Gloran Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Czesc wszystkim, odrazu mowie ze jestem nowy w tym, jakby to niektorzy nazwali "sporcie". Przeczytalem juz dosyc sporo tematow i wiekszosc z was uwaza ze nie ma snajpera bez porzadnej repliki. Mam podobne zdanie bo wkoncu co to za snajper bez tej przewagi kilku lub kilkunastu metrow?. A wiec to wkoncu chodzi o super replika za kilka tysi czy jednak o przewage? Co jak wszyscy maja bron z nizszej polki (mam na mysli 150zl maks)? czy wtedy bron "wyborowa z zasiegiem 40 metrow sie oplaca czy jednak lepiej zainwestowac w np replike mp5? Pytam sie gdyz z kumplami chcielismy zaczac przygode z ASG. Na sam poczatek chcialem kupic bron wyborowa ze strony tanie militaria, raczej bronia snajperska nie jest ale ma przewage znaczna w zasiega od innych na tej stronie. A wiec pytanie, czy jest sens? ps. z gory dziekuje z odpowiedzi. Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Oprócz przewagi w celności i zasięgu, replika snajperska, ale też każda inna, powinna być niezawodna i dobrze wykonana. Niestety, fakt że wszyscy będą mieli repliki-syfy, nie zmieni faktu, że Ty też będziesz miał replikę-syf. Zdecydowanie odradzam takie rozwiązanie. Link to post Share on other sites
kalach Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Również odradzam: Na 40m to każdy AEG zasypie cię kulkami, zanim oddasz 2 strzały. Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Chyba, że koledzy będą latać ze sprężynowymi pistoletami lub jakimiś kiepskimi replikami. Link to post Share on other sites
Gloran Posted May 13, 2009 Author Report Share Posted May 13, 2009 lol dzieki wam wszystkim :D chyba jednak kupie karabinek szturmowy lub co podbobnego :D a ze to syf, no coz od czegos trzeba zaczac. Link to post Share on other sites
jack13 Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Ale jeśli spodoba im się AS, to prędzej, czy później kupią jakiegoś AEG'a 2 klasy. Link to post Share on other sites
Terkov Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Lepiej kup shotguna i będziesz miał zasięg jak z syf-sniperką a i taniej ci to wyjdzie ;) Link to post Share on other sites
hans91 Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Nie znając w ogóle tematu w praktyce i czytając to forum, samemu kiedyś zadając takie pytanie, mogę ci powiedzieć : kup m14 cymy. Link to post Share on other sites
Side Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Nie będę odstawał od reszty i odradzę Ci kupować czegokolwiek w tym sklepie. W dziale dla zielonych pada często pełno pytań o repliki z których już można strzelać za w sumie niewielkie pieniądze. Poczytaj przyklejone tematy, zobacz co ludzie polecają i po sprawie... Link to post Share on other sites
Gloran Posted May 13, 2009 Author Report Share Posted May 13, 2009 (edited) aha, shotgun, no jak zasieg podobny. A jaka celnosc ma taki shotgun tez podobna? :D Side przeczytalem wszystko i tez tam stworzylem temat, dzieki wszystkim :D. Aha i gdzie to m14 moge znalesc? chcialem zobaczyc jak to to wyglada:PP Edited May 13, 2009 by Gloran Link to post Share on other sites
jack13 Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 To jest M14: http://www.airsoftatlanta.com/images/ca_m14_match_jpg.jpg Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Fail... Nie pytał jak wygląda, a gdzie może znaleźć :wink: http://www.taiwangun.com/shop,show,39 Na taiwangunie znalazłem tylko krótką wersję. Natomiast mój znajomy ma do sprzedania długą wersję, mało używaną i w świetnym stanie. W razie czego pisz do mnie na PW. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
kalach Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 polecam również jakiegoś AUG'a Link to post Share on other sites
Mamlas Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Nie jakiegoś, tylko JG ;) Link to post Share on other sites
jack13 Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 chcialem zobaczyc jak to to wyglada:PP Nie chcę się kłócić, ale nie chcę wyjść na kolesie, który nie umie czytać ze zrozumieniem. A dlaczego nie AUG np. Classic Army? Jest dużo firm produkujących AUG'i, jeden chwali JG, a inny Classic Army, ale o gustach się nie dyskutuje... Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Tak, bo pewnie ktoś kto chce kupić "snajperkę" za 200zł ma tyle kasy żeby sobie sprawić replikę 1 klasy z baterią itp :wink: Link to post Share on other sites
Gloran Posted May 14, 2009 Author Report Share Posted May 14, 2009 Dzieki za opdowiedzi :D pierwsze forum na jakie sie natknalem z tak milymi ludzmi ;p i jeszcze skoro w temacie co to ten AuG? bo JG to wiem ale ten AUG to nie bardzo. Jakis typ repliki karabinu? Link to post Share on other sites
VanDerSeba Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 np AUG http://www.taiwangun.com/shop,show,891 Link to post Share on other sites
Gloran Posted May 14, 2009 Author Report Share Posted May 14, 2009 dzieki wielkie :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts