Dave-o Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Swoją drogą ciekawi mnie jak wyglądałby TROY CQB A5 z takmi bajerami jak np właśnie granatnik, albo bębnowy magazynek maniak_killer.gif chyba tak http://www.wolfarmouries.co.uk/airsoft/bb/...site/mgs4m4.jpg Osobiście jakbym natkną się na kogoś kto biega z podwieszonym granatnikiem i bębnem po budynku .... to bym zaryzykował i wyskoczył przez najbliższe okno :-P :-F Kwestia chinol a replika z wyższej półki - oczywiste jest że posiadacz będzie dbał lepiej o replikę markową niż o elektryka chińczyka .Niestety ale nasze repliki nigdy nie dorównają wytrzymałością i tolerancją na urazy mechaniczne jak ich ostre odpowiedniki , tak więc czasem to dosłownie jak z jajkiem .. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Hmm, sądziłem (czyt. łudziłem się), że tego typu hasełka dotyczą wyłącznie replik "made in China". Troszkę to... smutne (?), że płacąc za replikę ponad 1000pln, nadal nie mamy pewności czy nie otrzymamy trefnego ezgemplarza. Zawsze może się trafić pechowy egzemplaż, tak jest ze wszystkim, poczynając do jogurtów na telewizorach LCD kończąc. Latające body to akurat nie problem, po prostu, ten nieszczęsny pin z przodu może się nieco wyrobić, ale cienki pasek izolacji załatwi srpawę. Już chyba większym problemem jest tak kolba, bo to zwyczajnie słabe rozwiązanie. Bolt catche i inne takie, cóż im więcej bajerów i ruchomych części tym więcej problemów. Trzeba delikatnie i tyle. Ja już dawno zauważyłem, że z markowymi replikami jest więcej problemów, niż z niektórymi chinolami, nie wyłączając Marui. Ale tak to już jest. Płacąc ponad 1000 zeta za replikę, dostajesz na pewno lepiej wykonany produkt, który w stocku ma długo pociągnąć. Co zaś się tyczy tuningów, to nowe generacje chinoli tutaj akurat biorą górę, bo mania fps doprowadziła do tego, że małe ludziki pchają tam coraz mocniejsze sprężyny, a co za tym idzie, dostajemy też pancerne GB i stalowe zębatki. Natomiast jak to wszystko jest złożone, to już inna brocha. Poza tym, te fpsy wcale nie przekładają się na zasięg. Mój King Arms ma równo 300, w zasadzie tyle co sprężynowy shotgun, od którego zaczynałem. Kiedyś pomyślałbym, że to mało, ale z perspektywy czasu sprawy wyglądają zupełnie inaczej. Zasięg i celność jest zadowalająca, ROF to poezja, kultura pracy też miodzio, więc nie mam stresu, że coś mi rzęzi, albo brzęczy jak w BOYIach, czy JG. No i pozatym jest to gun, z którym mogę działać wszędzie i nikogo nie stresować, a nie tak jak na ostatnich strzelankach niektórzy biegali z chińcami po 430fps w stocku na ultra CQB. Natomiast jeśli idzie o awarie GB, cóż, stock markowy długo ponoć wytrzyma. Przy tuningach zawsze jest reyzyko, że coś pójdzie, bo tak właśnie ma być. Inaczej producenci markowych części by nie zarabiali. Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Wiadomo jak to jest z mocą. Właściciele chińskich super- przypakowanych AK z 450 fps, nabijają się z markowych 320. Oczywiście do czasu kiedy nie dostana na klatę. ]:-> Quote Link to post Share on other sites
mysiorov Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Wszystko sprowadza się do tego, że gra się głowa a nie repliką. Wiadomo głowa głowie nierówna i później mogą wyjść jakieś kwiatki. Pozdrawiam przepraszam za Off. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 W niedzielę miałem okazję przetestować TROYa A5 w lesie. Zasięg naprawdę jest imponujący jak na 300fps :killer: Nieco gorzej już z celnością. Strzelałem Blasterami Devil 0.20g i jak to bywa przy wadze piórkowej, wiaterek dawał się koszmarnie we znaki. Nieprawdopodobne jak te 0.05g wpływa na stabilność kulki w locie. Z drugiej strony, to w końcu nie snajpa, tylko raczej rozpylacz do CQB. ROF zresztą dobrze kompensuje brak celności. Tak z ciekawości tylko, ktoś sprawdzał jak śmigają 0.23? Będzie jakiś rozsądny kompromis, czy nieloty jak 0.25? Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 Ma ktoś może granatnik w M4A1? Nie na RIS tylko QD, chciałbym wiedzieć jakich producentów pasują. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Odświeżę trochę temat. Jaki jest zasięg tej repliki na stocku ? Dużo trzeba w tym wymieniać żeby włożyć sprężynę m120 ? Bo zastanawiam się pomiędzy tym a G&P ;) Pozdrawiam Gekon Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 W G&P spokojnie wstawisz M130 + magnum + 9,6 batka i na auto spokojnie wywaliłem 10k kulek. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 BUHAHAHA! :wink: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
RuN_ Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 A co w tym dziwnego? :( Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 (edited) Co do zasięgu, u mnie z precką ciągnie do 70 z dobrze ustawionym HU. A w stocku, będzie w granicach 60- 65. Nie dam głowy. Edited August 31, 2009 by Frontal Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 (edited) 60m na stocku to dosyć dużo jak na 300fps-ów. Szkoda że akurat jest niedostępny na AsgShop :( Pozdrawiam Gekon Edited August 31, 2009 by Gekon_1 Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 Wiesz jak to jest z tym zasięgiem, porównywałem do replik które miały sprawdzone 60, przy czym zaznaczam że nie jest to zasięg skuteczny tylko maksymalny. Zawsze jest margines błędu. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 (edited) Jeszcze ciekawi mnie jedno, dlaczego na AsgShopie pisze że z rozłożoną kolbą ta replika ma 950mm :poddanie: ? Przecież ostry odpowiednik ma ok. 850mm Pozdrawiam Gekon Edited August 31, 2009 by Gekon_1 Quote Link to post Share on other sites
Lunatyk Posted September 8, 2009 Report Share Posted September 8, 2009 Reasumując.. Replika pod tuning - G&P Stock, bez ambitnych przeróbek - KA Dobrze rozumiem..? Quote Link to post Share on other sites
Lunatyk Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 Nie mogę edytować posta.. Więc spytam jeszcze o jedną rzecz. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2687 Ma to ktoś..? Wygląda na najlepszą z dostępnych stockowo m4. Lecz niestety nigdzie nie znalazłem o tym jakiś szerszych opinii.. Może ktoś mógłby się wypowiedzieć co sądzi o tej m4..? Z góry dziękuję, Lunatyk Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 BUHAHAHA! :wink: Pozdrawiam, Lambert Nic w tym dziwnego, że tak powiem :D Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 Nie mogę edytować posta.. Więc spytam jeszcze o jedną rzecz. http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2687 Ma to ktoś..? Wygląda na najlepszą z dostępnych stockowo m4. Lecz niestety nigdzie nie znalazłem o tym jakiś szerszych opinii.. Może ktoś mógłby się wypowiedzieć co sądzi o tej m4..? Z góry dziękuję, Lunatyk Ja sądzę że jest brzydka(kwestia gustu ;) ). Przeczytaj cały temat a na pewno się dowiesz ;) Pozdrawiam Gekon Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 To temat o KA, więc raczej niewiele znajdziesz na temat Deep Fire. A co do repliki, Deep Fire ma raczej dobrą renomę, ale się nie wypowiadam, bo od nich mam jedynie lufę precyzyjną xD Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 Cholera ten DF był tak podobny do tego TROY więc sorry za pomyłkę. ;) Pozdrawiam Gekon Quote Link to post Share on other sites
Kuczu Posted November 3, 2009 Report Share Posted November 3, 2009 2 tygodnie temu nabyłem w ASG Shopie DRUGĄ wersję tegoż M4. różnica praktycznie znikoma bo różnią się tylko większą prędkością wylotową. nowszy ma 364-367 fps w stocku. miałem niedawno porównanie: - M4 King Arms 365 fps (363 mm Deep Fire, gumka Systemy) - AUG A3 JG 450 fps (gumka Systemy) M4 z KA po prostu bije chinola na łeb na szyje. różnica 85 fps. całkiem miło było patrzeć jak kolega z większą ilością fps grzecznie schodzi na spawna. różnica w cenie praktycznie znikoma i właśnie teraz widać że warto kupić coś markowego. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 Jakie RISy polecicie mi do tej repliki oprócz KA? P&J styknie? Bo mam okazje dorwać za pól darmo. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Jeśli KA trzyma wymiary ostrego jak G&P (tam oryginały KACa pięknie wchodzą) to się trochę napiłujesz szyny made by P&J. Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted November 12, 2009 Report Share Posted November 12, 2009 Hm, no szkoda. : / To trza zbierać na KA albo G&P. Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted November 13, 2009 Report Share Posted November 13, 2009 Risy PJ nie dość ze trzeba piłować, to jeszcze szyny są wąskie jak cholera i większość akcesoriów Q&D po prostu z nich spada. Ale za pół darmo to to jednak jest kusząca oferta... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts