LajoN31 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Witam. Ja mam taką emkę PJ/BOYI. W stocku mam 430 fps, m120(chociaz wydaje mi sie ze jest mocniejsza) Wymienilem komore hop up na metaowa G&P, gumke systemy silikonowa, wsadzilem precke 509mm systemy a mimo to karabin ma spory(jak na precke) rozstrzal i co ktoras kulka leci na ok 19-15m i spada a reszta leci normalnie. Czego to moze byc wina??zastanawialem sie nad szczelnoscia GB ale wtedy nie mialbym tych 430 fps(a byly mierzeone niejednoskrotnie) , myslalem tez o zlym dystanserze albo niedopasowanej gumce ale nie wiem. Nie bawie sie w to tak dlugo i nie mam pojecia co sie moglo spieprzyc. Prosze o jakies wskazowki czy porady Z gory dzieki Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Wcześniej też był taki 'rozstrzał'? Quote Link to post Share on other sites
LajoN31 Posted March 25, 2009 Author Report Share Posted March 25, 2009 odkad go kupilem:D Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 a) Pewnie źle to wszystko złożyłęś. b) Komory GP to nie jest cud techniki. Quote Link to post Share on other sites
LajoN31 Posted March 25, 2009 Author Report Share Posted March 25, 2009 to sprawdze z nowa komora moze bedzie dzialac:D a gumka systemy silikonowa jest dobra?? czy moze lepiej guardera do tej emki kupic bo slyszalem ze np SCAR boya najlepiej na gumkach guardera smiga :lol: Quote Link to post Share on other sites
piotrszmidt Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 (edited) mam ten model repliki. Jedyne co na razie zmieniłem to wstawiłem precke 6.04 VFC (~380mm) + gumkę sylikon(bilay) Guardera. Na 45-50 m mam rozstrzał BB nie większy niz 40 cm. Kolega z teamu który zamówił identyczny (przyslzy jedna dostawa) wstawił precke systemy 6.04 (393mm) i tez guardera ale czarnego. Okazało się ze jest za twarda. Na singlu praktycznie nie strzela - spada 5 m od karabinka. Wymieniliśmy na białego Guardera ale jeszcze nie testowany. Edited March 25, 2009 by piotrszmidt Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Gumki guardera nie są za fajne. Jak to ktoś mądry kiedyś rzekł "pękają od patrzenia na nie". Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Oh, to sądzisz, że jestem mądry? :* Szczerze? 100 lat już nie montowałem Guarderów. Robiłem to w sumie 2x. Pierwszy raz w ogóle w życiu - pękła. Drugi raz po tym jak wymieniłem ze 40 gumek. Też mi pękła. Niektórzy twierdzą, że są dobre. Kolega je uwielbiam. Jego gnaty na nich jakoś strzelają. Nawet ładnie. Ale swojej lufy z komory już nie wyjmie. Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Na stockowych lufach w zakładaniu Przeźroczystego Guardera nie miałem problemy ale na preckach to koszmar wyciągam lufe z komory a gumka zostaje w środku ^^. Wyszło na to że 2 guardery rozwaliłem Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Zamontuj stockową komorę i opisz. Quote Link to post Share on other sites
LajoN31 Posted March 26, 2009 Author Report Share Posted March 26, 2009 wsadzilem komore G&P dlatego ze na stocku bylo to samo co sie dzieje teraz...w weekend kupie tasme teflonowa pouszczelniam obie komory i zobaczymy..a co do bialego guardera to czekam na test bo kolega chce mi taka sprzedac:D Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 A cały czas używasz tych samych kulek? Mało prawdopodobne, ale możliwe. Quote Link to post Share on other sites
LajoN31 Posted March 26, 2009 Author Report Share Posted March 26, 2009 excele/blastery 8) napisze jak sie sprawdzilo w przyszlym tygodniu po strzelance w weekend bo wczesniej nie mam jak sprawdzic tego Quote Link to post Share on other sites
LajoN31 Posted April 23, 2009 Author Report Share Posted April 23, 2009 (edited) doszukalem sie bledu w konstrukcji...rozebralem GB i wyciagnalem tlok,cylinder i reszte tych gratow i sprawdzilem szczelnosc-zatkalem palcem z 1 strony a zdrugiej popychalem tlok. Efekt? tlok nie mial zadnych oporow przy wchodzeniu i wychodzeniu z cylindra. Wiec to jednak wada fabryczna czyli nieszczelnosc...Zalozylem cylinder typ 0 i nie bylo roznicy a na dodatek fps spadly mi do 350:( Edited April 23, 2009 by LajoN31 Quote Link to post Share on other sites
wally Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Tłokiem ruszałeś szybko czy wolno? Jeśli wolno to nie miało prawa się uszczelnić (uszczelka tłoka się nie rozpręża). Quote Link to post Share on other sites
LajoN31 Posted April 24, 2009 Author Report Share Posted April 24, 2009 i szybko i wolno:] w obu przypadkach taki sam efekt - powietrze uchodzi z kazdej strony xD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts