Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Jak już, to Shotgun... Nie, nie można kupić spżyny do tej zabawki, a zresztą jaka kolwiek mocniajsza (a już w ogóle 120tka :strach: ) uśmierci strzelbę i przy okazji ciebię, lub kolegę wypadającą z niej częścią... Więc odpuść sobie. A zresztą jaiki jest sens ładowania kasy w zabawkę za 50zł? Za samą sprężynę dał byś 60... :poddanie:

Witam. Ja tu może trochę swoich doświadczeń dorzucę. Mam tak spreparowanego guna. Jest to replika Crosman model Stinger S32P. Była to moja pierwsza replika z którą zacząłem przygodę ASG. Zakupiłem ją na TaiwanGunie. Przeszła wiele modernizacji, doszczelnienie komory hot up, wymiana lufy na castoramkę, oraz wymiana spręzyny. Ten ostatni zabieg był najtrudniejszy. Jeżeli chcesz wstawić sprężynę to zapewne będziesz musiał poszerzyć średnicę wewnętrzną otworu tłoka (ja zrobiłem to przy użyciu wiertła wkręcanego ręcznie-wiertarka od razu załatwi tłok). Spowoduje to jego zmniejszenie wytrzymałości :!: , ale inaczej nie wciśniesz tam sprężyny, która będzie musiała mieć byc najmniej m120, bo inaczej to straty wynikające z nieszczelności układu nie będą się opłacały. Sam tłok po wymianie raczej długo nie pociągnie. Mój na m120 przemielił ok 1500-1800 kulek a na m150 deep fire coś koło 1000. Tłok rozsypał się już po 1000 kulek na m120, więc zrobiłem nowy, stalowy. Jeśli masz duży garaż z narzędziami, wprawę w ich operowaniu i sporo czasu możesz taki zrobić, ale jak powiedział już kolega na forum nie opłaca się tuningować Shotguna w ten sposób, no chyba że masz bardzo duże samo zaparcie i chcesz mieć tak przygotowaną replikę. Moja już od dawna stoi w szafie, ale czasami sobie lubię z niej postrzelać. 8-) Kolejnym problemem jaki sam się stworzy po wciśnięciu sprężyny będzie mechanizm spustowy. Raczej na 70% gun będzie sam strzelał po przeładowaniu, lub też nie będzie zatrzymywał tłoka w tylnym położeniu w wyniku czego nie da się oddać strzału (będziesz musiał pokombinować z częściami mechanizmu spustowego). No to chyba wszystkie kwestie jakie jakie spotkały mnie przy takim tuningu. Moim zdaniem lepiej kupić coś droższego, jakiegoś elektryka, albo shotguna jeśli bardzo lubisz owy typ repliki.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...