Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynki nie podają do Steyra JG

Recommended Posts

Witam, już jakiś rok temu kupiłem trzy takie magazynki:

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=332

Ale dopiero wczoraj chciałem je wykorzystać. Załadowałem 10 kulek by rozruszac maga zgodnie z instrukcją, wkładam w gniazdo i... Spust nie chce się wcisnąć. ZMieniam magazynek, spust się wciska, ale kulek nie podaje ani silnik nie działa.

Co zrobić bym nie musiał wywalić tych magów? Felerne magi czy felerna replika?

Miałem ostatnio bardzo podobnie w swojej emce. Z magazykiem nie chciała strzelać, bez strzelała. Byłem mocno zaskoczony. W końcu doszedłem do tego. Dociskając magazynek jeden z kabli był przyciskany, co powodowało, że wyskakiwał z konektora, który był po prostu kiepsko przylutowany. Poszukaj takiego rozwiązania.

• 2 weeks later...

W stokowym AUGu kable są wyprowadzone do tyłu. Nie ma możliwości przycięcia ich magazynkiem. Zresztą nie bardzo też wyobrażam sobie przekładanie kabli do przodu - bez wiercenia body nie dałoby się ich wyprowadzić.

Magazynki do AUGa produkcji BE mają to do siebie, że można je krzywo umieścić w gnieździe. Niby zaskakują, ale są lekko przekrzywione do przodu przez co blokują "szynę" popychającą styki przy gearboxie.

Fotka poglądowa:

eae26561a6f5fe38m.jpg

Drugi problem z magami od BE jest taki, że trzeba podkleić ząb z tyłu, tak żeby magazynek był lepiej dociskany do komory. Inaczej zatrzask trzymający kulki w magazynku nie będzie zwalniany. U siebie na szybko podkleiłem kawałkiem tekturki i trzymają tak już trzeci miesiąc. Ale na dłuższą metę będę musiał zrobić to porządnie wklejając tam jakiś kawałek tworzywa.

23a78e0886afd1a5m.jpg