 wstawiane są 407 i fpsy nie spadają. Może ma ktoś taką lufę przy cylindrze 2 i może się wypowiedzieć. Z góry dzięki za pomoc Edited December 21, 2008 by GRELO OASG Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Cylinder typ2 na lufę 407 czy tam 410 mm ? Życzymy wesołych świąt... :wink: Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted December 23, 2008 Author Report Share Posted December 23, 2008 (edited) Mój sąsiad miał m15a2 carbine z ca i miał lufę 407 deep fire'a przy doszczelnionym zestawie z deep fire'a do m4 z cylindrem 2 ( 440 fps stałe na M120 ) więc pytam czy te kilka mm też będzie tak samo działać czy już zmniejszy fpsy przy tym. Edited December 23, 2008 by GRELO OASG Quote Link to post Share on other sites
sokolman Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 http://www.asgshop.pl/cylindry.php Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Mój sąsiad miał m15a2 carbine z ca i miał lufę 407 deep fire'a przy doszczelnionym zestawie z deep fire'a do m4 z cylindrem 2 Skąd wiesz, że typ 2 miał a nie typ 1? I po co tak kombinować? Wsadzasz typ zero i wszystko bangla. IMO zbędne dywagacje. Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted January 9, 2009 Author Report Share Posted January 9, 2009 Bo jak żeśmy poprawiali kable to patrzyłem jaki ma cylinder i mi mówił pozatym Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Niedawno montowałem lufę 509mm przy cylindrze typ.2 i po zmianie na 0 nie było absolutnie żadnej różnicy w prędkości wylotowej :roll: Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Niedawno montowałem lufę 509mm przy cylindrze typ.2 i po zmianie na 0 nie było absolutnie żadnej różnicy w prędkości wylotowej :roll: No popatrz, prawa fizyki Cię nie lubią i omijają szerokim łukiem. Myślę, że po zamontowaniu cylindra typ0 zaczęłą się gdzieś robić piękna nieszczelność.... Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 To źle myślisz. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 (edited) Może i on źle... Ale czy Ty dobrze? ;) Myślę, że dopasowywanie pojemności cylindra do pojemności lufy to jeden z airsoftowych mitów, który można dość prosto obalić np. przez obliczenie matematyczne pojemności cylindra i lufy. Wszystkie wymiary i wzory są łatwo dostępne. Druga sprawa, to jeśli w cylindrze kończy się powietrze, gdy kulka jest w połowie lufy, to trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie, czy to ma jakieś znaczenie. Np. siła, jaką generuje zassane powietrze, może być śladowa w porównaniu z energią kulki i jej wpływ może być niezauważalny. Na przykład. Pozdrawiam. Edited February 17, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Dobór rodzaju cylindra ma pewne znaczenie. Nadmiar powietrza wypychanego za kulka po opuszczeniu lufy ma wpływ na rozrzut czasem większy, czasem znikomy. Odwrotna sytuacja była gdzieś opisana na forum. Chodzi o to że ta różnica nie zawsze będzie zauważalna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts