Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Alternatywny sposób zasilania gazówki - CO2

Recommended Posts

Oglądając filmiki 6mm Hunters (jak dla mnie są świetni, czują klimat :D) natknąłem się na to:

Tanaka COLDSHOT:

I także link do strony z systemem, który mają założony:

https://www.magnumbb.com/Cold_Shot.php

W temacie o likwidacji spadku mocy na mrozie zaczęła się rozmowa o zamontowaniu systemu ze sprężonym powietrzem. Ktoś także mówił, że do krótkiego magazynka nie zamontujemy mamby. Jak widać, jednak można. Mnie zastanawia jak zamontować taką mambę od spodu magazynka. Rozwiercać, tak na chama montować jakiś zawór?

• 3 weeks later...

sorki z taki mały O/T. Ktoś widział to na własne oczy? Jest jakiś odpowiednik ( raczej wątpie że spotkam to w PL) ) dostępny w naszym kraju? Albo może ktoś wie/zna się na tym i mógłby podać instrukcję zkonstrułowania ( instrukcja, linki, itp) Z góry dzięki. A i przekierowali mnie na ten temat, jeżeli ktoś chciałby mi pomóc/ odpowiedzieć na pytania odnośnie m700 KJ works na CO2 to prosze pisać w tym temacie.

Link do tamtego tematu http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=64119

Z góry dzięki za odpowiedźi bądź sprostowanie mojej wizji Karabinu na CO2 :))

Pozdrawiam

• 1 month later...

Znalazłem coś takiego w opisie jest napisane,Kartusz z gazem 450 g zawiera mieszankę: 70% butanu, 20% propanu; 10% izobutanu

( dwa ostatnie składniki zwiększają ciśnienie gazu w niskich temperaturach ).

Gaz został 250 - krotnie sprężony do stanu ciekłego.

Obniża to punkt zamarzania, co oznacza że paliwo działa także na dużych wysokościach i w niskich temperaturach.

Gaz Primus LP jest bardzo wydajny, ma mniejszą objętość oraz wagę w porównaniu do innych paliw. TU link do aukcji.