zwierzu93 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Między lufą z AKMa a lufą AK74 nie zauważysz różnicy. Tej gumki nie polecę do cymy - ta gumka jest do słabych replik. Lepsza będzie czarna systema. Skejtowy: Sprężynka się zbija, chcesz powrócić do początkowych FPSów - wsadź świeżą sprężynę. Guarder sp130 da Ci jakoś 450 fps. Nie pamiętam jak się sprawdzał dystanser stockowy, ale myślę, że jest lepszy od długopisu. Dystanser z długopisu jest za twardy jak dla mnie. Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Ale w sumie moja replika ma przebieg gdzieś 2-3k kulek... Już nie zależy mi na tych FPS, ale teraz na kolejnej strzelance zrobię kolejne porównanie replik i się okaże czy to "upragde" coś dało... Lepsze są sprężyny SP120 czy M120? I czy ta stockowa jest o wiele gorsza np. od SP czy tam tych M... Z góry za wszystko dzięki... Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Skejtowy machnij sobie dystanser z kabla głośnikowego 1,5mm. Sam mam i działa wyśmienicie. Dystanser z długopisu za twardy. Hmmm... Tylko coś mi te FPS śmierdzą w moim AK, na Taiwanie w stocku było 437-440FPS.. Marketing? lub źle złożona replika. Standardowa sprężyna jak na chińską jest wręcz idealna. Podają nawet że to takie m130. Ja jestem zdania że jest to ~m125. Więc wątpię w to że coś z nią. Jakie to masz chrono? bo tu może leżeć wina. Rozbierz replikę i przesmaruj + uszczelnij teflonem głowicę i dokup sobie dyszę uszczelnioną. Mało? To zrób to co pisał zwierzu93 i po problemie. Aaaa bym zapomniał a przestrzeliwałeś replikę na wył. hokpu? Edited April 14, 2010 by Brzuski Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Kumpel mówił, że się uszczelnia w miejscu tam gdzie się gumkę zakłada, no i tam teflonem zakleił... złożył i chronometr jaki on to miał... Wiem, że dał coś 180zł, ale jest dużo chrono w tej cenie... Replika jest dobrze poskładana, bo ten gość wie co robi i dużo replik już naprawiał itd. i wszystkie działają w jak najlepszym porządku... Nie wiem dokładnie z jakiego to było kabla ale tak to wygląda: http://img532.imageshack.us/i/17903016.jpg/ http://img153.imageshack.us/i/46511412.jpg/ Czy może być taki dystanser? Troszkę to trzeba przyciąć, ale wydaje się być odpowiednie... Edit. Zmierzyłem to :D I ma 1.5mm, czyli będzie lepsze od aktualnego dystansera? Edited April 14, 2010 by skejtowy Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Kurde, coś mi kolega źle zrobił, dziś zobaczyłem dopiero, bo wtedy już było ciemno... Kulki jak dam na full hopka spadają zaraz po wylocie z lufy 3m ode mnie... Jak dam średnio Hopa, to lecą dalej ale w prawo... To wina dystansera? Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Co do dystansera. Docinaj i wkładaj i testuj. Dzięki temu zyskasz wymarzony efekt. Pamiętaj żeby dystanser nie był zbyt twardy chyba że jest profilowany. Co do kabla skocz do casto lub jakiegoś marketu budowlanego albo skelpu z car audio i tam na bank kupisz kabel w cenie do 2zł za 1m, Tak może to byś wina dystansera. W końcu jak dasz na full to dystanser wypełnia lufę więc gdzie ma kulka wyjść? :) przeciska się i wylatuje. Problemem może być jeszcze wiatr lub krzywo trzymana replika. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Lecą krzywo - bo gumka może być krzywo założona. Jak Ci kulka leci 3 m o lufy to masz nieszczelność a tu już opcji jest wiele. Oddaj koledze albo daj komuś kto się dobrze na tym zna . Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Właśnie wczoraj miała owa osoba, to... Zrobiła telfonfix jak mówię... I jak mogła założyć krzywo gumkę, skoro ją się naciąga na lufę, ma wystawać tylko ten kołnierzyk.. Najdalej w swojej replice grzebałem jedynie komora hop-up i lufa, a dalej już nic, więc tylko tu może leżeć problem... no nic dzisiaj będę to sprawdzał sam.. Edit. 3m jak jest na full dany hopek, tak to dalej... Ale też z 25m-30m, czy to wina deszczu? Edit. Teraz już nie pada i jest tak samo, a kulki lecą takim płaczącym lotem... Czyli nie szybko, tylko tak strasznie powolnie... Edited April 14, 2010 by skejtowy Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 A z tych które są dostępne u Krakmanów w tej chwili to która będzie najlepsza? Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Dystanser wymieniony, na ten z tego kabla i to samo... Przed tym teflonfixem i wymianą dystansera na inny niż w stocku, kulki leciały szybko, ale zasięg był strasznie do dupy... Oddawać na gwarancję czy da się coś jeszcze zrobić, replikę kupiłem w styczniu na taiwanie, więc gwara jest... Quote Link to post Share on other sites
mirko Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Orientuje się ktoś czy to łoże KLIK pasuje bez problemu do CM048M ? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Co najwyżej będziesz musiał trochę przypiłować ale to banał przecież ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
mirko Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Co najwyżej będziesz musiał trochę przypiłować ale to banał przecież ;) Pozdrawiam! jeszcze jedno pytanie, czy TA kolba bez problemu podejdzie pod 048M ? Szukam czegoś składanego, a jednocześnie z możliwością upchnięcia baterii do środka. EDIT: na zdjęciach nie widzę wejścia na kable !? Edited April 14, 2010 by mirko Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 czyby znajomy spieprzył robotę ? Sprawdź na innej gumce i innym dystanserze (najlepiej 100% stocka) jeśli to nie da nic - gwara. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Ta kolba będzie pasowała jeśli zmienisz komorę zamkową całą. Jak byś był zainteresowany to mam taką komorę zamkową razem z kolbą i zatrzaskiem ze stali z nowej serii cymy. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Ponawiam pytanie, co jeszcze dokupić do CM.048M z rzeczy które są dostępne u KRAKMANÓW? Przede wszystkim jaki AKU Edited April 14, 2010 by bykuasg Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Dystanser wymieniony, na ten z tego kabla i to samo... Przed tym teflonfixem i wymianą dystansera na inny niż w stocku, kulki leciały szybko, ale zasięg był strasznie do dupy... Oddawać na gwarancję czy da się coś jeszcze zrobić, replikę kupiłem w styczniu na taiwanie, więc gwara jest... Masz nieszczelność na głowicy tłoka i cylindrze .Zabrakło smarowidła -oring nie jest uszczelniony.I zamontuj uszczelniona dysze z P&J do stockowej głowicy cylindra albo wal tą gwarancje jak masz u Kramanów ; to lepiej sam działaj a jak nie dasz rady to wtedy daj koledze co się bardziej zna na gearboxie. bykuasg kup FF 9.6v 2000mAh. Edited April 14, 2010 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...6v-c010002.html który to jest, ten stick? on do kolby by był czy tak jak tam na zdjęciu? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Do kolby to typ mini o pojemności 1500mAh EDIT; To kup ale 9.6 V Edited April 14, 2010 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Snipernr1, mini 1500mAh 8,4 of FF mam w moim CM.028 :D Edited April 14, 2010 by bykuasg Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Ale ze mnie noob, ze swojego pokoju strzelałem do drzewa co na pozór jest od mojego domu z 25-30m, a teraz tak z ciekawości polazłem zmierzyć... I jest 75m... Czyli z repliką wszystko dobrze ;) Ale miałem boja już... Dzięki wszystkim i przepraszam za moje pytania, choć kto wie komu innemu się przydadzą i mnie w przyszłości również ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Czy precki od SRC są warte kupna? Quote Link to post Share on other sites
Niedorozrywkowany Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 NIE? Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Ok, czyli kupie precke na innej stronie tylko że jest jeden problem, nie wiem czy sam sobie poradzę w montowaniu jej. Nigdy tego nie robiłem.. Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Zrobisz tak jak ja... zadzwonisz do sklepu i Ci objaśnią... Choć według mnie to AK bardzo prosto się rozbiera :D Edit. Chodzi mi oczywiście o nową serię Cym począwszy od 0.40... Edited April 14, 2010 by skejtowy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts