feder91 Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Witam! Stwierdziłem ,że nie chce mi się kupować karabinów jakie każdy może mieć i ogółem być ograniczony kosztami. Wpadłem więc na pomysł aby zrobić własny karabin /ew. na podstawie jakiegoś (coś z drewnianym łożem). Będzie to AEG coś podchodzącego do karabinów jak: m700/m40/m24 itp. Wytyczne: *lufa zew. mieszcząca lufę ok 650mm *łoże mieszczące gb V2 / v2 long - zastanawiam się jakiego GB użyć by był najwydajniejszy (obciągał tą długą lufę :lol: ) Karabin będę robił sam, u siebie w garażu :-P I nie mam dostępu do jakiś wielce profesjonalnych narzędzi. Więc raczej ma on być prosty w budowie. Na razie myślałem nad zestawem: Mechabox systemy z silnikiem magnum i spr. m170. oraz komora od m15 KA . Link to post Share on other sites
Damotr Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Był już taki co zrobił M82A1... Link to post Share on other sites
AnR Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Czy on chce robić karabiny bolt-action na podstawie GBv2 czy mi się zdaje? Link to post Share on other sites
Damotr Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Nie zdaje Ci się... Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Boszzzz feder... Zrealizowałeś choć jeden ze swoich planów, którymi chwaliłeś się na tym forum? Było ich dużo, nie powiem, realizacji nie doczekał się żaden. Nie zaśmiecaj forum swoimi nigdy nie zrealizowanymi projektami. Link to post Share on other sites
HateMe Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Wróć do klocków lego. Link to post Share on other sites
feder91 Posted February 8, 2009 Author Report Share Posted February 8, 2009 (edited) Wypraszam sobie! Większość została stworzona... nie licząc m82,auga oraz sr-25 (sr25 tylko dla tego że kolega mnie wystawił z zakupem paru pierdół.... ) Więc nie gadajcie że złe i niedobre... BTW. Na razie gromadzę info z czym najlepiej -.-' To czy to wyjdzie to moja sprawa... Jak już będzie gotowe lub w robocie to się pochwalę na forum :) Więc zamiast gasić to powinniście pomagać... Edited February 8, 2009 by feder91 Link to post Share on other sites
cezii Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Pewnie chłopak ma "słomiany zapał" i mu się prace troszku opóźniły :D Link to post Share on other sites
feder91 Posted February 8, 2009 Author Report Share Posted February 8, 2009 Prędzej brak czasu... Link to post Share on other sites
shadowman Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Jedyny dobry wybór to zgloszenie sie do forimy G&H. Ja ostatnio pytam o springfielda i o M1 grand. Mówią ze moga zrobić wszystko, w dodatku z napędem CO2( mówią o granicy 600fps), preclufami itp, oraz Gas blow back :) Czego chcieć wiecej. Jeśli chcesz coś nietypowego pisz do nich. http://www.repliki-gh.home.pl/main.html?src=%2Findex2.html Link to post Share on other sites
feder91 Posted February 8, 2009 Author Report Share Posted February 8, 2009 Wreszcie ktoś konkretny... Link to post Share on other sites
penio151 Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Ja zrobiłem MG34 ze złomu, wszystko da radę zrobić. Tobie proponuje PTRDS, lub Pak 41/43. Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Tak się zaczyna każdy temat "chcę coś zrobić sam", jeżeli coś pokażesz to się obronisz. Dlatego według mnie lepiej najpierw zrobić a później się chwalić na forum. Link to post Share on other sites
feder91 Posted February 8, 2009 Author Report Share Posted February 8, 2009 Tylko najpierw chciałem się dowiedzieć jakie części wybrać itd... ;| Wybrałem GB v.2 long od SR 25 , komore KA i lufę 650mm... Co z tego wyjdzie zobaczę... Z resztą po proszę G&H o zrobienie konwersji z drewna :P Link to post Share on other sites
Damotr Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Jestem baaardzo ciekaw efektów. Link to post Share on other sites
feder91 Posted February 8, 2009 Author Report Share Posted February 8, 2009 Sam jestem ciekaw, niestety kłopoty z funduszami wraz z brakiem czasu będą wiązały się z dłuższym czasem oczekiwania :/ Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 No patrz... a to ci los... A ja myślałem - że wpierw się zabierasz finansowo - przeliczasz , gromadzisz fundusze( choćby na start ) a później wypalasz z świetnym pomysłem - POSIADAJĄC już coś do pokazania. Dla przykładu : kolega gurek POKAZAŁ wpierw części - ale resztę miał w REALIZACJI a nie na papierze. Link to post Share on other sites
Ownage Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 (edited) Ja sie nie chce za bardzo wtracac ale czarno widze uzycie jakiegokolwiek elektrycznego gearboxa do produkcji rusznicy... Jesli mialbym cos takiego robic bylo by to na pewno sprezynowe albo gazowe i glownie opieralbym sie na konstrukcjach bolt action na 1 pocisk. Np modele na .50 BMG. Moze cos z tych modeli cie zainteresuje: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wielkokalibro...arabin_wyborowy Edited February 9, 2009 by Ownage Link to post Share on other sites
cosmo Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 (edited) Widziałem mausera stworzonego na podstawie części z gb v2. Sprężynę oczywiście. Edyta: pomyłka to był chyba v3 http://ww2aa.proboards45.com/index.cgi?boa...amp;thread=2352 Edited February 9, 2009 by cosmo Link to post Share on other sites
Recommended Posts