bas Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Witam, potrzebuje pomocy. Sam drążyłem dziure w kolbie do AK i jest w niej dosc malo miejsca. Zastanawiam się jaką batke maxymalnie mógł bym tam wcisnąć. Jesli ma ktoś takie baterie, to prosił bym o podanie wymiarów... (długość, szerokość, wysokość) http://www.taiwangun.com/shop,show,847 http://www.taiwangun.com/shop,show,845 Może ktoś miał już podobny problem i zaproponuje jeszcze inną batke? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 (edited) Odnośnie batki FIREFOX LARGE - 150x45x25 [mm] + kabel - (wymiary zaokrągliłem o kilka mm w górę). A co do MINI, to 110x35x20 [mm] + kabel (wymiary zaokrągliłem o kilka mm w górę). Edited March 22, 2009 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Bas, myślałeś nad li-polami? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Nie lepiej walnąć pod dekiel batkę ? Quote Link to post Share on other sites
bas Posted March 23, 2009 Author Report Share Posted March 23, 2009 (edited) Bas, myślałeś nad li-polami? Tylko nie znam sie na tych batkach takze nie wiem czy np taka uciagnela by mi 440 fps 7,4V - 1000mAh LI-PO wydaje mi sie, ze postrzelal bym na niej bardzo krótko. Jak mozesz to napisz mi cos o tych batkach. Pozdrawiam. LogaN dzięki za wymiary. Edited March 23, 2009 by bas Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) Jest o nich dość ciekawy temat na forum, poszukaj, bodajże w tym samym dziale. Ja mam u siebie M120, silnik stock g&p, zębatki też, łożyska 8mm i batka 7.4 1000mah daje wystarczający rof (nie jest to kosiara, ale jest przyjemny) i jeszcze nie było sytuacji, żeby mi nie starczyła na strzelankę, ale z drugiej strony nie sieję kompozytem na prawo i lewo. Na początku kwietnia powinienem coś więcej napisać o tym, ile kulek potrafi uciągnąć. No i te baterie są naprawdę malutkie, moja eMka dzięki nim ma zwykłą składaną kolbę (nie SF) i risy bez puszki. ;) A mieszczą się w niej DWIE baterie. :D O, proszę: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=19780&st=140 Edited March 23, 2009 by Shadow Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Bas, myślałeś nad li-polami? Umiesz czytać? Jakie było pytanie? Czy leci z nami moderator? Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) Widzę, że ktoś ma dobry humor... Proponuję jeszcze raz przeczytać przed ostatnie zdanie autora tematu, zamiast wyskakiwać z osobistymi wycieczkami. Marcinek, zawsze miałem Cię za osobę spokojną i poważną, ale widać myliłem się. Edited March 23, 2009 by Shadow Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Jestem spokojny, patrz na to co pisze chłop w pierwszym poście! On nie chciał tam wciskać li-po! Nie musi tego robić, za tym idzie wymiana ładowarki i trzeba uważac żeby wyczerpać aku. do końca bo wtedy ma pograne. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Widzę, co pisze w pierwszym poście i zamiast oburzać się postami innych użytkowników podałem ciekawą według mnie alternatywę, jaką są li-pole. O tym, że musi uważać pisze w przytoczonym przeze mnie temacie. Ładowarkę można dostać grubo poniżej 100zł, więc koszty przejścia ze zwykłych baterii na li-po stosunkowo szybko się zwracają. Owszem, nie musi tego robić, ale nikt mu tego nie zabrania, dlatego uważam, że sarkazm w Twojej wypowiedzi był niepotrzebny. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) Wrrr.... Skoro gotuję na kuchence elektrycznej i potrzebuję fajnej patelni to jak zapytam w sklepie o taką patelnie to co? Dadzą mi patelnie do kuchenki ferromagnetycznej i powiedzą "weź pan kup teraz nową kuchenkę'"? Edited March 23, 2009 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) Widzę, że dalej mijamy się z tokiem myślenia. Ja bym raczej porównał powyższy przykład do takiej sytuacji: Gotujesz sobie na ognisku i stwierdziłeś, że potrzebujesz rusztu. Pytasz, jaki ruszt najlepiej będzie kupić na ognisko i ktoś rzuca pomysł z przerzuceniem się na Esbita. W 5 poście w temacie zaczynasz interesować się Esbitem, prosisz o dalsze info o nim, które dostajesz i w tym momencie wpada rozwścieczony użytkownik forum, który jest zbulwersowany możliwością używania Esbita. edit: Powracając do tematu: Bas, to zależy jaki masz silnik, zębatki, sprężynę i podkładkowanie. Edited March 23, 2009 by Shadow Quote Link to post Share on other sites
bas Posted March 24, 2009 Author Report Share Posted March 24, 2009 Znalazlem juz najlepsza opcje. Kolego Marcinek Ty sie tak nie denerwuj, bo przeciez zapytalem czy moze zna ktos inne rozwiazanie. Dzięki Panowie i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Shadow Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Z ciekawości, jaką batkę tam wrzuciłeś? Udało się wcisnąć tą: http://www.taiwangun.com/shop,show,847 ? Quote Link to post Share on other sites
bas Posted March 24, 2009 Author Report Share Posted March 24, 2009 Firefox 8.4v 1500 lub 9.6v 1500 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts