MOLOCH Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Witam mam taki probelm moja m4a1( ca tuning level3 470fps w asgshopie) strzela podwójnie, czasami na pusto, najczęściej pierwszy strzał jest podwójny, a drugi i kolejne juz jest pusty, czy może to byc wina magów? próbowałem juz 5 róznych ale na każdym to samo;/ jedynie na midzie wystrzelił 10 podwójnych a potem znowu puste;/ Próbowałem przesmarowac silikonem ale bez efektu. Macie jakieś pomysły? Co to może być? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Problem napewno nie leży po stronie magazynków. Ja bym obstawiał za długą dyszę. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Opóźniacz popychacza może pomóc... jeśli już nie siedzi w GB... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 Widzisz OLO... Czasem podwójne a czasem nic. Ja bym stawiał na za długą dyszę w połączeniu ze zbyt słabym dociskiem komory do GB ;-) . MOLOCH: co zrobiłeś, ze nagle zaczęło tak strzelać? Zmieniałeś jakieś części? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Ja obstawiam walnięty kołnierz gumki - ot licytacja :wink: Quote Link to post Share on other sites
MOLOCH Posted April 2, 2009 Author Report Share Posted April 2, 2009 Problem napewno nie leży po stronie magazynków. Ja bym obstawiał za długą dyszę. Widzisz OLO... Czasem podwójne a czasem nic. Ja bym stawiał na za długą dyszę w połączeniu ze zbyt słabym dociskiem komory do GB ;-) . MOLOCH: co zrobiłeś, ze nagle zaczęło tak strzelać? Zmieniałeś jakieś części? ale to jak? dysza sama sie wydłużyła? ja przy nim nic nie majstrowałem, w sumie mam go od 2tygodni, a poprzedni własciciel serwisował go w asgshopie więc długść dyszy chyba jest odpowiednia gb jest zaplombowane, to chyba jednak cos z hopupem, jak sie rozbiera M-ke CA? bo szukałem jakiejś instrukcji ale nic nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 jak sie rozbiera M-ke CA? Wyjmij pin nad gniazdem maga i wysuwaj powoli. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Generalnie, to Systema, ma dłuższe dysze, i do tego Gumka Guardera to mamy puste strzały, i qautrokotlety. Ja obstawiam na gumkę, lub na dyszę. Od kiedy Ci się to dzieje? Jeżeli jak dostałeś i tak było to coś z dyszą, a jak teraz to gumka. Chyba, że dysza się wydłużyła :F Pozdrawiam serdecznie, Grzechotnik. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Dublety mogą być failem gumki. Ale puste już raczej nie... Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Dublety mogą być failem gumki. Ale puste już raczej nie... Tu się nie zgodze , mój guarder jak się "uszczerbił" właśnie tak się zachowywał Quote Link to post Share on other sites
Side Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Miałem podobny problem. Czasem miałem podwójne strzały. Ponowne umiejscowienie gumki HU w komorze pomogło. Też obstawiałbym, że gumka nie siedzi odpowiednio w komorze. Pewności nie mam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts