magic Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 dzieki za info Cezii! A Tobie Xel20 dzieki za wyjasnienia ;) PZDR! Quote Link to post Share on other sites
Komandos_OLK Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 To tam jest komora AEG-owa? Pzdor nie, nie ma tam komory AEG po prostu lufa była przerabiana :wink: POZDRO! :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Powiem tak zakończmy ten temat mówiąc wszystkim co jest zdatne do tuningowania w L96A! firmy AGM : -lufa precka -zespół spustowy (Zero Trigger za 500 zł chyba tylko on pasuje) -sprężyna -gumka HU Resztę części do tej repliki niestety musicie załatwić sobie sami tj. TOKARZ lub (dla inteligentnych) zabawa z częściami i przerabianie ich samodzielnie. Jeśli o czymś zapomniałem to niech jakiś doświadczony kolega napisze co jeszcze. 8-) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Cylinder i tłoczek chyba też. ;-) Ale po co tuningować coś już od nowości o niebo gorszego od warriora a warrior wygląda i tak lepiej.;-)??? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 chyba nie ;-) Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Powiem tak zakończmy ten temat mówiąc wszystkim co jest zdatne do tuningowania w L96A! firmy AGM : -lufa precka -zespół spustowy (Zero Trigger za 500 zł chyba tylko on pasuje) -sprężyna -gumka HU wypadało by nadmienić, że pasuje ZT od VSR ;P. przynajmniej tak wyglądał jak kiedyś to to widziałem u znajomego. Jeśli dorwę jakąś cyfrówkę to zamieszczę foty ;P Quote Link to post Share on other sites
KorczO Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Właśnie o tego ZT od VSR'ki mi chodzi :P 8-) Quote Link to post Share on other sites
daniel9416 Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 The cylinder is compatible with APS2 Type 96 aftermarket parts (the Type 96 cylinder is longer than the regular APS2 cylinder), so you can fully upgrade this gun: to z tej stronki http://www.airsplat.com/items/AR-AGM-AWP-002.htm jest tam cały test tego guna Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 Nie ma to jak wykopać porządnie nadgnitego już trupka :roll:... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 lepiej załozyć nowy temat? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 Hmm, może faktycznie trochę pochopne zachowanie z mojej strony było. Do tematu: karabin z linku wygląda na to samo co jest w ofercie już sporo czasu. Czyli co, nagle ktoś kapnął się, że cylinder z AGM 002 jest kompabitylny z cylindrem od APS96? Albo to co jest pokazane w linku to jakaś nowa wersja tej samej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 Kiedyś widziałem na Alledrogo stunningowanego MP002, i o ile pamiętam miał wymienioną sprężynę na M150 chyba i przerobiony w tym celu cylinder u tokarza. Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 Nie zmienia to faktu iż temat umarł dawno temu bo replik tego karabinu jest sporo a ten konkretny jest bardzo nie kompatybilny z większością części do porządnego tuningu! Quote Link to post Share on other sites
daniel9416 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 It takes VSR-10 trigger parts, APS2 Type 96 cylinder upgrades, and MP001 tightbores Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 A sprawdziłeś czy pasuje? ;-) Czy tylko prze-kleiłeś info z obcego forum? Bo ja też napisałem kiedyś że dysza wzmocniona V2 od M700 pasuje do Tanaki bo tak pisało gdzie indziej a jak ją kupiłem to się okazało że ma inne wymiary ;-) Quote Link to post Share on other sites
daniel9416 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 na 2 opisach na necie (angielskich ) znalazlem, ale poszukam jeszcze gdzie indziej ,najlepiej zeby ktoś podał wymiary np.cylindrów itp Quote Link to post Share on other sites
pietiaa84 Posted July 16, 2010 Report Share Posted July 16, 2010 Powiem tak zakończmy ten temat mówiąc wszystkim co jest zdatne do tuningowania w L96A! firmy AGM : -lufa precka -zespół spustowy (Zero Trigger za 500 zł chyba tylko on pasuje) -sprężyna -gumka HU Resztę części do tej repliki niestety musicie załatwić sobie sami tj. TOKARZ lub (dla inteligentnych) zabawa z częściami i padaperzerabianie ich samodzielnie. Jeśli o czymś zapomniałem to niech jakiś doświadczony kolega napisze co jeszcze. 8-) Pozdro z tego co wyczytałem na innym forum ponoć można dopasować tłumik dźwięku,ale trzeba mieć adapter http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...2_p_j-1433.html Na ile i czy pasuje nie wiem, nie sprawdzałem. Quote Link to post Share on other sites
Johnny Boy Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 (edited) Wychylając się przed orkiestrę oraz narażając się na gniew (jak to czytałem wcześniej) mniej cierpliwych użytkowników chciałbym zadać parę pytań (posiadaczy oraz "ekspertów") na temat tej giwery: 1. Czy zestaw tuningowy Wella (Klik klik prosto w link) będzie pasować? Jeśli nie: 1.a) Czy wymiana części po kolei jest sensowna czy najlepiej wszystko na raz nabyć? 1.b) Podaj propozycję co tam zakupić. (Prośba do posiadaczy tjunerów :D) **************************************************** 2. Czy po założeniu tłumika replika jest cichsza? Czy to zbędne +25 do la(n)su? Jeśli tak: 2.a) Jaki? 2.b) Czy replika czasem nie jest przeciążona do przodu? (Jeśli tak: to czy ktoś ma sensowną metodę równowagi ciężaru) **************************************************** 3. Czy ktoś (nie tylko posiadacze znienawidzonej L96A1 AGM) kombinował z montowaniem noktowizora jedno-okularowego? Jeśli tak: 3.a.) Czy to ma sens? :D (nie pytam o koszta, tylko czy jest to funkcjonalne w nocne strzelania) ________________ Przyznam szczerze, że z tego chce zostawić tylko body, które jest malowane. Całe bebechy i tak (prędzej czy później) wymienię. Ale nie mam zamiaru kupować kolejnej repliki i od nowa zbierać na podkręcenie mocy. Nie mam też zamiaru robić z niej uber pro ala wiatrówki, wystarczy jak będzie 500fps, uczęszczam na lokalnych spotkaniach, gdzie dystanse nie przekraczają powyżej 50-70m. Otóż nie będzie ani jałowej dyskusji ani "syfu" w postach bo są moderatorzy tacy jak ja i owy "syf" wywalają, a jak ktoś podskakuje to są i na to sposoby. Można tak zrobić, że już nic nie napisze. Tutaj najpierw się szuka a dopiero później pyta, więc spokojnie proszę! Viper Edited December 17, 2010 by VIPER-RT10 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts