PeePee Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Cześć. Tak się składa, że potrzebuje sobie uszyć kilka bzdetów do plecaka. A jak już coś robić, to porządnie - chciałbym aby materiały z których będą wykonane te bzdety, były dobrej jakości. I tu pojawia się pytanie - gdzie, i czy w ogóle dostanę cordurę, taśmy, porządne nici, velcro, siatkę w niewielkich ilościach? I jeszcze jedno pytanko do bardziej obeznanych krawców - czy do szycia oporządzenia stosuje się jakieś specjalne kevlarowe czy inne "pro" nici? Do tej pory jak coś zszywałem, zszywałem nićmi do skóry - błąd czy ujdzie? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Wolf.Tns Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Sądzę, że na www.kamizelki.prv.pl będzie odrobinę więcej osób, które Ci będą potrafiły pomóc niż tutaj. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Nici poliamidowe dobre robi Amman, ale z tego co wiem, to wola wysylac do firm niz do osob prywatnych. Znosne nici (poliamid) ma gabor, ujdzie tez Tytan. Cordure dostaniesz na allegro, do zastosowan prywatnych starczy. Tasmy to albo Techband (polipropylen taki jak ma miwo-l, ale krazki od 50mb) albo Pasamon (jak Specops, PS TG, Currahee i inne cywilizowane firmy w Polsce), velcro to oryginalne np. u Gunsmoke'a (choc wychodzi drogo) tansze a rownie dobre to np. YKK lub Alfatex (dostepny w firmie Benetex). O siatke napisz do Gedeona, przysla ci probnik to sobie wybierzesz, albo na allegro u tego samego czlowieczka ktory ma cordure. Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted April 29, 2009 Author Report Share Posted April 29, 2009 :* Dziękuję, stawiam piwo przy najbliższym spotkaniu (: Quote Link to post Share on other sites
lup Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 W zasadzie do zastosowań czysto prywatnych airsoftowych to wszystko znajdziesz na allegro. Zobacz uzytkowników np.: gunsmokearmyshop i R2iD2 Wszystko zależy jak mocne to ma być. Na www.kamizelki.prv.pl w komisie też nie raz sporo ciekawych rzeczy jest sprzedawane. Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted April 29, 2009 Author Report Share Posted April 29, 2009 A to może jeszcze tak przy okazji: Ładownica jest podszyta jakimś usztywniającym plastikiem. Co to za tworzywo? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Polipropylen albo poliwęglan. Sprzedawny w arkuszach np. w hurtowniach materiałów szewskich, chemicznych itp. Spojrzałem na fotkę teraz dokładniej - to NFMowski Tri-lock, on jest usztywniany polipropylenem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts