szary_16 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 (edited) Witam! Mam prośbę czy mógłby ktoś mi doradzić jak ściągnąć lufę zewnętrzną z "piętnastki" ale domowym sposobem bo nie mam do tego odpowiedniego klucza? Z góry dzięki za odpowiedź . Szary:) Edited March 8, 2009 by szary_16 Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Metoda domowa - bierzesz plaski śrubikręt i młotek. Srubokręt opierasz na jednym z ząbków pierścienie mocującego lufę i popukujesz młotkiem aż puści. Efekt uboczny - lekko zjedzony jeden ząbek :F Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Jakoś ten domowy sposób stosowałem parę razy i nie zjadło mi żadnego zęba. Trzeba walić na przemian i tyle :D. Quote Link to post Share on other sites
szary_16 Posted March 9, 2009 Author Report Share Posted March 9, 2009 Dzięki za info:) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Użyj MOCY! A na poważnie, "odpowiedni klucz" można zastąpić kluczem do odkręcania tarczy w szlifierce kątowej. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Bingo Poldeck. Tego mi było trzeba :). Oczywiście do tych dużych szlifierek klucz? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 10, 2009 Report Share Posted March 10, 2009 Do zwykłej kątówki z tarczą 115-125mm. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts