Aiven Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 mega kamuflarz?? predator nawet nie może się zchować? REALTREE HARDWOODS GREEN HD® http://www.realtree.com/camo/ap.php Zdjęcia jakie zostaly tutaj pokazane nasuwają na myśl ostrą pracę z Photoshopem ale popatrzeć warto. Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Raczej nie ma sensu "pracować z photoshopem" w tymprzypadku bo tego typu kamo tak właśnie działa. kwestia jest taka że jest dość wąsko dedykowane dla konkretnego otoczenia-terenu. Dlatego jest tego typu kamuflaży w ofercie kilku firm sporo. Każdy na inny rodzaj terenu, lasu, na tereny kamieniste czy na inne. To działa ale tylko w danym miejscu. Zdjęcia na 100% były zrobione w dobrze dobranym otoczeniu. Link to post Share on other sites
Szczep Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Ta czapka z chustą jest genialna. To ma jakąś swoją nazwę? Sprzedaje to ktoś u nas? Link to post Share on other sites
Aiven Posted March 20, 2009 Author Report Share Posted March 20, 2009 Ta czapka z chustą jest genialna. To ma jakąś swoją nazwę? Sprzedaje to ktoś u nas? Nie udało mi się znaleźć. Z tego co przeglądałem net to sama kurtka cos okolo 200$ Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Widziałem coś takiego w sklepach myśliwskich, przez przypadek zdaje mi się jakiś gadżet trafił do mojego sklepu w tym kamuflażu. Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Zgadza sie w sklepach myśliwskich można próbować czasem się trafia coś takiego. Link to post Share on other sites
Filq Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 We Wroclawiu w militariach.pl (??) i militariach24 widzialem ten kamuflaz. Cena jak za kontraktowe wdzianko KSK. Link to post Share on other sites
Sveter121 Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 No jest bardzo dobre, ale tak jak już ktoś (bodajże thor) napisał - musi być dobrane bardzo dobrze do otoczenia. No więc niestety mniej uniwersalny ten kamuflaż się staje. Link to post Share on other sites
Yarpen Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Nie trzeba daleko szukać: http://www.dolasu.pl/product_info.php?cPat...products_id=369 Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Jedyne dziewięć stówek wooow ;) Zostanę przy DPMie Woodlandzie i Flecku ;) Link to post Share on other sites
penio151 Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Następnym argumentem jest to, że nie można się w nim położyć....ciekawie wygląda "photoshop" nieba na mchu czy innym biernym materiale :) Myśliwi zwykle strzelają z pozycji podpartej o drzewo lub ambony. Wyklucza to zastosowanie w ASG, przynajmniej w tym jednym przypadku. Link to post Share on other sites
thor_ Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 To tez pradwa. Wszystkie tego typu kamuflaże które widziąłem sa zrobione w pozycji "pionowej". O ile mając takie kamo w formie kory drzewa można od biedy udawać leżacy kawąłek pnia, to wszystkie z gałęziami, liśćmi, krzakami i innymi takimi dają radę w zasadzie tylko w pozycji stojacej lub klęczącej. Kładąc się robi się kompletnie nienaturalną plamę. Link to post Share on other sites
cezii Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 No tak, ale przecież jest to robione dla myśliwych, a jak to ktoś już wspomniał, oni strzelają z pozycji stojącej, rzadziej klęczącej. Może kiedyś doczekamy się wersji AS :D Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 U nas na strzelankach mają to niektórzy. Jak pierwszy raz zobaczyłem przed strzelanką kolesia ubranego w ten sposób, pomyslałem sobie "łał" to może być lepsze niż ghille. Na niektórych tych strojach doczepione są jeszcze sztuczne liście. W lesie jednak nie bardzo różnią się od "wszystkich innych" :) Link to post Share on other sites
Oli_32 Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 No tak, ale przecież jest to robione dla myśliwych, No tak tylko ciekawe po co? Przed czym maja się maskować ci mysliwi, chyba przed podobnymi sobie, bo coś mi się tak zdaje że zwierzaczki to troszke inaczej postrzegają kolory niż ludzie...... naście tysięcy lat udawało się jakoś polować bez kamuflażu ;), a tu nagle da, jak się nie zamaskujesz to nic nie upolujesz. Link to post Share on other sites
cezii Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 No tak tylko ciekawe po co? Przed czym maja się maskować ci mysliwi, chyba przed podobnymi sobie, bo coś mi się tak zdaje że zwierzaczki to troszke inaczej postrzegają kolory niż ludzie...... naście tysięcy lat udawało się jakoś polować bez kamuflażu ;), a tu nagle da, jak się nie zamaskujesz to nic nie upolujesz. Czasy się zmieniają, a zwierzęta ewoluowały :twisted: Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 (edited) No tak tylko ciekawe po co? Przed czym maja się maskować ci mysliwi, chyba przed podobnymi sobie, bo coś mi się tak zdaje że zwierzaczki to troszke inaczej postrzegają kolory niż ludzie...... naście tysięcy lat udawało się jakoś polować bez kamuflażu ;), a tu nagle da, jak się nie zamaskujesz to nic nie upolujesz. Każde upodobnienie się do otoczenia to większa szansa na dobry obiadek :mrgreen: Nawet jeśli jest to o 1% lepiej to zawsze coś. A poza tym, Panowie, Airsoftowcami jesteście i nie wiecie?? LANS, powiadam wam, LANS ;-) To zjawisko nie jest zarezerwowane tylko dla Airsoftu ;) Edited March 20, 2009 by MAJOR762 Link to post Share on other sites
al_fik Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 a propo dostępności: http://www.allegro.pl/item579977856_przeci...muflaz_m_l.html maja sporo, w różnych drzewach :lol: Link to post Share on other sites
Damotr Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Mówcie co chcecie, trochę głupio czułbym się z wielkim liściem klonu na klacie. Link to post Share on other sites
kapke Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 jeszcze w decathlonie na myśliwskim/wędkarskim jest trochę rzeczy w realtree i jakimś podobnym zimowym Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 ALbo to: http://www.allegro.pl/item577628060_komple..._wyprzedaz.html Link to post Share on other sites
cezii Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Kiepskie... ;) Link to post Share on other sites
łosiu Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Na miniaturce wyglada wręcz jak sprany Fleck ;) Link to post Share on other sites
Filq Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Co do materialu. Egemplarz ktory widzialem wykonany byl z milusiego ala polarku. Puszysty, cieply i przyjemny w dotyku. Polozenie sie w tym gdziekolwiek lub oparcie o niewygodne drzewo(!) skonczylo by sie pewnie nieodwracalnymi szkodami. Link to post Share on other sites
marysia Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 (edited) Siema. Chce wam pokazac maskowanie w którym zastosowano materiał, coprawda nie w kamuflażu REALTREE, a w kamuflażu ADVENTAGE. Bardzo podobne. Nie "gładki" ale w rodzaju "leafcamo" Wiem, wiem to nie temat "jak się maskujemy" ale co do profesjonalnego materiału i odzieży dla myśliwych, mam bardzo odmienne zdanie niż większośc z was. Sprawdza się. W bardzo różnych otoczeniach. Edited April 12, 2009 by marysia Link to post Share on other sites
Recommended Posts