Hater Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 POsiada ktos ten model? Prosil bym o opinie uzytkownikow, interesuja mnie glownie zasieg, celnosc i wytrzymalosc :) (szukalem,na forum nie bylo jeszcze topicu o tym modelu :wink: ) Quote Link to post Share on other sites
Paton.DM[Madness] Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 Był! Sam go założyłem, tylko nikt nie pisał :D Quote Link to post Share on other sites
Apam Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 http://www.softair-forum.de/ftopic7278.html jakby ktoś jeszcze potrzebował to tu jest recka. Quote Link to post Share on other sites
Hater Posted April 11, 2005 Author Report Share Posted April 11, 2005 Aj moje oczęta tam jest po niemiecku, wszystko tylko nie niemiecki, swoja droga patrzac po "rekalmie " na pudelku to chyba calkiem ladne skupienie ma ten pistolet :D Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 Tłumaczenie "na zdrowy rozum" Dane Techniczne : - Nazwa : Beretta 92FS - Hersteller-Bezeichnung: KA-13 - Wykonawca : KWC (KINE WELL TOY INDUSTRIAL CO.) im Auftrag von Cybergun (Ehem. 3P S.A.) - Strona www: http://www.kwc.com.tw - System : Spring - Materiał : Body z ABSu; Griffschalen aus leicht gummiartigen ABS;Inner Lufa wew, Feder, usw. aus Metall - Pojemność magazynka : 12 Klek - Długość : 21,8 cm - Szerokość : 13,8 cm - Skala : 1:1 - Waga : 355 g z magazynkiem - Hop Up : TAK (heißt hier nur anders) - Energia : <0,5 Joule - Dokładne jej przeliczenie : 0.12g przy 90m/s --> 0,485J; 0,20g przy 70m/s --> 0,486J Auf der Verpackung steht seltsamerweise auch noch groß 94m/s jedoch ohne Munitionsangabe; also nicht davon irritieren lassen. Quote Link to post Share on other sites
Davidoff Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 Po przejrzeniu tematu z niemieckiego forum dochodzę do jakże cieszącego mnie wniosku, że jeszcze nie wszystko z niemieckiego zapomniałem :wink: :P PS. Dobre tłumaczenie, Paramedic 8) Komentarzy tłumaczyć nie trzeba, bo zbyt odkrywcze nie są :wink: Quote Link to post Share on other sites
Loart Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 Tak się zastanawiam czy to nie jest przypadkiem to samo co Taurus PT92H tylko ze zmienionymi okładzinami i znakami firmowymi. Nie wiem czy jednej firmie chciałoby się wypuszczać dwa pistolety o niemal identycznym wyglądzie zewnętrznym a innych wnętrznościach... Quote Link to post Share on other sites
Lg Posted April 14, 2005 Report Share Posted April 14, 2005 Ja posiadam ten model. Wygląda ok, co do osiągów pomiarowych) i wyszło całkiem ok. Konkretniejsze dane i odległosci postaram się umiescic w sobote wieczorem. Uważaj na ortografię, bo od "przyżąduw" i "osiąguw" oczy bolą (generalnie nie poprawiam ortów, więc ta interwencja coś znaczy :wink: ). Davidoff 1. Sory za błędy ale śpieszyłem się (nie wnikajmy gdzie). 2. Przybliżony zasięg tej Beretty wacha się w granicach 23m-26m przy lekkim zefirku i używając kulek 0,20g produkcji Cyber Guna. 0,12g dołączone do repliki raczej nie nadają się do w miarę odległego eliminowania celów. Ogólnie jak za 90 zł to gnat jest OK. Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted April 14, 2005 Report Share Posted April 14, 2005 przed ok. 30min. byłem z lg w "ustronnym" miejscu testowac gnata i ja powiem tak: 1.wykonanie niezadobre(cholerne nadlewki połówek body i trademarki wyrysowane cyrklem;D) 2.WAGA!!! toż to jest lekkie jak pistolecik z kiosku 3.magazynek śmiesznych rozmiarów (;/12kulek...;/) 4.koszmarna nalepka na prawej strobnie zamka... 5.pudełko a raczej jego napiastka..(styropianowa wytłoczka z kartonowa przykrywką... to na minus a tera na plus 1.w miare zasięg tyle.... Quote Link to post Share on other sites
Lg Posted April 14, 2005 Report Share Posted April 14, 2005 Nie chce walic offtopa i jeżeli to jest zbędne to proszę o skasowanie tego posta 1. Nadlewki sie zdarzają, są jednak umiejscowione na dole repliki więc je ciężko dostrzec. Co do trademarków to są wykonane raczej poprawnie, a to ze gaziak ma lepsze ;) to co innego bo juz cena mówi sama za siebie. 2. Rzeczywiscie lekkie. 3. Mag to raczej kwestia gustu i sposobu użycia tej "broni". 4. Naklejka rzeczywiscie szpeci tą giwerke. 5. Zgadzam sie że pudełko to niewypał... Quote Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted April 14, 2005 Report Share Posted April 14, 2005 A nie można odkleić tej naklejki ? ja zawsze tak robię. Quote Link to post Share on other sites
szmaki Posted April 16, 2005 Report Share Posted April 16, 2005 Mam pare beretek z innych firm (UHC, STTi[którą polecam]i HFC)a zdoświadczenia wiem, iz produkty KWC/CG są bardzo fajne ;), więc myślę o kupnie owej giwery...tylko zdjęć nie ma. Bardzo, więc bym prosił jesli ktoś takowego gnata ma niech cyknie pare ładnych fajnych fotek, zblizenia splówy, ipt... Quote Link to post Share on other sites
szmaki Posted April 17, 2005 Report Share Posted April 17, 2005 Wypadanie 2-3 kulek to wada większości krótkich sprężyn KWC/CG...niestety. Ja osobiście doceniam tą Berette na 4+ Wygląd jest dobry, osiągi bardzo dobre, magazynek beznadziejny! Chce kupić ją tylko na piękno samej "broni", samej beretty ;) Bedzie to dobry wybór tylko dla poczatkujących; cena tez jest ok. 90zł na Military.pl Quote Link to post Share on other sites
snip Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 (edited) Witam! Proszę o opinie na temat tej repliki. Zamierzam jej użyć jako bocznej. Liczę się z tym ze jest mało szybkostrzelna. Ewentualnie proszę o linii do innych ciekawych pistoletów sprężynowych w tej kategorii cenowej =) Link: http://www.allegro.pl/item528152056_berett...den_spring.html Pozdrawiam :uśmiech: Edited January 20, 2009 by snip Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Czy to nie berettka H.P.A? Quote Link to post Share on other sites
Bond<007> Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 (edited) Ja posiadam, od niej zaczynałem i trzeba powiedzieć, że całkiem przyzwoita maszynka, warta swojej ceny. Zasieg bdb jak na springa, porównywalny z TM hg, wszystko ładnie spasowane oprócz magazynka, który się minimalnie kolebie (izolka załatwia sprawę ;-) ). HU ma swoje humory, jeżeli się zasmaruje, ale od nowości celność jest świetna. To tyle, może jeżeli chciałbys taniej to poszukaj używanej, opłaca się, ja swoją mam 1,5 roku i nie narzekam. Pozdrawiam, Bond Edit. tak to na 100% jest Betka HPA Edited January 22, 2009 by Bond<007> Quote Link to post Share on other sites
snip Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Dzięki :uśmiech: Ktoś jeszcze posiada? Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Dzięki :uśmiech: Ktoś jeszcze posiada? Posiadam to: http://www.military.pl/cyber-gun_161m/bere...-hpa_2939t.html Myślę, że to jest to samo co na aukcji. Posiadam ją od lipca 2007. Kompletnie żądnej usterki. Latwo się ją rozkłada w celu konserwacji. Jest zabójczo celna. Zasięg wg mnie jest świetny. Polecam. Quote Link to post Share on other sites
snip Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Jest zabójczo celna. Zasięg wg mnie jest świetny. Do kartki A4 (ksero) z jakiej odległości trafisz za pierwszym strzałem? To chyba to samo. P.S. Golden spring to nazwa sprężyny, czy nazwa serii HPA? Pozdrawiam :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Burt15 Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Ten pistolet jest naprawdę świetny. Jego zasięg i celność jak pomimo upływu czasu nie traci zbytnio na wartości. Jest trwała i niezawodna. Wykonanie bardzo ładne. Skąd to wiem? Mój kolega ma taką, która ma już z parę lat. Strzelałem z niej i mnie zamurowało jak pistolecik sprężynowy może tak walić... kolega widząc mój podziw powiedział z uśmiechem że i tak lata świetnosci ma ona już za sobą :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts