Lechu2K Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Powitać gremium. Jak zlikwidować refelksy na tylnej szybce w kopi Eotech'a ?? Otóż jeśli Eotech jest w cieniu wszystko piknie przez niego widać, ale gdy choć trochę światła pada na tylną szybkę, to od razu wygląda jak lusterko. Na szybcika przyszło mi do głowy tylko dorobienie "okładzin" dających cień na szybkę, ale to raczej kiepskawe rozwiązanie. Ktoś ma jakąś koncepcję ?? Ponoć część modeli Eotechów (seria RM czy jakoś tak) nie ma tego problemu. Jakieś pomysły jak to rozwiązać ?? Quote Link to post Share on other sites
Damotr Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Kupić oryginał? Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Jak kupi oryginał to mu się na kopii przestaną robić refleksy? Quote Link to post Share on other sites
dcm_Marecheq Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Może jakiś filtr polaryzacyjny, albo folia antyodblaskowa? Quote Link to post Share on other sites
MaxXxi47 Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 (edited) Folia Antyodblaskowa powinna rozwiązać twoje problemy. Nie jest jakoś kosmicznie droga więc warto spróbować. Edited February 9, 2009 by MaxXxi47 Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted February 10, 2009 Author Report Share Posted February 10, 2009 Przykleiłem folię antyodblaskową którą mam do mojego cyfrzaka. Refleksy są mniejsze, ale za to pojawiło się odbicie znaku celowniczego - lekka poświata. W sumie da się wytrzymać, ale dalej szukam jakiegoś rozwiązania skuteczniejszego. Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Jak kupi oryginał to mu się na kopii przestaną robić refleksy? Owszem, bo chińskie badziewie wyrzuci do szafy, gdzie nie ma wystarczająco światła żeby robiły się refleksy. Quote Link to post Share on other sites
Mikolaj_L Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 A pomyślałeś o tym,że może zostawić na parapecie,he? I co mądralo. ;] Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 (edited) Po strzelance póki nie używasz repliki albo oporządzenia to przechowujesz je na parapecie?? Edited February 11, 2009 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 A kogokolwiek kto się wypowiedział w tym temacie stać na oryginał? Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Nie bądź śmieszny. Stać każdego. Pytanie jest inne - czy każdemu się kalkuluje? Ja wolałbym dopłacić trochę i mieć Yukon Sentinela, bo szczerze zamknięty koli za stówkę służy mi idealnie. Quote Link to post Share on other sites
Mikolaj_L Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 Kalashnikov,mam szczerą nadzieję,że nie wziąłeś mojego posta na serio. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 A kogokolwiek kto się wypowiedział w tym temacie stać na oryginał? niektórych może i stać, pytanie po co ?? problem (?? o ile występuje) z chinskimi kopiami jest mocno wyolbrzymiony. Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 (edited) No nie wiem... za każdym razem, gdy patrzę sobie przez kopie eotechów kolegów za blisko 500 PLN to widzę refleksy, których nie widać w daleko tańszym i prostszym chińskim koli. Faktycznie, może to rzeczywiście przeszkadza jedynie podczas lanstime'u, a podczas strzelania jest niezauważalne... Ale imho w tym wymienionym przeze mnie prostszym kolimatorze nie ma tego zjawiska aż tak widocznego. PS. Może to dlatego, że jedyne szkiełko tego prostego koli nie jest całkiem płaskie, jak chyba ta tylna szybka w eotechach? Edited February 12, 2009 by relevant Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted February 12, 2009 Report Share Posted February 12, 2009 nie znam sie na budowie koli a tymbardziej ET bo nie rozbieralem ale jesli jest to szklo organiczne a nie nie plastik, choc na plastik tez da sie, mozna sprobowac pogadac u optyka zeby naniosl warstwe antyrefleksyjna, blueblocker tez by nie zaszkodzil... kto jezdzi w blueblockerach wie o co chodzi, w nocy wygasza sztuczne zimne swiatlo i uwydatnia tlo... subiektywnie to takie sztuczne podbicie kontrastu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts