werwolf Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 (edited) Wczoraj otrzymałem produkt, dzisiaj naładowałem akumulator i chcąc przetestowac karabin zacząłem strzelac. Z początku było wszystko OK, ustawiłem Hop up i po wystzreleniu kilkudziesięciu kulek replika przestała wysztrzeliwac kulki oraz zmienił sie nieco dzwiek strzału. Myślałem, ze sie kulka zacieła i uzylem wycioru. Po chwili znowy chciałem strzelic ale kulki wypadaja z lufy. Nie wiem co mam robic. Prosze o pomoc. Edited May 8, 2009 by werwolf Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 (edited) Może podwinął Ci się kołnierz gumki Hop-Up? Edited May 8, 2009 by jack13 Quote Link to post Share on other sites
werwolf Posted May 8, 2009 Author Report Share Posted May 8, 2009 nie wiem moze. jesli tak to jak to sprawdzic i ewentualnie usunac? Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Musisz wyjąć lufę z komorą hop-up, rozkręcić komorę, zdjąć gumkę z lufy, poprawnie założyć, skręcić wszystko do kupy. Quote Link to post Share on other sites
werwolf Posted May 8, 2009 Author Report Share Posted May 8, 2009 no tak ale strace gwarancje. A moze musze dokonac regulacji śruby silnikowej? Quote Link to post Share on other sites
AnTu Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Nie stracisz gwaranci. Gwarancje masz na GB, i jeżeli usuniesz plomby z GB wtedy owszem. Quote Link to post Share on other sites
werwolf Posted May 8, 2009 Author Report Share Posted May 8, 2009 skoro tak to spróbuje. Tylko nie wiem czy dam sobie rade :P Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 http://www.mechbox.com/ak47/ak47-disassembly.html Krótki filmik instruktażowy do rozkładania. Quote Link to post Share on other sites
Guto_Bandito Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Po mojemu to coś z popychaczem, albo sprężynką od niego :) Quote Link to post Share on other sites
werwolf Posted May 9, 2009 Author Report Share Posted May 9, 2009 No dobra ale ja mam ak74, to nie ma roznicy? a jak to cos z popychaczem, albo sprężynką od niego to co mam zrobic? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Oddać na serwis, Zobacz czy porusza Ci się dysza. Quote Link to post Share on other sites
werwolf Posted May 9, 2009 Author Report Share Posted May 9, 2009 cos w srodku sie rusza (w tym otworze przez ktory podawane sa kulki?) Kulki juz nie wypadaja ale sa wystrzeliwane bardzo słabo na 0.5m Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Postrzelaj na sucho i powiedz czy dobrze dysza się rusza. Quote Link to post Share on other sites
werwolf Posted May 9, 2009 Author Report Share Posted May 9, 2009 strzelałem i wydaje mi sie ze dysza dobrze sie rusza na ciaglym jak i na pojedynczym. Quote Link to post Share on other sites
werwolf Posted May 9, 2009 Author Report Share Posted May 9, 2009 a istnieje taka mozliwosc zeby gumka hop up (lub cala komora hu) hamowala lub blokowala kulki? zakladam tak dlatego ze odwróciłem karabin do góry nogami i wlozyłem 1 kulke, nastepnie (majac hu na pozycji "normal") strzeliłem. efekt kulka wystrzeliła a bardzo słabo na 0.5m. nastepnie czynnosc powtorzylem tyle ze podkteciłem hu na max, po nacisnieciu spustu kulka nie wyleciala lecz po chwili wyturlala sie z lufy(tak samo bylo z hu ustawionym na polowe). Quote Link to post Share on other sites
valki Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 No przecież spadnie w dół, bo jak hop up podkręca w górę podczas normalnego trzymania, to jak obrócisz karabin to hop up będzie kręcił w dół, to logiczne jest. Quote Link to post Share on other sites
werwolf Posted May 9, 2009 Author Report Share Posted May 9, 2009 (edited) i co w zwiazku z tym? odwrocilem go zebym nie musial wkladac maga, z magiem jest tak samo i to w pionowej pozycji. leci na odl 0,5m bo jest jakis taki slaby a nie ze hu podkreca Edited May 9, 2009 by werwolf Quote Link to post Share on other sites
werwolf Posted May 10, 2009 Author Report Share Posted May 10, 2009 no ale czy istnieje taka mozliwosc zeby gumka hop up hamowala kulki??? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Tak jeśli jest uszkodzona. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts