Austin Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Witam, szukałem ale sie nie doszukałem, szukam jakis informacji na temat tłoków BFT LINK :http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_128_140&products_id=4917 W związku z kryzysem ofery w sklepach są bardzo marne więc dużego wyboru nie ma więc mam jeszcze pytanie czy tłok o zwężonej szerokości zębów pasuje do standarowych zębatek? Podobno tak ale szukam jakiegoś potwierdzenia tej informacji. PS. Informacje te są może gdzieś dostępne ale za to bardzo trudne do znalezienia. Ja nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Ja tak swojego czasu używałem tłoka systemy o zwężonych zębach przy zwykłej zębatce tłokowej. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Tłoki z zębami o pełnej szerokości i ze zwężonymi to bardzo często te same produkty, tyle, że ten drugi trafia jeszcze pod frezarkę ;) Krótko mówiąc - tłok o zwężonych zębach można stosować do każdego typu zębatek (standardowych, TU, STU, ITU itp). Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted March 26, 2009 Author Report Share Posted March 26, 2009 dzięki bardzo o to mi chodziło :) Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 A nie zakładając nowego tematu, po co taki zabieg? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Np po downgradzie z zębatek UTU / ITU do "szerokozębnych". Nie trzeba kupować nowego tłoka. Ewentuanie instalacja go w replice, która w przyszłości może być tuningowana do takich zębatek. Jedyna wada jaka przychodzi mi do głowy to mniejsza wytrzymałość zwężonych plastikowych zębów. Z metalowym Deep Fire nie powinno być żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Wytrzymałośc raczej się nie zmienia. W końcu te tłoki stosuje się do najmocniejszych sprężyn ;) Quote Link to post Share on other sites
Austin Posted March 29, 2009 Author Report Share Posted March 29, 2009 taki zabieg dlatego bo na rynku brakuje tlokow o standardowych zebach wszystkie sa wyprzedane a z uwagi na cene dolara nikt nie sprowadza nowych, tych ze zwezonymi jest wiekszy wybor puki co. Quote Link to post Share on other sites
Zyzyks Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Wiem, wiem powinienem dostać złoty szpadel, ale po co tworzyć nowy temat :wink: . Chciałem się zapytać czy ktoś przy tym tłoku: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?manufacturers_id=121&products_id=716 , próbował strzelać na SP130? Chciałbym sobie takiego springa sprawić i niby mam odpowiedni tłok do niego, ale wolę się zapytać czy ten "wzmocniony" tłok na prawdę jest taki wytrzymały. Z racji tego, że sprężyna ma być wpakowana do szturmówki chciałbym aby ten tłok wytrzymywał SP130 nie tylko na semi, ale również na krótkich 3-4 kulkowych seriach. A więc w skrócie: wytrzyma czy nie wytrzyma krótkich serii na SP130? Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Wiem, wiem powinienem dostać złoty szpadel, ale po co tworzyć nowy temat :wink: . Chciałem się zapytać czy ktoś przy tym tłoku: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?manufacturers_id=121&products_id=716 , próbował strzelać na SP130? Chciałbym sobie takiego springa sprawić i niby mam odpowiedni tłok do niego, ale wolę się zapytać czy ten "wzmocniony" tłok na prawdę jest taki wytrzymały. Z racji tego, że sprężyna ma być wpakowana do szturmówki chciałbym aby ten tłok wytrzymywał SP130 nie tylko na semi, ale również na krótkich 3-4 kulkowych seriach. A więc w skrócie: wytrzyma czy nie wytrzyma krótkich serii na SP130? M130 to nawet stockowy tłok cymy czy jg wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
Zyzyks Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 (edited) Dzięki za pomoc :happy: , dopiero zacząłem się bawić tuningiem mocowym i chcę mieć 100% pewność, że mi wszystko w gb wytrzyma. Stąd takie może dla niektórych głupie pytanie :wink: . Edited April 8, 2012 by Zyzyks Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts