Aexalven Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Witam, już jakiś rok temu kupiłem trzy takie magazynki: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=332 Ale dopiero wczoraj chciałem je wykorzystać. Załadowałem 10 kulek by rozruszac maga zgodnie z instrukcją, wkładam w gniazdo i... Spust nie chce się wcisnąć. ZMieniam magazynek, spust się wciska, ale kulek nie podaje ani silnik nie działa. Co zrobić bym nie musiał wywalić tych magów? Felerne magi czy felerna replika? Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 (edited) Zupełnie nie rozumiem, co wadliwy magazynek mógłby mieć do działania spustu w AUGu. A już w szczególności do silnika. Także IMHO felerna replika (tudzież akumulator). Edited March 25, 2009 by relevant Quote Link to post Share on other sites
Aexalven Posted March 25, 2009 Author Report Share Posted March 25, 2009 No właśnie, ale hi-cap dołączony do repliki działa bez zarzutu po oklejenie wokół taśmą, bo był za luźny. Tylko te nie działają... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Miałem ostatnio bardzo podobnie w swojej emce. Z magazykiem nie chciała strzelać, bez strzelała. Byłem mocno zaskoczony. W końcu doszedłem do tego. Dociskając magazynek jeden z kabli był przyciskany, co powodowało, że wyskakiwał z konektora, który był po prostu kiepsko przylutowany. Poszukaj takiego rozwiązania. Quote Link to post Share on other sites
relevant Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Sprytne... nie wpadłem na to. Quote Link to post Share on other sites
Loart Posted April 6, 2009 Report Share Posted April 6, 2009 W stokowym AUGu kable są wyprowadzone do tyłu. Nie ma możliwości przycięcia ich magazynkiem. Zresztą nie bardzo też wyobrażam sobie przekładanie kabli do przodu - bez wiercenia body nie dałoby się ich wyprowadzić. Magazynki do AUGa produkcji BE mają to do siebie, że można je krzywo umieścić w gnieździe. Niby zaskakują, ale są lekko przekrzywione do przodu przez co blokują "szynę" popychającą styki przy gearboxie. Fotka poglądowa: Drugi problem z magami od BE jest taki, że trzeba podkleić ząb z tyłu, tak żeby magazynek był lepiej dociskany do komory. Inaczej zatrzask trzymający kulki w magazynku nie będzie zwalniany. U siebie na szybko podkleiłem kawałkiem tekturki i trzymają tak już trzeci miesiąc. Ale na dłuższą metę będę musiał zrobić to porządnie wklejając tam jakiś kawałek tworzywa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts