Styku Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 (edited) Witam. Szukałem odpowiedzi na ten temat. Ale postanowiłem założyć nowy, gdyż może być wiele czynników powodujących problem ;) Co może być przyczyną totalnego osłabienia osiągnięć repliki w temperaturze jakiej dziś panowała na moim terenie (-8 stopni)? Mam stockowego M15A4 CA i aku 9,6 nimh Kan. Kulke dosłownie są wypluwane na odległość 10m maksymalnie. Próbowałem pokręcać hu, ale latało tylko bliżej... Czy jest to spowodowane gumką hop up? Powinienem ją wymienić? Jeśli tak na jaką polecilibyście? :) Dziękuje z góry ;) Pozdrowienia :wink: Edited January 4, 2009 by Styku Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Prawdopodobnie tak. Wymień na czarną gumkę systemy, na forum było o tym klepane miliony razy. ;) Link to post Share on other sites
Styku Posted January 4, 2009 Author Report Share Posted January 4, 2009 dzięki bardzo ;) A nie lepiej kupić przezroczystą gumkę guardera, zakładając ze za 2-3msc będe robić tuning do 420fps? I jeszcze jedno pytanko :P czy gumka może w jakimkolwiek stopniu podnieść osiągi repliki? ;) Link to post Share on other sites
Yautja Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Powiem tak: gdyby nie było gumki to strzelałbyś na 15-20m a z nią strzelasz na 50 ;] Lepsza gumka = lepsze podkręcenie (większa stabilność i powtarzalność) Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Styku, nie, gumka systemy jest lepsza. Yautja mówi dobrze, prędkość raczej nie wzrośnie znacząco, ale zasięg na pewno. Link to post Share on other sites
Styku Posted January 4, 2009 Author Report Share Posted January 4, 2009 Dziekuje bardzo ;) Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 A ja sie chciałem zapytować co za wspaniałe osiagnięcia miała ta rzeczona replika? Wygrała jakiś konkurs pięnośći czy zawody w locie na odległość? ;) Link to post Share on other sites
Yautja Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Może to, że jako jedyna nie miała gumki HU :wink: Link to post Share on other sites
Styku Posted January 4, 2009 Author Report Share Posted January 4, 2009 Miss mokrego podkoszulka wygrała drogi moderatorze ;) Link to post Share on other sites
Yautja Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Dobra, uznajmy, że byłem blisko :D Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Wg. mnie mogła być gumka HU, ale mógł też oring stwardnieć i przestał uszczelniać głowicę cylindra. -8 to już dość ostra temperatura dla repliki aeg. Jaki przebieg ma replika? Bo znam przypadki, gdzie po prostu się oring zmasakrował od używania i wystarczyło wymienić. Link to post Share on other sites
Styku Posted January 4, 2009 Author Report Share Posted January 4, 2009 (edited) przebieg to okolo 8000 kulek. wydaje się że jest to gumka HU. gdyż po po powrocie do domu i ogrzaniu repliki strzela raczej normalnie :) PS co to w ogóle jest oring? :o Edited January 4, 2009 by Styku Link to post Share on other sites
hellmans Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 http://pl.wikipedia.org/wiki/Oring Link to post Share on other sites
Styku Posted January 4, 2009 Author Report Share Posted January 4, 2009 rozumiem :) skąd i jaki oring kupić w takim razie gdyby zaszła potrzeba? Link to post Share on other sites
Shadow Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Mechaniczny/samochodowy/chemiczny/narzędziowy czy jakiś taki sklep. Chyba, że masz dużo pieniędzy, to sklep z częściami do replik. :D Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Tylko rozmiar oringa trzeba odpowiednio dobrać. Zresztą, wygląda na to, że oring jest w porządku. Teoretycznie... Link to post Share on other sites
poldeck Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Jezusie, jakie wywody... Zwyczajnie zamarzła Ci kolego gumka HU i tyle. Wymienisz na czarną silikonową Systemy i będzie git. Poza tym nie strzelaj na takim mrozie bo szybko zaczniesz strzelać kawałkami GB... Znal na mrozie jest kosmicznie kruchy. Link to post Share on other sites
Styku Posted January 5, 2009 Author Report Share Posted January 5, 2009 Dzieki bardzo ;) Wydaje mi się że temat do zamknięcia :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts