SoP-PeL Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Witam, Mam pytanie stricte do właścicieli gaziaków czy jest możliwe zmniejszenie prędkości wylotowej kulki w replikach na co2 ? Czy są jakieś metody regulacji zaworów? A może wykonanie niewielkich otworów ( rzędu 0.5mm średnicy ) gdzieś w lufie pomogło by? Pozdrawiam p.s. jeśli mod uważa że jednak temat tu nie pasuje proszę o przeniesienie do stosownego działu. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Osłabienie sprężyny odpowiedzialnej za "uderzenie" w zawór załatwia sprawę. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 ...albo zamontowanie twardszej odbijającej zawór ;) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Ooo ;) Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 A z bardziej inwazyjnych to spilowanie zbijaka lub wywiercenie w nim dziurek by byl lzejszy (podpatrzone na forach wiatrowkowych) Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 ja w gunie kwc na co2 zainstalowałem w "młoteczku" (czy innym zbijaku :P ) sprężyne z wersji na green gaz tego samego guna i była za słaba żeby żeby pociągnąć w zaworek na tyle mocno żeby zamek odskoczył na przynajmniej 1cm... sprężyna w zaworku była w zasadzie słaba ale ciśnienie gazu co2 nie pozwalało wbić zaworka na tyle żeby wypuścił odpowiennią ilość gazu na słabszej spr. - wg mnie zostaje tylko przypiłować sam zbijak (siła spr. będzie dalej taka sama więc da rade ciśnieniu co2 ale nie będzie wbijało zaworka aż tak głęboko i wyleci mniej gazu) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 To ja może odkopię temat. Kręci mnie ostatnio TA zabawka, ale z racji jej przeznaczenia 530 fps to o jakieś 200fps za dużo. Macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby zmniejszyć prędkość wylotową do tych max 350? A może istnieją jakieś naboje CO2 o obniżonym ciśnieniu? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Pisałem kilkukrotnie w tematach o tej replice: zmień na inną sprężynę kurkową. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts