uszy19922 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Witam, ostatnio czytałem trochę tematów, rozmawiałem z kilkoma ludżmi. I nadal nie wiem co najlepiej wymienić w moim karabinie. Mam: lufę precyzyjną systemy 509mm gumkę czarną (podajże systemy) lunetę 3-9/52mm dwójnóg od boyi Teraz zastanawiam się nad tuningiem wewnętrznym GB Jedna osoba doradziła mi bym wymienił cylinder, głowice cylindra, głowice tłoka i dysze na Bore Up z firmy Deep Fire: A dokładnie http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1594 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1595 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1412 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1503 Tylko teraz mam do was pytanko, czy nie dało by się zrobić tego tańszym kosztem, bo części Deep Fire nie są teraz za tanie z tego co widzę. Zastanawiam się jeszcze nad czymś takim: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1060 http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1594 A cylinder z zestawu bym sprzedał. Wydaje mi się że druga opcja byłaby bardziej atrakcyjna gdyż wychodzi taniej i w zestawie jest cicha głowica tłoka, gdzie w Deep Fire jest aluminiowa :( Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia Sprężyny, myślę nad m140, tylko jakiej firmy polecacie. Jak macie ejszcze inne ciekawe propozycje, to chętnie się was poradzę. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 M140 ładuj guarder , a inne propozycje , ja bym zaczął od wrzucenia dyszy żeby doszczelnić z doświadczenia wiem że to jest newralgiczny punkt układu w tej SR , do tego tłok dla pewności działania . Na koniec komora hopka , element/kings arms i lufa , 590 lub 650 , szkoda dać 509 jak można więcej . Z zestawem cylindra bym nie kombinował i strzelał narazie na stoku ,a jak będzie kasa to wrzucić twoją 1 propozycję . Quote Link to post Share on other sites
uszy19922 Posted March 8, 2009 Author Report Share Posted March 8, 2009 Czyli najlepiej kupić m140 do psg-1, dysze Deep Fire plastikową. Uzbierać kasę i dokupić poszczególne części Bore Up z zestawu pierwszego tak? Aha i jeśli znajdziesz mi kupca na 509mm Systemy to chętnie wymienię na większą :) Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Witam! Dowiedziałem się bardzo ciekawej informacji która zdziwi dość dużo os. Otóż ta dziwna wiadomość to ta że BU to po prostu 0,coś mm poszerzenie (czyli cholernie małe i dające bardzo mało.) Z resztą nie opłaca się tego wstawiać do SR-25 skoro to ma przedłużony cylinder. BU owszem można sobie wstawić do replik z lufą mniejszą niż 509mm (czyli emki,kałachy itp. w dół...) wtedy na stoku zwiększy to lekko siłę FPS. 2. Jeżeli decydujesz się na zestaw do AUG to mam nadzieję ,że jesteś świadom tego ,że Sr-25 w przeciwności do AUG ma gb v.2 (long) a aug v.3 tak więc nie będziesz musiał sprzedać tylko cylindra ale też głowicę cylindra ponieważ jest ona od V.3 a nie V.2 3. Możesz wstawić sobie zwykłą sprężynę m-ileś tam ale nie musisz mieć akurat do psg. Są większe naprężenia z spr. od PSG a tak wstawiasz zwykłą (polecam guardera) i masz odpowiednią moc i mniejsze naprężenia. P.S. Poprawcie mnie jeśli się mylę (mogę oczywiście mieć złe info.) Quote Link to post Share on other sites
laskim Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 j/w wstaw zwykłą Guardera, u mnie M140 i narazie około 2k kulek i wszystko śmiga jak należy. Quote Link to post Share on other sites
uszy19922 Posted March 8, 2009 Author Report Share Posted March 8, 2009 Czyli nie ma sensu wymiany podzespołów, oprócz sprężyny? Oczywiście biorąc pod uwagę cenę, bo sens jest zawsze, ale nie zawsze adekwatny do ceny. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Sens jest , ale nie do M140 bo na niej repliki śmigają bez awaryjnie , choć tłok zawsze można wymienić . Quote Link to post Share on other sites
uszy19922 Posted March 8, 2009 Author Report Share Posted March 8, 2009 A do m150 to już trzeba wymieniać szkielet, zębatki i inne drogie części, czy można też przygotować karabin do takiego tuningu nie przekraczając 300zl? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Kolego - jakbyś mógł przenieść się z postami tutaj: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=50692 Dobrze byłoby trzymać wszystko o tuningu SR w jednym miejscu. Jeśli o mnie chodzi - sprężyna M140 i przebieg 12 000 kulek - bezawaryjnie. W domu mam zapasowy szkielet i czekam na przypływ gotówki, żeby sprawdzić jak się zachowa SR na sprężynie SP150 Guardera. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 feder: ale dajac zwykła sprezynę a nie od przedłużanego gb nawet tą m140 nie bewdzie to m140 tylko mniej. spręzyna mniej sie rozciska. z reszta batka musi byc wieksza. głównie voltaz aby to dobrze chodziło nie wiem jaka jest w stoku chyba 9,6v ale na dupnych ogniwach polecam sanyo. co do bore up radze głowice guarderowską alumionowa da efekt uderzania młotkiem w szkielet gb. i jeszcze jako ciekawosta.... mam zestaw bore up guardera i chciałem włożyc cylinder DF typ0 też bu. i głowica cylindra cięęężko wchodzi w cylinder. natomiast na cylindrze guardera lepiej. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 (edited) feder: ale dajac zwykła sprezynę a nie od przedłużanego gb nawet tą m140 nie bewdzie to m140 tylko mniej. spręzyna mniej sie rozciska. Stokowa jest krótsza od M140 guarder o 2cm . A sądzę że 490 FPS na za krótkiej jak piszesz sprężynie jest dobrym wynikiem . z reszta batka musi byc wieksza. głównie voltaz aby to dobrze chodziło nie wiem jaka jest w stoku chyba 9,6v ale na dupnych ogniwach Firrefox jest dobrą baterią , poczytaj o niej to coś się dowiesz . Edited March 11, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Miałęm na serwisie moim małym - domowym SR25 PJ, full stock. Wymieniłem okablowanie na grubsze miedziane, m140 guardera. Efekt - 500-510 FPS. Jest to jeszcze stara wersja SR25, czyli bez bore w stocku. Właściciel repliki zadowolony, 9.6v ciągnęło jak marzenie. reakcja na spust szybka, ROF niczego sobie 17-19 na ucho, bo nie chciało mi się chrono wyciągać. Kolega zadowolony, karabin chodzi do dzisiaj (3 miesiące już). Ważne, żeby wszystko nasmarować konkretnie, wypodkładkować. Inaczej szybko może wysiąść. Quote Link to post Share on other sites
uszy19922 Posted March 16, 2009 Author Report Share Posted March 16, 2009 Witam Zrobiłem mały tuning, a mianowicie wymieniłem gumkę, dystanser, lufę na 650mm Deep Fire, dysze od Ca25, oraz sprężynę m140 Guarder. Muszę przyznać, że zasięg jest bardzo duży, ale powtarzalność zerowa. Nie wiem co mam zrobić, gumkę i dystanser poprawiałem dziesiątki razy i nic to nie dawało. Podpowiedzcie coś, gdyż nie mogłem na szczelance trafić kolesia 35-40m ode mnie, a zasięg "skuteczny" mam około 65m (tak daleko dolatują kulki w linii prostej, ale każda ma odchyłki o nieraz ponad 2m :( ) Krótko mówiąc chciałbym się dowiedzieć co zrobić, aby zyskać powtarzalność. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Jakie BB ? Quote Link to post Share on other sites
uszy19922 Posted March 16, 2009 Author Report Share Posted March 16, 2009 0.30g GoldenBall z AsgShop Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Kolego - jakbyś mógł przenieść się z postami tutaj: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=50692 Dobrze byłoby trzymać wszystko o tuningu SR w jednym miejscu. Jeśli o mnie chodzi - sprężyna M140 i przebieg 12 000 kulek - bezawaryjnie. W domu mam zapasowy szkielet i czekam na przypływ gotówki, żeby sprawdzić jak się zachowa SR na sprężynie SP150 Guardera. M150 Systemy, ponad 10k przebiegu, tłok ma bardzo małe ślady zużycia. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 0.30g GoldenBall z AsgShop No i wszystko jasne , zobacz 2 ostatnie posty http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=54320&st=20 Quote Link to post Share on other sites
uszy19922 Posted March 16, 2009 Author Report Share Posted March 16, 2009 Wielkie dzięki, to jakie kulki i skąd polecacie? Chodzi mi żeby stosunek cena/jakość był jak największy, gdyż nie mam za dużo kasy. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Albo jakość albo cena, moz mb z tych drozszych na specshopie, bo g&g nie ma tak ciezkich, chyba że .28 Quote Link to post Share on other sites
uszy19922 Posted March 16, 2009 Author Report Share Posted March 16, 2009 Witam, przed chwilą dzwoniłem do SpecShopu i pytałem ich o kulki, oni polecają Mad Bull 0,30g, co o nich sadzicie? Są warte uwagi, czy lepiej wziąć pestki lub blastery?? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 MB z pewnością są lepsze... Z resztą daj sobie spokój, bo na nich będziesz tracił zasięg i celność... Quote Link to post Share on other sites
uszy19922 Posted March 16, 2009 Author Report Share Posted March 16, 2009 Czyli brać Mad Bull 0,30gr za 57zl i cieszyć się fajną celnością tak? I nie bawić się w nic cięższego? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Według mnie tak, cięższych nie ma sensu dawać. A jakość kulek porównywalna do G&G. Lepszych cena/jakość nie znajdziesz... Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 (edited) @Uszy - jeśli problem po wymianie kulek nie zniknie, to oznacza, że najprawdopodobniej będzie leżał w komorze hop-up (miałem to samo, pomogła wymiana na KA). Edited March 16, 2009 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Możesz kupić 500 sztuk maruzen super grand masterów 0.29 za 50 ziko. To :lol: :lol: dopiero lans Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts