magic Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Czesc! Panowie ma ktos ten model: http://www.taiwangun.com/shop,show,1411 lub: http://www.taiwangun.com/shop,show,1410 Jakie macie opinie na jego temat? Co o nim sadzicie? Czekam na opinie! PZDR! Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Ja mam. Jest bardzo dobre. GB jak w CM.048. Wygląd ok. Troszkę zabawy z lakierobejcą i papierem ściernym daje bardzo fajny efekt - replika dobrze strzela, nawet bardzo dobrze jak dla mnie no i wygląda też ok. Jest prawie cała ze stali i ma zatrzask kolby ze stali, a nie jak DBOYS z gównolitu. Polecam replikę z czystym sercem. BTW. Kilka postów w temacie CM.048 jest odnośnie AKS-74UN. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 O tym co jest ze stali a co nie można przeczytać na stronie krakmanów. Ja do swojej repliki (cm.045) wstawiłem preckę systemy 363mm, gumkę systemy a wystającą część lufy zakryłem tłumikiem Silesii 150x40. Moim zdaniem taki upgrade jest konieczny w tej replice. Nie podzielam entuzjazmu swojego przedmówcy co do stockowych osiągów repliki. Faktem jest jednak że warto ją kupić i trochę zainwestować... Quote Link to post Share on other sites
boundrose Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Jest prawie cała ze stali i ma zatrzask kolby ze stali, a nie jak DBOYS z gównolitu. Gwoli ścisłości Boyi wypuściło także wersję full steel. Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 (edited) Tak, wypuściło, ale najpopularniejsza jest wersja stalowo-znalowa. Ja mam gumę systemy, ale lufę stockową. No i wywaliłem tą znalową tulejek z tłoka. Sprężyna zaczęła pracować normalnie i od razu jest lepiej. @Szczupe: Ja mam założony tłumik Silesi, ale u mnie tłumi zamiast zakrywać. Jak dla mnie to najlepsza suczka z 2 klasy replik (ale każdy chwali co ma - podświadomie :). Choć to będzie można powiedzieć po 50 000 kulek - o ile dotrwa. Polecam jeszcze kable zmienić - duży efekt daje ich zmiana. Edited April 28, 2009 by jakubskate Quote Link to post Share on other sites
magic Posted May 5, 2009 Author Report Share Posted May 5, 2009 Dzieki wielkie za posty Panowie :) Do zobaczenia na jakiejs wojnie ;) PZDR! Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Do zobaczenia na jakiejs wojnie Mi sie nie spieszy. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 jaka najdłuższa precka wejdzie do CM045 żeby nie wystawała z tłumika? nie zamierzam wymieniac na tlumiki dziwku itp.. chce zeby chociaz z centa była schowana.. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 ogólna storna o nowych cymach http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=59635 Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 tak wiem przestudiowalem prawie cała ale malo sie tam piszę o cm045 a chce wiedziec czy nie łamie sie tak jak w boyi to coś od szczerbinki co jest przy korpusie czy sa celne jaka precke do nich wsadzić itp.. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Jeśli nie chcesz tłumika to raczej 290 bo lufa wew. dochodzi praktycznie do wylotu tłumika płomienia. Ja mam precke 363mm ale zakrytą tłumikiem 150x40 i przy takiej konfiguracji celność jest bdb. Za to w stocku lepiej nie mówić. 290 to chyba tylko do pomieszczeń. Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 No i wywaliłem tą znalową tulejek z tłoka. Możesz rozwinąć sprawę tej tulejki bardziej? Warto rozgrzebywać nowy gearbox tylko aby usunąć tą część? Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 czyli precka 285 systemy nie da mi za wiele? bo chciałbym mieć tą broń z tego względu że nie jest taka wielka i nie jest taka ciężka no i rzecz jasna nie tylko do budynków.. czyli co zamiast tego bardziej byś polecał AKS74C CM.040C? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 AKS74C - To jakiś nowy typ broni? Bo nie znam ;) Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 (edited) nie zwróciłem uwagi może zamiast się czepiać takich błędów byś odpowiedział na moje pytanie.. miało być AKS74 CM.040C sama nazwa producenta powinna Ci podpowiedzieć o jaką broń mi chodzi. No Panowie zależy mi na celnej broni która będzie się dobrze sprawować w lesie bo do budynku i tak nie będę jej używał ze względu na moc więc jeśli AKS74U ma być mało celny to kupie CM.040C.. w AKS74U podoba mi się jego wielkość więc łatwo by się z nim biegało.. czekam na waszą radę.. przypomnę tylko, że nie interesuje mnie aks74u z lufą ponad 300mm z tłumikiem żeby to zakryć precke. Edited May 13, 2009 by SlayerASG Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 broń, broni REPLIKI! Nie przejmuj się. Kolega ma lufę(preckę) 15cm i cylinder homemade i jakoś daje sobie radę na 340fps w lesie. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 ale to jednak ok. 420 fpsów i obawiam się że rozrzut będzie całkiem sporszy nawet przy precce 285 mm systemy nom i ja nie chce "dawać rady" tylko chce mieć skuteczną broń a nie może trafie a może nie (zależy jak kulka poleci) Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 (edited) Moja replika przy takiej konfiguracji jak pisałem wyżej jest bardzo skuteczna w lesie... A wygląda tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b54a1e7c4c5dceb9.html Tłumik jest najtańszym z Silesi i kosztował ok. 60zł więc różnica w cenie nie jest oszałamiająca no ale skoro Ciebie takie rozwiązanie nie interesuje to musisz się chyba zdecydować... Większa celność -> większe gabaryty -> mniejsza poręczność... Arbo rybka albo pipka :mrgreen: Edited May 14, 2009 by szczupe Quote Link to post Share on other sites
Wint Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Jaki jest zasięg (skuteczny) tej repliki ? Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Możesz rozwinąć sprawę tej tulejki bardziej? Warto rozgrzebywać nowy gearbox tylko aby usunąć tą część? Jeśli coś jeszcze będziesz robił w GB to warto. Dla samej tulejki nie. Zasięg mierzony krokami to ok 50 m. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 No nie powiesz mi że na stockowej lufie masz 50 metrów skutecznego zasięgu... Na 290mm i single powtarzalność strzałów był u mnie beznadziejna. Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Przeczyść lufę. Poza tym chińczyk chińczykowi nie równy. Długość lufy w AS ma niewielkie znaczenie. Czy to 290 czy 363 będziesz miał bardzo podobne skupienie. Na 99% procent nie zauważysz różnicy. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Dziwna teoria, nie powiem... Dodam tylko że po wymianie lufy na stockową z G36 JG (350mm) różnicę zauważyłem... Quote Link to post Share on other sites
BROWAR1 Posted May 18, 2009 Report Share Posted May 18, 2009 Dziwna teoria, nie powiem... Dodam tylko że po wymianie lufy na stockową z G36 JG (350mm) różnicę zauważyłem... chińczyk chińczykowi nie równy Quote Link to post Share on other sites
Zbirek Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 A jak wyeliminowaliście (o ile wogole) lekko chodzący pierdolnik od zmiany trybu ognia (selektor)? Chodzi mi o to by osiągnął on chociaż 50% siły potrzebnej do zmiany względem oryginału a nie był taki "ruchawy". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts