Hawk14 Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 A jak Ci już puszczą nerwy to sprzedaj mi swojego miśka :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Oryginalny pokrowiec w DPM na bodajże rozmiar L da się bez większych problemów założyć i używać na Michu. Sam tak nosiłem kiedyś. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Oryginalny pokrowiec w DPM na bodajże rozmiar L da się bez większych problemów założyć i używać na Michu. Sam tak nosiłem kiedyś. Masz może gdzieś fotkę takiego hełmu z podstawowym dpm :) byłbym wdzięczny :) Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Znalazłem coś takiego myślicie że to będzie ok ? http://www.vest.pl/product-pol-4675-Pokrow...PM-TacGear.html a producenta strona: http://www.tacgear.de/produkte/helmet-cover.php Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Kup sobie na allegro pokrowiec oryginalny za 10-15zł. Po co przepłacać. Zdjęcie najwcześniej za dwa tygodnie mógłbym zrobić - wyjazd. Pamiętam, że pokrowieć był dość mocno związany ale nie obcierał głowy i siedział dobrze. Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted March 23, 2010 Report Share Posted March 23, 2010 Wiem, że Volvery już nie są produkowane, ale może komuś się przyda - Volver vs MSA (porównanie kolorystyki, kształtu oraz faktury skorupy) : (foty są spore) (po lewej MSA z kopią Norotosa, po prawej Volver) faktura skorupy Volvera faktura skorupy MSA po lewej Volver, po prawej MSA Ponadto mogę od siebie dodać, że w różnych kopiach MICHów widziałem różne fasunki, oczywiście kiepskie, ale to co jest w zestawie z Volverem jest po prostu beznadziejne. Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Jedno nowe mogę dodać. Hełmy Volwera TC-2002 są nie wymiarowe (coś jak w jednym wymiarze S (skorupa pomiędzy uszami), a w drugim M(kark a czoło)). Jest zbyt wąski na wysokości uszu. Przymierzałem oryginalne szyny ACH-ARC Kit (Accessory Rail Connector) firmy OPS-CORE (MSA) i nie da się ich poprawnie zainstalować (buu...). A napisane jest że pasują do skorup M,L,XL. Otwory są OK ale sama skorupa jest zbyt wąska i szyny nie dochodzą do skorupy na wysokości uszu (widać od razu jaka krzywizna skorupy powinna być). I rzeczywiście jak się położy hełm i porówna z innym innej firmy to widać że jest wąski. Ponadto teraz wiem dlaczego miałem problem z Comtac'ami i bólem uszu (ściskaniem przez hełm)... Sprawdziłem na innym hełmie TC-2000 firmy Mustang i pasują (ufff...). Więc jak ktoś planuje zakup szyn ACH-ARC do hełmu, to zaznaczam że nie pasują do Volverów... a szkoda... :( Quote Link to post Share on other sites
Groom Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Skoro nie produkują już volverów to jaka kopia MICHa jest obecnie na rynku najlepsza? Quote Link to post Share on other sites
Pastoreq Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Nie jestem pewien, ale pewnie MICH firmy Mustang. Tylko cena trochę nie teges... LINK Quote Link to post Share on other sites
Groom Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Jest niedostępny. Jakieś opinie użytkowników na temat tego hełmu? Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted July 19, 2010 Report Share Posted July 19, 2010 BFT. Prawie 3 lata poginania i chwalę sobie. I w poprzedniej pracy też się przydawał jak miałem wyjazdy do lasu. :D Quote Link to post Share on other sites
Groom Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Ma ktoś jakieś porównanie hełmów BFT i Condora? Który jest lepszy (bardziej zbliżony do oryginału)? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 recke condora masz na gunsmoke Quote Link to post Share on other sites
Groom Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Tak wiem, ale chodzi mi o porównanie z BFT. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts