JarekM Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 używam mid-capów Amoeba (140bb), wersja ekonomiczna - działają bez problemu. Zaznaczam jednak że mam zamontowaną loading nozzle od WiiTech'a. Quote Link to post Share on other sites
Hammerdammen Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 (edited) spoko tez mam ta komorę. dzięki serdeczne. Ps. miałeś problem z dyszą z WiTecha ? moja jest za ciasna pod stokową dyszę tłoka :/. Jakieś rady ? Mam jeszcze pyt. znalazłem dwa sklepy które oferują te magi: http://azteko.pl/amo...-sl-p-8799.html http://redberet.pl/p...-magazynki.html Cena się znacząco różni. Czy te magi z azteko bedą dobre? Edited April 3, 2016 by Hammerdammen Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 jakieś tam problemy z dyszą były, ale mój serwisant rozwiązał je bez żadnych problemów. Szczegółów nie znam. Ceny magazynków są znacząco różne, bo (jak mniemam) te z azteko to własnie wersja ekonomiczna. Ja swoje kupuję na ehobbyasia. Quote Link to post Share on other sites
ASbart Posted August 3, 2016 Report Share Posted August 3, 2016 witam jestem szczęśliwym posiadaczem masady od krakmanów ACR CQB a&k , chciałbym troche odkopać temat magazynków do tej repliki. Magazynek który dostałem razem z repliką to hi cap który lata w gnieździe magazynka, bardzo lata.... bardzo bardzo. Tak wiem już ze zestaw wiitecha rozwiązuje problem magazynków ale obecnie nie stać mnie na taką inwestycję. testował ktoś jakies magazynki ostatnimi czasy ? chodzi mi głównie o real capy mid capy które siedziały by sztywno w gnieździe i podawały grzecznie kuleczki? odchodząc od tematu magazynków, replika wykonana perfekcyjnie jesli chodzi o spasowanie body, problem to gumka hop up która powoduje ze kulki sie blokują i czasem strzela kilkoma na raz czasem normalnie a czasem w cale, z tego co udało mi sie ustalić stockowa jest za sztywna. Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted August 3, 2016 Report Share Posted August 3, 2016 witam jestem szczęśliwym posiadaczem masady od krakmanów ACR CQB a&k , chciałbym troche odkopać temat magazynków do tej repliki. Magazynek który dostałem razem z repliką to hi cap który lata w gnieździe magazynka, bardzo lata.... bardzo bardzo. Tak wiem już ze zestaw wiitecha rozwiązuje problem magazynków ale obecnie nie stać mnie na taką inwestycję. testował ktoś jakies magazynki ostatnimi czasy ? chodzi mi głównie o real capy mid capy które siedziały by sztywno w gnieździe i podawały grzecznie kuleczki? odchodząc od tematu magazynków, replika wykonana perfekcyjnie jesli chodzi o spasowanie body, problem to gumka hop up która powoduje ze kulki sie blokują i czasem strzela kilkoma na raz czasem normalnie a czasem w cale, z tego co udało mi sie ustalić stockowa jest za sztywna. Czołem, w mojej Masadzie A&K z pierwszej serii ładnie siedzą (minimalny ruch na boki, znacznie mniejszy niż przy stockowym hi-capie) i podają PMAGi Beta Project, również krótki mid bodajże PJ nie sprawiał kłopotów, natomiast polimerowy Airsoft Systems (ten z "dziwną" górą w okolicy podajnika) nie pasuje w ogóle. Odnośnie gumek, włożyłem niebieskiego Madbulla (nowy wypust) i wszystko śmiga pięknie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
ASbart Posted August 4, 2016 Report Share Posted August 4, 2016 to może taka relacja z odwiedzin GF dzisiaj, tak jak kolega kubal wspomniał, polimerowy Airsoft Systems nawet sie nie "zatrzaskiwał" w gnieździe magazynka. Kolejny na testy poszedł metalowy low cap od specna arms. Siedzi idealnie nie za luźno nie za ciasno ! podaje kulki az miło , moge polecić :) dzięki za poradę z gumką jak tylko przyjdzie mi lufa wewnętrzna sprawdzę ją :) Quote Link to post Share on other sites
Ironeq73 Posted August 19, 2016 Report Share Posted August 19, 2016 witam jestem szczęśliwym posiadaczem masady od krakmanów ACR CQB a&k , chciałbym troche odkopać temat magazynków do tej repliki. Magazynek który dostałem razem z repliką to hi cap który lata w gnieździe magazynka, bardzo lata.... bardzo bardzo. Tak wiem już ze zestaw wiitecha rozwiązuje problem magazynków ale obecnie nie stać mnie na taką inwestycję. testował ktoś jakies magazynki ostatnimi czasy ? chodzi mi głównie o real capy mid capy które siedziały by sztywno w gnieździe i podawały grzecznie kuleczki? odchodząc od tematu magazynków, replika wykonana perfekcyjnie jesli chodzi o spasowanie body, problem to gumka hop up która powoduje ze kulki sie blokują i czasem strzela kilkoma na raz czasem normalnie a czasem w cale, z tego co udało mi sie ustalić stockowa jest za sztywna. W przypadku mojej masady, pierwszej generacji, przed montażem zestawu wiitecha świetną robotę robiły magi Dytac Invader. Totalny brak luzów, siedzą tak ciasno, że za pierwszym razem gdy je wsadzałem, myślałem, że nie pasują i że będę musiał odsyłać. Co do gumki, także gorąco polecam niebieskiego madbulla. PZDR Quote Link to post Share on other sites
marcin_276 Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 Mam pytanie. Myśle nad kupnem Masady i chcialbym wjedziec ze magi ktore mi zostały po emce bedą do niej pasowac. Mam 2 midy emkowe cymy i 2 boyca. Czy jednak Masada obsluguje tylko Pmagi Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted September 18, 2016 Report Share Posted September 18, 2016 Działają w niej wszystkie magazynki od M4 - stalowe Stanagi (plastiki też), Pmagi, Hexmagi itd. Jedne lepiej, drugie gorzej ale wszystko wchodzi jeśli jest w standardzie "eMkowym". Quote Link to post Share on other sites
Obakemono Posted October 10, 2016 Report Share Posted October 10, 2016 Witajcie i poratujcie niezaznajomionego: widzi mi się kupić 3 Masady: krótką do CQB, średnią na ogół i długą jako parasnajpę. I teraz pytania: 1. Jak wygląda niezawodność obecnych generacji, bo kiedyś jak się strzelałem, to sporo złego słyszałem o A&K 2. Jak się zachowa krótka masada przy podkręcaniu ROF-a 3. Jak się zachowa średnia przy zrobieniu z niej 450 fps auto 4. Jakie są perspektywy zrobienia z długiej Masady parasnajpy powyżej 500fps? Z góry dzięki za odpowiedzi :D Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Niezawodność się poprawiła (replika nie rozchodzi się od samego patrzenia :)), replika (jako całość) jest wykonana przyzwoicie ale niektóre części wewnętrzne wymagają (zasadniczo) wymiany. Quote Link to post Share on other sites
kuzynn Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 http://gunfire.pl/pr...MSD-czarna.html http://gunfire.pl/pr...Sniper-tan.html http://gunfire.pl/pr...MSD-II-tan.html 1. Która z nich według Was jest najlepsza? 2. Co należy na starcie wymienić? Podobno jest problem z tymi dyszami, na jaką wtedy zamienić? 3. Która bateria sprawdzi się najlepiej? 4. Oraz czy takie magazynki będą pasować? (nieco odstają wyglądem, ale te akurat już mam) Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 1/ pierwsza i druga to wersja pierwsza tej repliki - różnią się tylko lufą (i szczegółami), trzecia to wersja druga - warto brać 2/ na starcie nie musisz nic wymieniać - replika strzela. Dysza jest niestandardowa - polecany jest zestaw WiiTech'a 3/ taka która Ci się zmieści w chwyt - ja mam trzy-listkowe lipo 2000mAh Quote Link to post Share on other sites
kuzynn Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 1/ pierwsza i druga to wersja pierwsza tej repliki - różnią się tylko lufą (i szczegółami), trzecia to wersja druga - warto brać 2/ na starcie nie musisz nic wymieniać - replika strzela. Dysza jest niestandardowa - polecany jest zestaw WiiTech'a 3/ taka która Ci się zmieści w chwyt - ja mam trzy-listkowe lipo 2000mAh To jeszcze takie krótkie pytanka: A jak sądzisz, lepiej wrzucić lipo czy nimha z większym napięciem (i jakim żeby nie przesadzić)? Jeśli lipo, to którą polecasz i z jaką ładowarką bo nie mam kompletnie pojęcia o nich :( Kulki 0,25g? P.S. A to ciekawostka, 1 022,18 PLN za czarną wersję, 954,03 PLN za tan (w wersji I kolory w tej samej cenie) :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 sensownego nimh nie wrzucisz do tej repliki (brak wystarczającej ilości miejsca we froncie) LiPo 2000mAh 20c będzie ok - byle dzielony. Co do ładowarki ... sensowne wydają się być, np. redoxy (na GunFire spójrz) Dla stockowej konfiguracji 0,25g będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
kuzynn Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 sensownego nimh nie wrzucisz do tej repliki (brak wystarczającej ilości miejsca we froncie) LiPo 2000mAh 20c będzie ok - byle dzielony. Co do ładowarki ... sensowne wydają się być, np. redoxy (na GunFire spójrz) Dla stockowej konfiguracji 0,25g będzie ok. Dzięki za wszelkie sugestie, jeszcze tylko żeby uściślić to zasilanie. Przepraszam, że tak dopytuje ale zupełnie już zgłupiałem. Piszesz o 7,4 czy 11,1? Ładowarek na gunfire znalazłem dużo, ale teraz jest problem, czy w nich są normalne kable jak do gniazdka elektrycznego w domu czy potrzeba jakichś innych? I co jak z tymi wtykami, czy kupować przejściówki deans/tamiya mała? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted October 25, 2016 Report Share Posted October 25, 2016 Piszę o baterii 11,1V. W większości sprzedawanych, na gunfire, ładowarek zasilacz jest w zestawie. Jeśli go nie ma - jest to wyraźnie zaznaczone Quote Link to post Share on other sites
kuzynn Posted October 25, 2016 Report Share Posted October 25, 2016 Piszę o baterii 11,1V. W większości sprzedawanych, na gunfire, ładowarek zasilacz jest w zestawie. Jeśli go nie ma - jest to wyraźnie zaznaczone Dobra, dzieki jeszcze raz. Już w nocy zamówiłem i padło na http://gunfire.pl/product-pol-1152201721-Akumulator-Redox-LiPo-1800mAh-7-4-20C.html[\url], trochę się boję 11,1 na razie dawać do tego. No i przejściówka deans-tamiya mini plus ładowarka redoxa alpha v2 z zasilaczem. Myślę, że będzie okay. Quote Link to post Share on other sites
kuzynn Posted October 27, 2016 Report Share Posted October 27, 2016 No dobra, przyszła do mnie ta Masada II (A&K) http://gunfire.pl/product-pol-1152205320-Replika-karabinka-MSD-II-tan.html. Dosyć ciężka. Selektor ognia chodzi dosyć dziwnie, ale jest klik i tak dalej, Kolba ma kilka stopni, chowa się na bok (lata trochę ale odlatuje całkiem), jeśli ktoś wpadnie na pomysł łapania repliki za kolbę to generalnie nic się nie stanie dopóki się nią lekko nie potrząśnie albo zrobi to gwałtownie. Wtedy rozsuwa się sama. Od połowy w dół replika jest z tworzywa, góra z metalu/stopu. Dobrze spasowana, luzów nie ma. Nie miałem okazji jeszcze jej przestrzelać z kulkami ale są dwa główne mankamenty: Liczne nadlewki, praktycznie wszędzie. Dużo rzeczy do powiedzmy wypolerowania samemu, żeby się nie pozahaczać. Po podłączeniu baterii i oddaniu kilku strzałów na pusto, pękła regulacja hopka ;) O strzelaniu się nie wypowiadam bo jeszcze nie próbowałem, ciekawe co będzie z tym hopupem jak mi regulacja odpadła (zobaczymy co na to gunfire odpowie). Quote Link to post Share on other sites
marcin_276 Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Jak wygląda sprawa z montażem risów na łoże ? widziałem gdzieś takie zestawy, ale nie wiem czy tu pasują bezproblemowo oraz jak wygląda sprawa z montażem zawieszenia bo z tego co slyszalem montowanie na kolbie nie za bardzo sie sprawdza Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Normalne szyny można przykręcić wykorzystując otwory w łożu. Uchwyt tylny zawieszenie można wykonać poprzez przeciągnięcie ucha z drutu przez otwory w okolicach zawiasu kolby lub nabyć dedykowane ucho. Quote Link to post Share on other sites
kuzynn Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Jak wygląda sprawa z montażem risów na łoże ? widziałem gdzieś takie zestawy, ale nie wiem czy tu pasują bezproblemowo oraz jak wygląda sprawa z montażem zawieszenia bo z tego co slyszalem montowanie na kolbie nie za bardzo sie sprawdza Jak dasz na kolbę to kolba ci sie rozsunie jak to założysz. Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 (edited) Jak wygląda sprawa z montażem risów na łoże ? widziałem gdzieś takie zestawy, ale nie wiem czy tu pasują bezproblemowo Cześć, ja mam założone szyny z "zestawu polimerowych szyn RIS do chwytu MOE" - pasują bez problemu względem otworów w łożu, jedyny zgrzyt jaki miałem - przy szynie założonej na bok łoża musiałem odpowiednio ustawić te owalne "nakrętki" (odpowiednio = poziomo), inaczej łoże nie chciało się nasunąć na górną część frontu. Pozdrawiam. Edited October 30, 2016 by KubaL17 Quote Link to post Share on other sites
marcin_276 Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 A czym rózni się wersja MSD od MSD II, bo widze ze gunfuhrer ma dwie rozne wersje Quote Link to post Share on other sites
Szczepan J Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 Można by założyć zwyczajną komorę Hu od Mki ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts