Gendrzej Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 tak jak w temacie. jakie firmy najlepiej współpracują ze sobą.... Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Mam precke i gumkę Systemy komorę HU CA(M4). Po przyłożeniu dyszy i zatkaniu jej palcem, kiedy dmucham w lufę nie słychać żadnego syczenia tz. jest "całkowicie" szczelna. Natomiast kiedy założyłem gumkę G&P Przy takim samym zabiegu było już słychać lekkie syczenie- czyli gdzieś powietrze spierniczało. Nie miałem chrono żeby zbadać różnice więc nie wiem jaki to ma wpływ na FPSy. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 (edited) Lufa prometheus , gumka systema , komora kings arms , lepiej się nie da . Edited February 17, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 A czy mógłby ktoś mi powiedzieć co zrobić jak założyłem komorę jednoczęsciową SRC do repliki z metal body AGM, bebechami od JG 3 gen i gan pluje na 5 m kulki a często też nie pobiera, teflon? czy może jakieś piłowanie? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Dobrze dałeś gumkę ? Pozatym masz masę powodów , ciężko tak stwierdzić , ja miałem podobnie z P90 , nowa dysza dokładnie taka sama jak stara , replika strzela na 30 m , wróciłem do starej , i spokojnie 55 m jest . Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Dobrze dałem, ale wdzięczny byłbym za kwestie w celu sprawdzenia jej pod każym względem, i jak dojść gdzie jest pies pogrzebany Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Do pupy ten temat. Praktyczne każdą lufę z każdą gumką i każdą komorą da się zmusić do wspólpracy. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Ja mam lufę Prometheus, komorę Prometheus i gumkę Hop-Up Prometheus. Wszystko to zamontowane w HK416 JG Long Semi Only Sniper Rifle z tuningiem 500fps. Wszystko tak szczelne że nawet taśma teflonowa 0.05mm nie chciała wejść. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 (edited) Lufa prometheus , gumka systema , komora kings arms , lepiej się nie da . Lufa PDI, gumka niekoniecznie System'y bo Madbull'a też są świetne, komora KA faktycznie najlepsiejsza. PS. Jak już mowa i zespole komory i lufy to warto wspomnieć o czymś, do czego owy zespół jest przeznaczony - kulkach. Najlepiej G&G. Edited February 18, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Madbull jest dobry ale wrażliwy , z moich doświadczeń wynika że 2000-3000 BB i już jest mocno zużyta . Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 U mnie komora King Arms, guma Systemy i lufa KM Head - IMO wyborny zestaw! Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 -Lufa PDI 6,01mm -Gumka Systemy -Dystanser BIG OUT H -Komora King Arms przy gearboxie V2, przy reszcie Tokyo Marui. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts