evan Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Mam zamiar kupić pmagi magpula(75 kulek) ale nie mogę znaleźć o nich żadnej opinii, może ktoś je posiada i może napisać jak się sprawują, czy się zacinają, latają w gnieździe i jak wypadają w porównaniu z magami innych firm. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 A jakiej f-my masz replikę..? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
evan Posted May 14, 2009 Author Report Share Posted May 14, 2009 BOYI Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 (edited) dołączam się do pytania bo zastanawiam się nad nimi, ewentualnie nad zakupem chińskich Edited May 14, 2009 by Damiano Quote Link to post Share on other sites
evan Posted May 14, 2009 Author Report Share Posted May 14, 2009 Tylko że box 10 pmagów po 75 kulek kosztuje 59$ z przesyłką wyjdzie max 30 zł za jednego. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Tak właśnie :) Do mnie dziś przyszły pmagi 75kulkowe z zamówienia zbiorowego organizowanego przez Cybula. Zamówiłem je przede wszystkim zachęcony bardzo dobrym działaniem 120kulkowego midcapa pmag. Pierwsza różnica która rzuca się w oczy, to to, że te lowcapy są gładziutkie i takie jakby trochę bardziej "świecące" (w porównaniu do mile chropowatej i matowej powierzchni midcapa). Testy już jutro, na replice SCAR CA. Acha - są nierozbieralne, można im tylko stopkę zdjąć, ale nie wiem, czy dostępne uchwyty do magazynków pmag typu "ranger" będą do nich pasować, czy tylko do midów (mają inny sposób ściągania stopki). No i jeszcze jedna sprawa - midcapy przyszły zapakowane w oddzielne folijki z czerownym logiem Magpul, zaś lowy - w zielonym pudełku zarówno z logiem Magpul, jak i STAR Airsoft. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Dokładnie tak jak pisze Jangi. Co do dego jak pasują: - w G&P, CA i KA dobrze z małym luzem - G&G oraz Top Tech idealnie bez luzów - nie mam Boyi ale powinno być jak w CA - nie pasują do konwersji Hurricana HK417, do której jej kupiłem... ;-) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 - nie mam Boyi ale powinno być jak w CA Gniazdo maga w BOYI jest mniejsze niż w CA - sprawdzone na kilku replikach tychże firm. Quote Link to post Share on other sites
evan Posted May 15, 2009 Author Report Share Posted May 15, 2009 A widział ktoś te pmagi z p&j? Podobno w połowie czerwca maja być w wersjach mid/low. Quote Link to post Share on other sites
koonik Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Jak z icsami? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 A widział ktoś te pmagi z p&j? Podobno w połowie czerwca maja być w wersjach mid/low. o, o ! Tuż to bardzo ciekawy nius Quote Link to post Share on other sites
krogul Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Mam STAR'owskiego PMAGa, real'a w G&P i musiałem podkleić to wgłębienie na zatrzask jakimś 1,5 mm kawałkiem plastiku, żeby siedział wyżej, bo nie podawał. Co do PMAGów P&J to u Krakmanów są już, ale Hi-Capy: http://www.taiwangun.com/shop,show,1208 zielone i czarne Quote Link to post Share on other sites
evan Posted June 5, 2009 Author Report Share Posted June 5, 2009 To raczej DE a nie zieleń, co do low-capów to przyjdą z dostawą ok. 8. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 a o midach cos wiadomo ? Quote Link to post Share on other sites
Liquid Snake Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 (edited) Ja mam HK416 AGM, i po pierwsze zatrzask magazynka jest wyzej wiec nie wchodza (chyba ze sie sam zatrzask przerobi), ale nie podaja. Kolega sprawdzal na M'ce G&P, i musial dociskak aby zaskoczyly. Mam LOWcapy oryginalne. Wiadomo jak w innych replikach? Edited June 15, 2009 by Liquid Snake Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Nie podają też w metalbody do emki produkcji King Arms, przetestowane wczoraj :/ Quote Link to post Share on other sites
Liquid Snake Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 To co dzialaja tylko w body Magpula :D? Quote Link to post Share on other sites
frorider Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Testował je już ktoś może w PJ 300? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Zamowilem 10pak z WGC (wersja 75 kulek/mag). Zobaczymy jak beda sie spisywac w G&P ;-)... Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 Doszly, siedza twardo, chybotanie minimalne, wystarczy wcisnac zwalniacz zeby wypadly z gniazda, wiec nei trzeba sie silowac przy zmianie maga. Jak na razie podaja bez problemu, zobaczymy co bedize dalej. Wykonanie super :-)! Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 (edited) Ja do siebie dodam że Pmagi 30bbs STAR/ARES świetnie podają oraz bardzo ładnie siedzą w L85 STAR po lekkiej modyfikacji. Do Emek Ca wchodzą z dużym oporem ale podają dobrze. Do boyi mogą nie wejść. Ew po mocnym wyszlifowaniu samego body. Nie mają bolączek reali STARa typu STANAG, które lubiały się ciąć. Edited September 14, 2009 by ravic Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts