Ninja93 Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 (edited) Witam. Piszę do Was, aby się poradzić, a właściwie poznać Waszą opinię na temat ninjy w airsofcie. Połączenie zwiadowcy z cichym zabójcą. Ninja miałby czołgać się, skradać cicho, wypatrzyć ofiarę, a następnie zakraść się za nią o od tyłu "zabić" z gumowego noża lub pistoletu plastika elektryka. Ninja wchodziłby na drzewa, przeskakiwał przez przeszkody, przyda się tutaj znajomość parkoura (czy jak to się tam pisze ;]). Opracowałem strój ninjy, przystosowany do warunków airsoftu. Przedstawia to rysunek mojego autorstwa ;) Podstawowe wyposażenie ninja: - strój ninja (Zobacz lub Zobacz) - Tabi- buty ninja (Zobacz lub Zobacz) - nóż gumowy (Zobacz) - etui na nóż na nogę poniżej łydki (nie mogłem znaleźć :/) - pistolet (obojętnie jaki) - kabura do pistoletu (Zobacz) - lornetka (Zobacz) - rękawice (Zobacz) - krótkofalówki do kontaktu z głównym oddziałem - dodatkowe 4 magazynki do pistoletu - granaty dymne + zapalniczka (gdyby ninja był w niebezpieczeństwie, odpala granat dymny i już go nie ma ;) Kieszenie na rzep można zrobić własnoręcznie, to żaden problem. CELE NINJY: 1. Ciche eliminowanie pojedynczych jednostek oddziału wroga. 2. Ciche rozpoznanie oraz informowanie dowództwa o ilości oraz rozmieszczeniu wrogich jednostek. 3. Odciąganie uwagi wroga, aby reszta oddziału mogła zakraść się jak najbliżej niezauważenie i szybko bez strat wykonać zadanie. I teraz pytanie do Was: Czy taki pomysł miałby szanse powodzenia? Czy jest szansa, że ninja nie zostanie zauważony po pięciu minutach i zlikwidowany już na początku gry. oczywiście dużo też zależy od umiejętności ninjy (posiadania umiejętności cichego skradania, w końcu doświadczenie, pomysłowość), ale w teorii, da się to zrobić? Liczę na szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam! Ninja93 Edited April 5, 2009 by Ninja93 Link to post Share on other sites
łosiu Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Odnalazłem swoją własną ścieżke w airsofcie... będe się czołgał, skradał, wypatrywał. Będe wchodził na drzewa, przeskakiwał przez przeszkody. Zabijał gumowym nożem i plasitikiem elektrykiem. Następnie założe własny ninja-team, a potem zdobęde caaały świat. :> Link to post Share on other sites
Ninja93 Posted April 5, 2009 Author Report Share Posted April 5, 2009 Odnalazłem swoją własną ścieżke w airsofcie... będe się czołgał, skradał, wypatrywał. Będe wchodził na drzewa, przeskakiwał przez przeszkody. Zabijał gumowym nożem i plasitikiem elektrykiem. Następnie założe własny ninja-team, a potem zdobęde caaały świat. :> :wink: Łoś, ale ja pytam na poważnie... ;] To byłoby coś nowego, niespotykanego dotąd :) A czasem może wyjdą z tego jakieś śmieszne sytuacje i będzie co wspominać rok później przy piwie ^^ Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Bez obrazy ale dla mnie to poroniony pomysł. To nie film, myślisz że tak łatwo podejdziesz pod ofiarę i ją zlikwidujesz? Zanim to zrobisz będziesz miał całe posiniaczone od kulek plecy ;) Link to post Share on other sites
AnR Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Ty poważnie tak? Pewnie tak. Bo to zbyt abstrakcyjne jak na dowcip. Link to post Share on other sites
Ninja93 Posted April 5, 2009 Author Report Share Posted April 5, 2009 @ M4LuTkI Dlatego pytam Was o zdanie :lol: @ AnR Tak, pytam poważnie ;] Link to post Share on other sites
cziman Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Ja proponuję wprowadzić softowych piratów. Biegałoby się w kolorowym pirackij stroju, podbiegało do ludzi krzycząc "AVAST YE MATEYYYY!!!" i "YAARRRR!!!" a następnie obkładało gumowym rapierem. Ewentualnie strzelało muszkietem na 6mm ASG, ale musi to być spring. Opaska na oko i papużka na barku obowiązkowa, ale trzeba jej załatwić okulary. Link to post Share on other sites
dakard Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 tak dodajmy jeszcze muszkieterów i wikingów :wink: Link to post Share on other sites
jack13 Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Nie, lepsi by byli rycerze!!! :wink: Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Nie możemy zapomnieć o Rambo i StarWarsach i korsarzach. PS: Ten "ninja" by miał taki czarny odblaskowy strój z momeksu? Nie, no, good lock. Don't worry be happy :F Pozdro. Link to post Share on other sites
Dentystek Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Kosmonauci!! Nie... oni by musieli używać specjalnej broni i mieć 4 dodatkowe magazynki bo z kośmosó ciężko trafić :) Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Panowie, jesteśmy w Polszcze... Stwórzmy oddziały AS husarii. Link to post Share on other sites
chochol Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 (edited) a moze by tak odegrac airsoftowy POTOP ? jak juz w historie idziemy ? Edited April 5, 2009 by chochol Link to post Share on other sites
Ninja93 Posted April 5, 2009 Author Report Share Posted April 5, 2009 Widać teraz dojrzałość osób, którzy ironizowali w tym wątku. Zachowujecie się jak dzieci!!! Liczyłem na poważne odpowiedzi, a wy zaczynacie ironizować. Mogę to tylko tak skomentować- żal mi was... Temat zamykam, bo nie dostanę tutaj dojrzałych odpowiedzi... Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Temat zamykam, bo nie dostanę tutaj dojrzałych odpowiedzi... Od kiedy masz status Moderatora? Link to post Share on other sites
AnR Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Widać teraz dojrzałość osób, którzy ironizowali w tym wątku. Zachowujecie się jak dzieci!!! Bo airsoftowy ninja jest bardzo dojrzały. ;D Link to post Share on other sites
Królik Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Temat zamykam, bo nie dostanę tutaj dojrzałych odpowiedzi... :lol: Zamknąć, kolego, to możesz sobie w domu okno albo drzwi. A wracając do tematu - moja propozycja na "stylizację airsoftową": Może być co prawda problem z airsoftowym łukiem i płaszczem elfów, ale chyba da się to jakoś ogarnąć, prawda? Link to post Share on other sites
AnR Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 A czemu by nie tak? XXI wiek, zawsze powtarzam, że trzeba iść z duchem czasu. Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 O, od razu ochrona oczu w komplecie! Link to post Share on other sites
Królik Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 I nie ma problemu z repliką: Link to post Share on other sites
AnR Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Wpisałem "skrytobójca" na google. Myśle, że też się nada. Mieczyk jest pocieszny. Link to post Share on other sites
Ninja93 Posted April 5, 2009 Author Report Share Posted April 5, 2009 (edited) Bo na każdym normalnym forum autor wątku może go zamknąć. PS- Widać, jacy są tu moderatorzy. Zrobił się off topic, a oni nic... Edited April 5, 2009 by Ninja93 Link to post Share on other sites
chochol Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 (edited) to jeszcze ja, jeszcze ja :):) a tak na powaznie, rozumiem ze inspiracja tego tematu byl ten Pan: Edited April 5, 2009 by chochol Link to post Share on other sites
AnR Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Bo na każdym normalnym forum autor wątku może go zamknąć. PS- Widać, jacy są tu moderatorzy. Zrobił się off topic, a oni nic... To jest nienormalne. Moderatorzy tutaj są straszni. Jedzą dzieci i piją krew dziewic. Link to post Share on other sites
Foka Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Użytkownicy potrzebują od czasu do czasu rozrywki no i od czasu do czasu pojawia się nowy forumowy błazen i jej im dostarcza, to dlaczego mamy zamykać? Uśmiechnięty użytkownik to szczęśliwy użytkownik. Link to post Share on other sites
Recommended Posts